Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Jakékoli řeči jsou zbytečné; matrace je osobní msta Katániho v sukni za to, jak na ni Ráth nasazoval. Své funkce zneužívá k narušení práv ředitele věznice.

1 0
možnosti
Foto

Nezpochybňuji to. Jednotlivně různě to bylo - i o lidech... Ale Vy jste to zobecnila, a tak to OBECNĚ nebylo.

Ostatně - kde jste v té době mohla sehnat džíny, resp. kolik žáků školy je mohlo sehnat, aby stálo za to je zakázat?;-D

To jste ve škole měli všichni rodiče s bony?:-P

1 0
možnosti
KT

Vězeň by neměl mít žádné výhody, jediné, co mi připadá nepřijatelné, je nepovolení zdravotní matrace, protože spaní na nevhodné matraci může mít trvalé následky, zhoršuje pracovní schopnost a u některých činností přímo znemožňuje.

5 0
možnosti
Foto

Kláro, ale to špatná strava také. :-)

0 1
možnosti
Foto

Jestli si někdo do věznice pořídí vlastní matraci a vlastní hadry, tak nevidím důvod, proč ne. Není to o mobilu a potažmo "nepovolenému" spojení se světem. A jestli má prachy na to, aby si nechal donášet jídlo - no co už. Ušetří státní rozpočet.

(Teď doufám, že se toho Rath nechytne a nenechá si ještě nosit i jídlo - to bych za to asi mohla já ?8-o;-).)

3 0
možnosti
JF

J64i63ř71í 62F80o62g75e93l

11. 1. 2020 13:30

Nějak jsem nezaznamenal podobný rozbor u rekreačního vězně Dalíka.

Klasický politický motivovaný pohled nebo mi to uniklo?

5 0
možnosti
JP

J53a96n 21P62a18v15l49í61k

11. 1. 2020 11:56

Unie obhájců se, domnívám se právem, táže státních zástupců, v čem odporuje zákonům a výkonu trestu zdravotní matrace nebo džíny nošené v určité době při určité příležitosti. Rovněž se táže, co opravňuje státní zástupce k tomu, aby se starali o věci, které jsou v kompetenci ředitele věznice. Celou záležitost považuji za nesmysl a horlivost státních zástupců za nepřiměřenou.

3 0
možnosti
Foto

Autore, dovolím si citovat z letitého vyjadření ÚS:

"... Smyslem a účelem trestu v nejobecnějším smyslu je ochrana společnosti před kriminalitou. Žádné jiné cíle trestem sledovat nelze, což znamená, že trest nesmí být prostředkem řešení jiných společenských problémů...."

Veškeré další učené texty o "účelu trestu" jsou pak jen "vata" a nemá valný smysl o nich polemizovat, protože pohled odsouzených je diametrálně odlišný od názoru mírně "krvežíznivé" laické veřejnosti i od stanoviska odborníků.

MUDr. Rath byl odsouzen k trestu odnětí svobody s vyšším stupněm zabezpečení jen kvůli délce trestu. Že jej Generální ředitelství Vězeňské služby ČR z nám neznámého důvodu okamžitě neeskortovalo z Teplic do příslušné věznice, nad tím se sice můžeme podivovat, ale bezpečnostní důvod k přeřazení zde opravdu není (nejedná se o násilníka, sexuálního delikventa, drogového dealera, ...). A to, na čem odsouzený spí (matrace) a co má na sobě (džíny) bych opravdu nepovažoval za podstatné, byť to není zrovna úplně v souladu s vězeňským řádem.

Docela bych se v tomto případě chtěl zastat ředitele věznice, který zjevně netouží vést nekonečné žabomyší spory s advokáty pana Ratha a zopakovat si zkušenosti svého kolegy z věznice v Litoměřicích.

4 0
možnosti
OF

Dá se souhlasit.Ale jaksi jste zapomněl na Nováka, Dalíka, Janouška.... aj.

To až Rath vás probudil ? Padni komu padni, ne ?:-(

4 0
možnosti
Foto

KarmaR^ Sice to nesouvisí, ale jako pamětnice jsem si vzpomněla na doby, kdy se nám komunisté snažili rozmluvit nošení džín. Jedním z jejich argumentů bylo, že to v Americe nosí vězni.;-D

1 4
možnosti
Foto

Ne - říkalo se, že džíny (potažmo rifle) jsou pracovní oblek. Což původně vskutku byly. A nesnažili se to nikomu "rozmluvit". Odůvodňovali tím jejich nedostatek.

2 1
možnosti
MB

Prostředí věznice je zajímavé - Vděčně, jsem využil možnosti a besedoval s Bachaři. "Je ten arestovaný člověk vůbec převychovatelný"? Toto je, (mj.), hlavní podstata omezení svobody. Odpověď - S vyjímkou těch nešťastníků - (auto smrt dítěte, bazen) - Nikoliv ! A ti nešťastníci, si vlastně udělil trest sami, trápí se ...

Shodli jsme se, že trest smrti Nebrat ! Vychází se z předpokladu, že např. Bezvýchodné doživotí + délka trestu je pak trápením podstatným a citelným ...

Neřeším peripetie, Ratha do basy vůbec dostat. Jsem spokojen - Ten člověk si naprosto bezdůvodně - zničil život ! Není blbej, navíc ze solventní rodiny. Model inteligentních typů - Temně zhýralých. Jakmile se objeví prachy - Z člověka cosi vyhřezne ! Jeho spolužačka z studií Pancová, se klidně spolčí s opilcem Kottem. Ani protichůdná - politická příslušnost nevadí = ́Mamon, vše sjednotí ! Stejně krásné, kdy Mohamedán z ČSSD - 2 domy = 2 manželky = Nakonec bydlí v domě č.3 ! Pokora, samozřejmě nepřichází, opět - Účelovka, křivda, pocit ublíženectví. Tedy pokračovat riflích - Do pravidel opět dávat ty své. "Mí bachaři", měli pravdu ... :-)

2 0
možnosti