Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tomáš Halík má navíc určitý „dar“ onu morální i intelektuální převahu dávat svým oponentům „sežrat“. Silně rétorickým přístupem se zdánlivými prvky určité nadřazenosti a arogance pak může spolehlivě otrávit kdekoho.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746382

Někomu stačí i jenom tohle, aby se daného člověka ani chlorovanou tyčí nedotkl. Pro mě je velmi důležité až přímo zásadní k ostatním (i v debatě) přistupovat jako k sobě rovným. Pokud se někdo nade mě povyšuje, reaguji na tuto agresi též agresí a původní téma debaty přestává mít význam.

Pokud se někdo shodí a ztrapní tím způsobem, že se nad někoho povyšuje, mě na oplátku nedělá problém se shodit třeba tím, že mu začnu nadávat.

(A ještě pak budu říkat: To on si začal.:-))

0 0
možnosti

Pokud někdo recenzi nějaké knihy uvede rétorickou perlou, že knihu "zkonzumoval a strávil", tak je naprosto evidentní, že není schopen smysl svých výroků domyslet. Výsledkem "konzumace a trávení" je totiž produkt, pro který bychom libozvučný výraz hledali těžko. Tahle nechtěná ironie je docela zábavná. Všem, kteří si vezmou autorovo doporučení k srdci, přeji dobrou chuť a dobré trávení.

0 0
možnosti
Foto

Ovocnému stromoví od večeře kosti..... (na slova klasiků vždycky dojde ;-D)

0 0
možnosti
Foto

Tomáš Halík je prorokem, který není ve své zemi vítán. Stačí si přečíst nenávistné výlevy jedinců, kteří od něj nepřečetli ani řádku, neposlechli si jedinou přednášku. Nemyslím je tady, tady na blogu je to ještě dost mírné, ale kupříkladu na Novinky.cz, kde to opravdu má grády.

Halík se nebojí. Nebojí se jít do sporu, nepotřebuje šimrat ego od vrchnosti. Jistě, jeho úroveň mnoho dráždí, on sám se nezdržuje diskusemi s těmi, kteří ho chtějí jen tupit, na to nemá čas.

Pokud se chce člověk dozvědět cosi více, stačí najet na http://www.farnostsalvator. cz a poslechnout si jej naživo.

Jiří, karma.

5 0
možnosti

Halíka uznávám, ale s některými jeho knihami mám problém: chybí mi jakékoliv vzdělání v oblasti filozofie a dalších společenských věd. Mám pocit, že má u nás více nepřátel než přátel a to i v řadách věřích. Tím více mne mile překvapil vaše uznání.

2 0
možnosti

Jako nenapravitelný čtenář sděluji - Je třeba číst. Zasytit se info a dojmy, dumat o nich. Pak se pokusit vyjádřit vlastní názor. Je dobrý - špatný, jistě, nicméně je o něco opřen. Objevují se i mimořádní lidé, většinově dopadnou stejně. Moc se nestudují, lépe je šáhnout do kýble s černou barvou. Mázne se štětkou a je vymalováno ...!

Já taky pod stromečkem hleděl - Z hromady dárků se vynořil šéf Stb ! Na hlavě měl rudou baňku ozdoby a pravil - Dobrý den, jsem, Alojz Lorenc - "Generál, který byl u toho" = (Dobré čtení, mj. 17.11.1989 s bitím připisuje horlivému s. Štěpánovi, který si samovolně umanul, že Prahu ochrání on samotný - Něco na tom je) ! ... :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS