Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Především ale česky, prosím ! Zajímavý článek, ale strašná čeština v nadpisu. "Více jak" je příšerný obrat a na 1. stupni ZŠ by znamenal nedostatečnou, ale přesto se v posledních letech rozmohl dokonce i ve veřejnoprávních médiích. Souvisí to s rapidně klesající znalostí češtiny a papouškováním výrazů z médií, které jsou často na hranici debility.

2 0
možnosti

Jsem také přesvědčen, že více jak polovina kterýchsi opravdu nemyslí, myslí za ně Minář a nově také naše Gréta, patnáctiletá Chvilková milionářka Eliška z Liberce. A tak mladí poslouchejte, bude stále co... vyloží nám třeba nově dějiny. Mládí musí přece mít kuráž, aby mohli přinést oběť novému pořádku.

2 2
možnosti
Foto

Ono to dost i souvisí (ad poslední odstavec článku) podle mého názoru i s naprostým odklonem společnosti od formálního vzdělání jakožto určité kladné hodnoty člověka, na které se hází špína, neb podle mnoha je zbytečné. Jenže ono se ukazuje postupně, že není (a myslím to kvalitní, nikoliv jakkoli rychlené či soukromé nekvalitní). S tím totiž souvisí významný pokles schopnosti kritického myšlení, neb kriticky myslet znamená znát. A to nejen tu svoji odbornost, která je dnes většinou vysoce specifická a které se týká právě ono nepožadování formálního vzdělání, ale také míti širší znalosti přesahující onu vysoce odbornou základnu. Ale ona víra v pseudoinformace a zaměření na nedůvěryhodné zdroje bude mít jistě i více důvodů...

3 0
možnosti

R^Stoprocentní souhlas.

0 0
možnosti

Já si myslím, že je to mnohem jednodušší, velká část lidí se učila ještě dějepis za komančů a měli třeba na dějepis i přesvědčivé kantory a tak si dodnes myslí, že se tenkrát vyučovala pravda a s tou pak srovnávají současný výklad a tím pádem nabudou dojmu falšování a dalším faktorem je, že se dnes účelově z dějin vytahují jen její části a jiné se opomíjí nebo zamlčují a z toho také vyplyne dojem falšování i když o falšování v pravém slova smyslu nejde, protože se říká pravda, akorát ne celá;-).

1 0
možnosti
Foto

Na Koněva,Vlasovce ,náš odboj můžeme mít tisíce různých pohledů. Pro mne je ale důležitý argument,že na našem území položilo život za naše osvobození více jak 300000 vojáku a jsem jim za to vděčný a mají moji úctu. A tohle se dá jen těžko zpochybnit.

5 1
možnosti
Foto

Ano, k tomu lze jen dodat, že při jiném postupu by jich mohlo být mnohem méně.

3 4
možnosti

Dobře se napsáno. Ale polemizovat s panem Nozickou... lze to vůbec?

7 2
možnosti
Foto

ano, lze, pokud s ním souhlasíte.

3 1
možnosti

Skvělé. Díky. Btw je o tom i článek na hlídacím psu.

1 1
možnosti

Panu autorovi- karma ale koukám, že tu pasáček vepřů Sranda řádí jak černá ruka.

7 3
možnosti

No to je zase diskuze jako noha.

2 1
možnosti