Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já tu nenávist přímo nenávidím. :-P

0 0
možnosti

Problém je v tom, že někteří lidé nejsou schopni rozpoznat rozdíl mezi kritikou a urážkou. Vy sám jste před časem napsal článek, ve kterém jste různé osobnosti rozdělil na "národní blbce" a "respektované osobnosti" podle toho, jakého kandidáta na prezidenta podporovali. "Národní blbci" podle Vás byli voliči Miloše Zemana (například režisér Zdeněk Troška; olympijského vítěze Jana Kůrku jste označil za "součást té hrůzy" a za "kdesi vyhrabaného důchodce".) Za "respektované osobnosti" jste označil voliče Jiřího Drahoše. To má do smysluplné kritiky hodně daleko. Stejně jako Vaše spekulace o Jiřině Bohdalové. O Karlu Gottovi jste se letos v červenci vyjádřil způsobem, který lze těžko označit za smysluplnou kritiku, ovšem definici osobní urážky naplňuje dokonale. A tak by se dalo dlouho pokračovat.

Takže zní poněkud směšně, pokud zrovna Vy chcete někoho poučovat o slušném chování a o schopnosti vyjadřovat se pomocí důkazů a argumentů. V tomto ohledu byste měl zapracovat nejdříve sám na sobě. Teorii máte v malíčku, tak teď to ještě převést do praxe.

1 0
možnosti

Je třeba nenávidět hřích, hříšníka je třeba milovat. To je věta, kterou hojně uvádějí křesťanští moralisté.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že to kdysi způsobil nešťastný překlad slova "hate", které tak silné není. A teď tady zbytečně hrotí emoce.

4 0
možnosti
Foto

J20i11ř46í 19T26u67r22n39e60r

22. 10. 2019 10:31

TO nedovedu posoudit. projevené emoce vyvolávají emoce, to je asi normální, ale dobré asi není , když se emotivní vyjádření stane nějakou zástupnou metodikou.

1 0
možnosti
Foto

Je velký rozdíl mezi "nenávidět někoho/něco" a "nemuset někoho/něco" (což je krásná česká vychytávka pro poměrně mírnou negativní emoci).

Pro mě je rozdíl v tom, že ten kdo nenávidí se aktivně snaží subjektu své nenávisti uškodit. Ten kdo "něco nemusí" se tomu prostě jen snaží vyhnout. Já třeba nemusím zeleninovou polévku, ale v žádném případě neběhám po náměstích s transparentem za její zrušení (tudíž nelze říci, že bych ji nenáviděl). :-)

Bohužel, v diskusích není důležité zúčastnit se, ale zvítězit a tak se "nenávist" používá jako univerzální nálepka, jejímž cílem je ukázat, že oponent nezvládá své emoce (a o skutečném poměru oponenta k subjektu většinou nic neříká).

11 0
možnosti

Trefné vyjádření.

3 0
možnosti

P81a23v47e73l 20J52á95š74e54k

21. 10. 2019 19:55

Víte, pokud si politici budou dělat z lidí srandu, pardon, pokud z nich budou dělat blbce, redakce promine, i těmi řečmi o nenávisti tak to, čemu vy říkáte nenávist poroste. A dopadne to hodně špatně. Zatím co Okamura se zdiskreditoval tím, že z něho to politické podnikatelství moc crčí, VKM udělal chybu, že povolal profláknutého tatínka, ten co přijde po nich už bude poučen a nezastaví se. To prostě bude jiný sekáč a lidé mu to v sebeobraně svého způsobu života sežerou!

A budou za to moct všichni ti hlasatelé té jediné správné sluníčkové, zelené, klimatické, genderovně vyvážené, inkluzivní pravdy! Protože každý materiál má nějakou pevnost a někde má bod zlomu! Člověk ji má největší, ale když to rupne bude to hrůza.

Kdysi k nám přijel Asiat, občan USA, ten řekl:

Všichni se v Evropanech děsně mýlí. Prý jsou vstřícní a hodní, až hloupí. Jenomže bílý Evropan je jediný tvor na světě který když se opravdu naštve, umí vraždit průmyslově.

X

A chraň nás oba pánbů abychom se toho museli dožít!

0 0
možnosti

Myslím, že by se té poslední myšlence o Evropanech a průmyslovém přístupu k vraždám dalo vcelku oponovat počty zavražděných v masakrech asijských zemí. Určitě je rozdílný přístup, ale počty a hrůzy zůstávají.

0 0
možnosti

Abych pravdu řekl, někdy se mi zdá to bránění se nařčení z nenávisti poněkud pokrytecké. Dost často to vidím v diskusích. Nenávist je běžná lidská emoce. Jestli existuje jeden člověk, kterého když vidím v televizi, jak se s vyšpuleným spodním rtem arogantně vyjadřuje ke všemu, co je mi milé, a kterého jen když spatřím, derou se mi na jazyk ty nejhorší nadávky, musím sám sobě přiznat, že ho skutečně nenávidím. A nijak se za to nestydím.

0 0
možnosti

Je otázkou koho nenávidíte. Jestli osobu nebo hru, kterou každý od pravěku hraje. Vždy si připomenu výstižné : Pepíčku, jdi se pomodlit a já ti zatím vyžehlím pionýrský šátek.

Několik různých tváří jednoho a toho samého člověka není fenomén této doby. Vidíte to na příkladu některých zdejších komentátorů kteří, ač ověnčeni šedinami, honí si zde triko a popíjejíce víno káží o vodě.

1 0
možnosti
Foto

Důvodem inflace toho slova je zbabělost, škodolibost a potřeba se představit jako svatoušek. Vlastně jsou taková sprostá nařčení akty lepení terče na záda jiného člověka, aby tak byl ostatními odstřelovači dobře a neomylně rozpoznán a snadno a bez výčitek svědomí či beze studu "odstřelen" . Jsou to vlastně akty predstíranèho blbství uskutečňované v oprávněně prožívané naději, že blbci se nechají takovou odpornou nápovědou strhnout. Trochu to připomíná žlutou hvězdu.

Abych se nikoho neoprávněně nedotknul, je třeba zmínit i to, že ne všichni, kdo neodolají, jsou blbci. Někdy víru v nenávist takto onálepkovaneho a předhozeného člověka předstírají i další střelci, jejichž prsty na spoušti svrbí ke stisku.

2 0
možnosti
Foto

R^ Analogie s "přilepením žluté hvězdy" je velice výstižná. Platí to například na šíření nenávisti vůči panu Halíkovi (stačí podívat se na diskusi pod článkem Petra Šimíka "Pane Tomáši Halíku, děkuji, že jste"

0 0
možnosti

Velmi komické mi přijde, když autorka blogu má v záhlaví heslo VH:,, Pravda a láska zvítězí" a v diskusích i v jejich článcích to páchne touhou po krvi. A pozor nejedná se o případ kritiky, nebo použití odlišného názoru....

5 0
možnosti

Nenávist je složitý emoční náboj a stav, který filozofové a psychologové, jako mnoho jiných emočních hnutí mysli, léta letoucí rozebírají ze všech stran. Dokonce i fyziologové umí částečně definovat chemické a hormonální stavy a procesy, které mohou přivodit různé formy agresivity, kterou subjekt může identifikovat jako nenávist. Ale to všechno jsou jen krotké diskuze v pohodlí teplého křesílka před obrazovkou a klávesnicí. Představte si hypoteticky situaci, kdy někdo buď záměrně nebo z nedbalosti způsobí těžkou újmu na zdraví nebo smrt některého vašeho rodinného příslušníka, třeba smrt vaší milované sedmileté dcery, kterou smete bezohledný idiot na motorce. Myslím, že krotit své emoce k takovému člověku bude asi hodně těžké.

3 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS