Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte bohužel pravdu: Zeman je fakticky neschopný vykonávat prezidentskou funkci, ale ti okolo něj, kteří z toho mají prebendy, pakují se a ukrádají si moc, ho tam budou držet, i kdyby ho měli vyztužit kovovým skeletem s motorem a pohybovat s ním jako s dálkově ovládaným autíčkem. Třeba z něj udělají i dron a budeme mít prvního létajícího prezidenta na světě.

Všiml jsem si v diskusi, kolik lidí reaguje na Halíka, jako by je bodla sršeň.

2 1
možnosti
Foto

Modlí-se za Vas belzebub, není to nic povzbuzujícího

1 0
možnosti
Foto

Pane Turnere, překvapil mne komentář pana Blažka. To je reakce, kterou bych čekal, pokud byste u něho zazvonil a vnucoval mu svůj článek. Ale takto.......

Smutné, že za řepáctví sklidil plusy.

1 0
možnosti

J29o65s51e31f 63N58i76k85l

23. 10. 2019 20:31

...jo Halík, ten se modlí i za česko-německé usmíření tak usilovně, až za to obdržel německé statní vyznamenání, ale od Zemana pořád nic....

0 0
možnosti

Nemá-li člověk, na kterého počíná útočit senilita, dostatek vlastní sebereflexe, což se běžně stává, tak musí zafungovat seniorovi blízcí.

Zdroj:https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=732761

Zajímavá svěží myšlenka. Jistě znáte v historii nějaký příklad, kdy to seniorovi blízcí udělali. Já ač se snažím sebevíce, na žádný takový příklad nepřicházím. Za těch 100 let měla naše země 11 prezidentů a žádný z nich neodešel dobrovolně. Buď ve funkci zemřel (Gottwald, Zápotocký) nebo byl donucen abdikovat ze zdravotních důvodů, o tom ovšem nerozhodovala jeho rodina, ale jakási komise (Masaryk, Svoboda) nebo byl vykopnut vlastními spolustraníky (Novotný) nebo skončil v důsledku státního převratu (Beneš, ten dokonce 2x, Husák).

Klaus je prvním prezidentem, který skončil po uplynutí pouhých dvou volebních období, Zeman má šanci být druhým.

Jinak z Haškových povídek vyplývá, že císař František Josef taky k stáru poněkud ztrácel duševní svěžest. Ale on pan Hašek prý hodně chlastal, takže to nelze brát vážně.

Ale ta snaha udržet si trůn není nic nového, kdysi jsem byl v kině na japonském historickém filmu Kagemuša. Byl to příběh zloděje, který se podobal jakémusi knížetti. A protože kníže byl nemocen, jeho nejbližší se báli, co s nimi bude, až nastoupí následník. Tak tam posadili přestrojeného dvojníka a jeho prostřednictvím vládli dál. Zatajili ještě nějakou dobu i to, že kníže zemřel.

Tož pane, znáte-li příklad velmože, který na naléhání své rodiny odstoupil a předal žezlo někomu z opozice, sem s ním.

2 1
možnosti

Nějak vám z toho přehledu vypadl Václav Havel! Ten také skončil po uplynutí volebního období. Takže Klaus nebyl první!

A měl byste více studovat historii - Masaryk abdikoval ze zdravotních důvodů z vlastního rozhodnutí! To nám u současného prezidenta nehrozí!

2 0
možnosti
Foto

Buď je Zeman intelektuálně a fyzicky nemohoucí, pak není nebezpečný. A nebo je všemohoucí, pak se pražská kavárno třes pro svou intelektuální a fyzickou nemohoucnost.

2 0
možnosti

Tak Halík, tak to jo;-D

Ono to býval před léty docela solidní člověk, ale to, co se z něj stalo na stará kolena je fakt hrůza, jeho modlitby poslouchá už jen čert a tak jsou Zemanovi dobré, akorát jak utopenému zimník;-).

2 2
možnosti

Pane Turnere, možná, že je Zeman stále nemohoucnější, ale to mu nebrání v tom, abychom se ještě hodně pátků dočítali, na koho v té cirkusové televizi den předtím nakydal špínu. Na to má síly a s vědomím, že se dotyční nemohou bránit, i zbabělosti na rozdávání.

7 1
možnosti

Co tu lezete s tím Halíkem. Ten plive jedovaté sliny na všechny strany. Je nějaký mooooc aktivní polední dobou. Jo a už vysvětlil ten svůj záhadně získaný titul?

7 1
možnosti

Copak titul, ale že by také něco pronesl o své disertační práci....;-D

0 0
možnosti

Tam bude fungovat soustava lidí - rodina a nohsledi, našeptávači a loutkovodiči, kteří se vzájemně drží v šachu, snad je mi ho i líto... Ale asi ne.

3 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS