Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nic než pravda,má to hlavu i patu:-):-)R^

1 0
možnosti
Foto

Zajímal by mě, které reálné problémy jsou viditelné již dnes. Jde totiž o velice komplikovaný a provázaný systém, o kterém vlastně přesně nevíme, jak funguje. Takže by mě opravdu zajímalo, kde vidíte reálné problémy.

6 0
možnosti
Foto

Ono se především na ony reálné problémy věří. A když si vezmeme, s jakým "úspěchem" dokážeme předpovídat počasí, tak je jakákoliv dlouhodobá prognóza nedůvěryhodná.

2 0
možnosti
JK

Myslím, že se mýlíte. Nejde ani tak o to, že klimatičtí alarmisti varují před dopady klimatické změny, jako spíš o to, že se stále agresivněji domáhají jakýchsi okamžitých akcí. Žádají po všech státech provádět velmi neuvážená a obrovsky nákladná opatření, o jejichž vlivu na zastavení klimatické změny lze s úspěchem pochybovat a zároveň se dá jen těžko domyslet, jaké tato opatření mohou mít negativní dopady do života lidí. Kromě toho jdou alarmisti v podstatě cestou nejmenšího odporu a neobracejí se na největší producenty například skleníkových plynů, protože ti na ně kašlou.

Zeptám se vás - chcete, aby se na Sahaře stavělo pole solárních panelů o rozloze 40 tisíc kilometrů čtverečních? Chcete, aby Česko zavřelo jaderné elektrárny, rychle likvidovalo tepelné elektrárny a začalo budovat obrovská větrníková a solární pole a v mezičase se spoléhalo na dodávky elektrické energie z Německa a jiných evropských států?

7 1
možnosti
Foto

Ta Sahara se nakonec k ničemu jinému nehodí, jen je tu problém, jak tu elektřinu dostrkat k nám. Viz trilogii Tomáše Hrubého V soumraku lidstva.

Tam je všechno.

0 0
možnosti
JZ

Pane Turnere, věřte tomu nebo ne, ale dnes s vámi zcela souhlasím.

Ale...;-) je třeba si uvědomit, že to, co perfektně popisujete v závěru, tedy "škody způsobené přeceněním nebo špatnou analýzou rizik budou vždy zanedbatelné proti škodám, které může způsobit ignorace příslušných hrozeb" je aplikovatelné i na masovou imigraci. Vlastně všechny moje kritické příspěvky pod vašimi blogy k migraci byly o tom, že jsem se vám tento princip, který jste zde sám skvěle vystihl, snažil vysvětlit. Dobře si to zapamatujte.

1 0
možnosti
JH

Je to hezký článek. Na začátku to na mě dělalo dojem, že jste vystihl docela dobrý aspekt šílení kolem klimatické změny, že totiž tahle civilizace zkrachuje na panickou hrůzu. O nějaké vymírání tady určitě nejde. Ale ukázalo se, že je to míněno obráceně. Dobře, proč ne?

Ovšem věta : "Netuším, jak bychom to mohli přehnat s omezováním exhalací, skleníkových plynů(včetně oxidu uhličitého)..." patří k perlám a patří zarámovat.

:-)

1 1
možnosti

Kdyby se nesnažili s Titanicem vyhnout ledovci, ale asertivne na něho najeli přídí, nejspíš by do toho New Yorku dojeli. ;-)

0 1
možnosti
JZ

Te je fakt. Doufám, že každý, komu se tato logika zamlouvá, se jí bude důsledně řídit, a až proti němu na rovné silnici vyjede kamion v protisměru, tak se mu nebude vyhýbat ale naopak to do něho s hřejivým pocitem u srdce čelně napálí. Pěkný den.

1 0
možnosti
Foto

A nabíráme doopravdy vodu? A kolik?

Nejhorší smrt je z vyděšení.

4 1
možnosti
Foto

Myslím si, že se stačí "rozhlédnout" a sundat si brýle. Myslím ty růžové.

1 0
možnosti
JS

S tou lodí je to úplně jinak, pane Turnere. Dejme tomu, že do lodi začíná téci voda. Někteří lidé navrhují, abychom ucpali díry v trupu a připravili záchranné čluny se všemi potřebami nutnými k přežití, aby ztráty na životech byly co nejmenší. Klimatičtí alarmisté ale navrhují vysušit moře a zastavit déšť.

Zatímco realisté si uvědomují, že klima podléhá změnám ať chceme nebo ne, takže bychom měli věnovat prostředky právě na to, abychom byli na jeho výkyvy připraveni, abychom rozvíjeli technologie, které jsou stabilnější a výkonnější a dokáží zabezpečit životy lidí rychleji a efektivněji, alarmisté požadují, aby byla společnost řízena "jako v krizi", aby byla společnost omezena, aby zchudla, aby bylo možné lépe řídit záchranu celé planety. Chtějí klima měnit, chtějí z něj odstraňovat vliv člověka a měnit poměr obsahu plynů v atmosféře. Prostě kvůli lodnímu trupu chtějí vysušit moře.

9 1
možnosti
KT

Stačí se podívat kolem sebe, moře je už dávno vysušené, vidíme jen např. auta a zase auta, ve kterých bloudí lidé sem a tam, aniž by dost dobře vědeli, proč vlastně.

Ano, řešením nejsou elektromobily, ale "nepotřeba" (docela přirozená) nejezdit a nelétat sem a tam jako smyslů zbavený.

Lidstvo je, díkybohu, odsouzeno k záhubě, protože apel na omezení nesmyslné "spotřeby" je samozřejmě zároveň i kolektivistickým, jak o tom básní např. "svobodný" pan Zálom, omezením svobody (tím nemyslím samozřejmě Vás, pane Svobodo)

2 1
možnosti
SB

Na ekologickém alarmismu mi vadí nikoli ten alarmismus jako takový. Ten by byl v pořádku, protože ekologická situace planety je doopravdy hodně kritická.

Vadí mi na něm to, že se z něho dělá estráda. Spoustě hysterických lidí slouží ke zviditelnění a k jejich osobnímu sebepředvádění, spoustě politiků slouží pouze k předvolební agitaci, spoustě profesionálních žvanilů slouží pouze k snadnému živobytí.

5 1
možnosti
Foto

... A spoustě firem k marketingu a tahání peněz na "řešení" která ve skutečnosti neřeší nic kromě jejich zisků.

5 0
možnosti