Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J19a21n 53K28o45z75á90k

6. 3. 2020 1:23

Samozřejmě, že jsme si to zavinili sami, kdyby už v počátku EU uzavřela svoje hranice, tak nevznikne uprchlická krize a budou si to muslimské státy muset řešit sami.

1 1
možnosti

J68a97n 53R92á14ž

5. 3. 2020 20:08

Abychom nebyli necivilizovaní barbaři a nebránili své hranice i "nehumánním" způsobem, měli bychom pustit do Evropy jaký počet migrantů a při jakém jejich počtu vyhlásit stop stav? A co pak? Bude potom možno používat při ochraně hranic účinné obranné prostředky a tyto nebudou považovány za barbarské?

Fakt ne a ne přijít na to, jak "humánně" střežit hranice proti ilegální migraci abychom nebyli považováni za necivilizované barbary.

1 1
možnosti

"Pokud se dají na pochod miliony lidí..., není síla, která by je zastavila, respektive bychom se museli začít chovat k válečným běžencům jako k nepříteli. To by si sice mnozí udatní bojovníci proti migraci asi přáli, ale reálně by z nás takový postoj učinil necivilizované barbary."

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746637 ̈

Zajímalo by mě, co by měla tedy EU dělat, kdyby se na jejích hranicích objevily ty 3 až 4 milióny migrantů z tureckých záchytných táborů s jasným úmyslem dostat se za každou cenu (tedy i násilím) do EU. Jaký recept by autor vymyslel?8-o

2 1
možnosti
Foto

Zvláštní, že Turecko, které je 6 menší než EU a výrazně chudší ty migranty má zvládat a pro EU by to měl být problém.

Jaký recept máte vy pro to Turecko když vracet je do válečné zóny není možné?

PS. Většina těch uprchlíkův Turecku raději v tom Turecku zůstane pokud bude moci. Tedy pokud budou mít z čeho žít (legálně tam pracovat nesmí i když se zatím jakžtakž jejich práce toleruje), budou mít zdravotní péči, vzdělání pro děti,...

0 0
možnosti
Foto

Vždy se vyplatí tázat, cui bono.

Zajímavá je ovšem taky chronologie: Ve chvíli, kdy to v Sýrii vypadalo na postupné uklidnění celkové situace, Trump málem jakoby zčistajasna oznámil stažení amerických jednotek ze severní části země. Okamžitě na to reagovalo Turecko invazí svojí armády do dané oblasti. Nastalo nové kolo rozdivočení vášní, krutě na to doplatili Kurdové a situace v zemi se destabilizovala. Kurdové mimo jiné do té doby drželi ve vězení zajaté islamistické teroristy a byli to právě oni, kdo se výrazně zasloužili o pacifikování ISIS. Křehký systém rovnováhy sil byl oslabením Kurdů rozvrácen... Do toho vletělo se svojí armádou Rusko a zdá se, že vinou svých brutálních akcí má už dnes, ve spolupráci s Asadovou vládou na svědomí daleko více syrských civilních obětí, než ISIS. Velmi se obávám, že po celou dobu jde o úmyslně rozehranou partii čirého zla,, na jejímž konci se generuje nápor uprchlíků na země Evropské unie.

A komu taková situace hraje do karet, komu záleží na destabilizaci EU, je bohužel jasné. Otázkou však je, proč EU více a důrazněji neprotestovala proti dění v Sýrii, proč nevyhodnotila zavčasu možné scénáře a neučinila už předem aspoň určité jasné a pevné preventivní kroky.

2 1
možnosti

Vážený pane věřící,

prosím Vás propříště o příspěvky pouze na témata "Kolik andělů se vleze na špičku jehly" apod. Ušetříte mně dilematu, jak Vás upozornit na - řekněme - kognitivní disonance a jak dodržet pravidle diskuse.

Děkuji předem

0 0
možnosti

Bohužel v diskuzi o migrační krizi figuruje jedna lež, jejíž lživosti si dnes často nejsou vědomi ani mnozí odpůrci migrace.

Je to lež o tom, že migrační tsunami do Evropy byla způsobena válkami.

Není to pravda. Migrační tsunami do Evropy vznikla proto, že mnozí "liberálně" orientovaní jedinci (politici či zaměstnanci neziskovek a další aktivisté) a další lidé z různých důvodů zainteresovaní na migrační tsunami věnovali velké úsilí tomu, aby se po Africe a především Blízkém Východě rozneslo, že Evropa bere kohokoliv a že tu létají pečení holubi do huby.

Už se na to sice zapomnělo, ale ještě před pár lety minimálně ti, co se alespoň trochu zajímali, věděli, že migrační tsunami z východu nespustilo jakési legendární pozvání Merkelové - ne, spustili ji už dávno před tím aktivisté, kteří (nejen) v blízkovýchodních uprchlických táborech rozdávali letáky s fotkou Merkelové a dalšími způsoby zvali migranty do Evropy. Ty lidi (migranty) by jinak vůbec nenapadlo se sem cpát za štědrými sociálními dávkami, Evropa sama (resp. tedy část jejích obyvatel) si je tak zcela záměrně vychovala.

Z tohoto důvodu je absurdní se s "liberály" vůbec bavit o řešení nežádoucího stavu, kterým je migrační krize - z jejich pohledu se totiž naopak jedná o stav velmi žádoucí.

6 1
možnosti
Foto

Nejsou to populističtí politici, kteří mají hlavní slovo v EU, která svojí politikou migrační krizi přiživovala a nakonec uzavřela s Tureckem dohodu, v jejíž udržitelnost věřili jen hlupáci. Dle vývoje situace to vypadá tak, že pověstný pohár trpělivosti přetekl a z nás se dle vašich slov stanou necivilizovaní barbaři. Plná odpovědnost ovšem leží na špičkách EU v čele s duem Merkel, Macron.

5 0
možnosti

"Co udělalo Turecko, které má velmi početnou a dobře vyzbrojenou armádu, v průběhu spojeneckého tažení proti ISIL?"

To je přece známo. V době největšího rozmachu Daesh, tedy v době bitvy o Kobani, na protějším kopci rozmístěné turecké tankové divize popíjeli čaj.

1 1
možnosti

P36e47t95r 72T83o20m91e26k

5. 3. 2020 16:35

Kdo je to my? A co navrhujete jiného, než se k nim chovat jako k nájezdníkům?

2 1
možnosti
Foto

Mazlit, hladit, kojit a rozmazlovat...;-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS