Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^ Jsem i bez toho všeho tak velkej gretén, že nemám zapotřebí se ještě více odhalovat slohovými cvičeními o "drzé a pošetilé panence Grétě." ;-D Jinak řečeno, tyjátry kolem Gréty odvádějí pozornost od mnohem podstatnějších věcí.

Ale kdybych se k tomu chtěl vyjádřit, pak bych asi napsal článek na téma poněkud hraničící s hlubinnou psychologií: "Naše existenciální úzkosti, skryté obavy a neartikulované pocity viny. A jak si je projektujeme do každého 'jómkippúrského obětního kozla', který se namane."

Agresivitu lze zaobalit do všelijakých slovních eskapád. Či přímo do zlolajných konstrukcí. Úplně stejně jak to udělali komunisté ve své hysterické reakci na Chartu 77.

Nepřehlédnutelný počet zpěněných reakcí na Grétu signalizuje přítomnost problému, Jednou se prý kdosi zeptal Einsteina, co by dělal, kdyby stál před nutností reagovat fatální problém, který má už-už prasknout. Že už zbývá jen hodina času. Einstein odpověděl, že by věnovat padesát minut úsilí pochopit podstatu toho problému.

1 0
možnosti
Foto

:-)R^

I tento můj článek, je do jisté míry reakcí na to šílenství.

Někdy mám pocit, že Gretu "nestvořili" ti pomatení klimatičtí alarmisté, ale ti, kteří potřebovali a stále asi potřebují zdiskreditovat zcela reálné hrozby a názory odborníků.

2 0
možnosti
PB

Pane Turnere, jak to že stále používáte PC k uspokojení svého ega když souhlasíte s Grethou a jejím hereckým výkonem kdekoliv o ničení planety? Je vám snad jasné, že prouděním odsud tam a zase zpátky všeho, vyhříváním si vlastního zadku a konzumací technologií po hrstech likvidujete planetu každou minutu příkonu vaší domácnosti, že ano? Takže se odpojte od všeho, spalte své matrace a bačkůrky s umělohmotnou příměsí, darujte mi svou lednici a pak si běžte vyřvávat své teze na ulici. Protože pokud máte názor, který chcete jiným vnutit, musíte mít k němu i charakter.

0 0
možnosti
Foto

Spálit ne, prosím, spalování je fujky fuj přece! Matrace a bačkůrky do tříděného odpadu, ať mají firmy nakládající s odpadem ještě větší zisky. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Tak asi bych si nebrala růžovou košili a změnila přednes, abych lidem nepřipomínala tuhle paní ze Severní Koreje: https://youtu.be/eyX5VWzeKPM

1 0
možnosti
Foto

Slečna Gréta je pro mne velice vděčným lakmusovým papírkem pro posouzení na ni reagujících lidí a tudíž náhledů těchto lidí na náš svět.

Proč jsou kolikrát jejich reakce tak vyhrocené, agresivní, opovržlivé?

Je to jak alkohol (či jiná, pro mne neznámá droga), která odkrývá jejich nitro. Vždyť přece každý, ve svobodné společnosti, můžeme mít svůj názor na svět.

A že má tu pozornost? Dobře nám všem tak.

K+

1 0
možnosti
Foto

Možná ti lidé tuší, že to není jen tak, právě proto, že má pozornost, jak je možné, že se může vyvztekat na summitu? Vždyť to znáte, názor je jako díra v dolní části zad, obojí má prakticky každý, ale ne každý ho může prezentovat takovým způsobem a to i kdyby si české Aničky nohy ušoupaly a prstíky otloukly, na summit OSN přístup mít nebudou. Možná proto jsou reakce těch lidí vyhrocené, agresivní a opovržlivé, protože kdesi vzadu v hlavě tuší, že to není jen tak samo sebou.

2 0
možnosti
PJ

No já bych si častěji vyměňoval plinky...a na svačini nechci kakao.

0 0
možnosti
Foto

A co takhle: ... kdybych byl Grétou ...

0 0
možnosti
Foto

Tak bych aspoň jednou za život viděl NY!

3 0
možnosti
EH

Greta není první, která upozorňuje na životní prostředí. Před ní se toho chopili daleko slavnější celebrity, třeba DiCaprio i bezpočtu neznámých jmen. Jsou toho i plné učebnice.

Kdyby Greta nebyla autistická holčička s ambiciozními rodiči, nemluvila by v OSN, protože novináři by ji nezaregistrovali. Takže bez propriet, které jsou ji vyčítány, by žádná Greta nebyla. Na svůj věk a přes svůj stav (obyčejného člověka) dostala spoustu veřejného prostoru, takže se není co divit, že má spoustu odpůrců.

Greta není žádná nevinná oběť, která přišla k pozornosti jako slepá k houslím třeba jako účastník kriminální kauzy. Všechno si poctivě vykoledovala.

0 0
možnosti
Foto

Greta je ideální. Zkuste se vysmívat ubohému autistovi a hned budete za padoucha.

3 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím s vámi vůbec v ničem, ale dávám palec nahoru. Napsal jste to ze své pozice velice trefně. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, to mě těší. Nejsem si jistý, jestli moji pozici znáte, respektive jestli vůbec chci svoji názorovou pozici nějak komplexně prezentovat. To by totiž měli dělat odborníci, ne autistické holčičky, ani pisálci na blogu.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS