Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Jakl má pravdu. A nepíše výhradně jen o ČT. V Číně to pravděpodobně již dostávají pod kontrolu a tady se o tom člověk z médií nedozví. Včera pouze 36 nových případů, což je ve srovnání se stavem před měsícem docela optimistické. Myslím, že na podobné cestě je i Korejská republika a to je moc dobře.

3 0
možnosti

Odkuď to přišlo? Máme jim snad za to ještě poděkovat?

1 2
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma. Průběžně sleduji zprávy a napadlo mě totéž. Že despotické režimy mají po určitou chvíli jakousi "výhodu" protože mohou v případě krizových jevů sáhnout k bezskrupulózním opatřením hraničícím s limity lidskosti. Nicméně způsob, jakým v Číně naložili s lékařem, který před rozšířením nákazy varoval, zároveň svědčí o tuhosti, která sama o sobě může být jednou z příčin vypuknutí krutých krizových jevů. Příkladem za všechny budiž Černobyl, kde měla snad v 99 procentech vinu na havárii totalitní tupost celého toho režimu a způsobu výkonu moci na všech stupních. Až po nerespektování kompetencí a znásilnění svědomí lidí na konci celé mašinérie, tedy týmu v elektrárně na hazardním experimentu pracujícího. Jehož většina členů tam na místě zaplatila životem.

Připomněl bych dilema, které měl v určité chvíli Churchill. Asi by se mu v situaci vážného ohrožení ze strany nacistického Německa vládlo "pohodlněji" a "pružněji", kdyby na čas zrušil demokratické principy. Odmítl to, vsadil na demokracii a na funkci svobodné, svobodně sdílené iniciativy občanů. Myslím si, že to je cesta. Nakonec i takzvanou studenou válku vyhrál svobodný demokratický svět přestože by proti mohutnému a násilně sešikovanému totalitnímu bloku zdánlivě neměl mít šanci. Klíčem k úspěchu byla svoboda lidí.Je to hodnota natolik velká, že se nakonec vždy prosadí. Člověk byl stvořen ke svobodě, ne k otročení despotickým režimům

12 0
možnosti
Foto

Jenže zároveň ten despotický charakter systému to pomohl pořádně "rozjet": doktor něco objevil a v Číně ho začali pronásledovat a chorobu tutlat.

Ve slušných zemích by byl doktor slavný a se zkoumáním nemoci bychom byli o měsíc až dva dál.

5 0
možnosti

Tentokrát zasloužená karma

3 2
možnosti

J15a11n 77J94a34n84u90š77k19a

11. 3. 2020 17:48

To je zoufalost, dalsi v rade

9 6
možnosti

Lepší už to nebude!

Ale nutno ocenit tu pracovitost autora:-)

9 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS