Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímalo by mě, kolik lidí z jejich zaměstnanců mělo regulérní smlouvy. Ne na různé dohody.

0 0
možnosti
Foto

Jediná cesta je opravdu pomoc státu všem OSVČ, podnikům a potažmo zaměstnancům a to za cenu několika násobného zvýšení schodku rozpočtu, s tím, že doufat, že pandemie co nejdřív pomine a pak se prostě budou muset zvýšit daně a to všechny a všem. jiná cesta není...

0 0
možnosti

Přát Pohlreichovi, Punčocháři nebo Ridimu životní standard střední třídy je špatnou vizí. Když oni budou tou střední třídou, tak současná střední třída bude tou chudou třídou a ta chudá třída bude úplně v háji.

Když si koupí místo kodiaka v plné výbavě fábii v základu, tak to významně poznají zaměstnanci na platech v Mladé Boleslavi.

Ty rozumy, jak nikdo nebude chtít ty jejich blafy za 500 a všichni dají přednost venkovskému penzionu jsou mylné. Tito pánové mohou slevnit, aby měli plno. Ovšem ty venkovské už nemají slevnit kam:-(

A je úplně jedno, zda jste zaměřeni na zahraniční nebo českou klientelu. Změnit zaměření na českou klientelu můžete ze dne na den. Co nezměníte ze dne na den, je pád klientely v oboru o 50% dolů.

Neškodilo by diskutérům připomenout přísloví:

Přej a bude ti přáno

0 0
možnosti
Foto

V48a31s65e29k 34F66o63l77d80a

30. 3. 2020 14:29

Myslite, že se vám víc vyplatí přispívat na dávky v nezaměstnanosti všem, které výše zmínění pánové budou muset propustit?

0 0
možnosti

Tak jak Vy k vládě a Hradu bývám já často kritický k Vašim článkům. S tímto ovšem ze své pozice vědomostí - souhlasím. Zvláště s částmi, které se zaobírají se stavem po krizi. Tam bude především rozhodovat, kdo se dokáže rozhodovat "z fleku" a bude operativní - i když se ne vše podaří. V životě ekonomických subjektů nikdy neplatí, že 1+1 =2, byť se je snaží každý stát přesvědčit o platnosti násobilky.

Tak jako potřebujeme manažerské řízení státu dnes - budeme jej dvojnásob potřebovat po krizi. Ne politikaření, ale krizové řízení. V té souvislosti je na pováženou na co se mnozí již dnes - viz výroky pana Kalouska, Lásky a podobných - chystají.

0 0
možnosti

S tímto textem moc nesouhlasím, protože se opět ukazuje, že CIZÍHO NEPÁLÍ. Nejdřív Ti, co nejeli lyžovat kritizovali ty, kteří jeli do Itálie, pak se kritizují pendleři, pak je mnoha lidem trnem v oku osud podnikatelů. I panu Turnerovi je úplně jedno, jak Pohlreich a další dopadnou, hlavně že napíše tento nesmyslný článek, za který dostane honorář..

0 6
možnosti

Tito tři nejsou žádná lůza, jsou to milionáři. Určitě nežijí z měsíce na měsíc. Max se jim na pár měsíců sníží jejich dosavadní životní úroveň.

0 1
možnosti

a proto odloží koupi nového superba, následkem čehož se bude v Boleslavi propouštět. Je to spojená nádoba.

Jsou to totiž jen milionáři z vlastní práce. Ne miliardáři.

0 0
možnosti

J55i36ř67í 52N59ě27m33e59c

28. 3. 2020 20:33

Zcela souhlasím s tím, že stát odpustí OSVČ různé paušální platby a podpoří je finančně alespoň tak, aby nepadli na dno.

Na druhou stranu mi dnes o to víc zvoní v úších to pověstné, OSVČ často zmiňované ... "ale my přeci od státu nic nechceme". Tak to už snad v době "pokoronavirové" slýchat nebudeme, jelikož ona to byla vždy poměrně velká hloupost.

0 1
možnosti

P83e94t71r 90M52a77n56d38a

29. 3. 2020 14:26

Kdo jim zakázal podnikat ?

2 0
možnosti

To ovšem vede k hlubšímu zamyšlení, co to vlastně ta ekonomika je, že bude po koronavirové krizi tak zdevastovaná. Koronavirus boří domy? Pálí pole, louky, lesy? Ničí stroje, požírá nerostné bohatství? V čem je ta ztráta? Že se lidé přestanou přežírat a přecpávat nesmyslným konzumem všeho druhu? Ale i jiné otázky se objevují. Podnikatelé, pravičáci, propagátoři "štíhlého státu" natahují ruku a říkají "dej, dej". Kde jsou jejich zásady? Ale problém je samozřejmě hlubší. Odbory zařídily, že zaměstnanec musí stále dostávat plat. Ale kde na něj má zaměstnavatel brát? Ony ty problémy jsou opravdu hluboké. A spočívají v chamtivosti a neochotě sdílet rovnoměrně břemeno. V tendenci břemena na druhé svalovat a sám si ponechat to dobré.

8 1
možnosti

Perfektní úvaha. Tak jak potřebujeme krizové řízení teď, budeme jej dvojnásobně potřebovat po skončení epidemie. Ne politikaření, ne bitvy právníků, ale řízení republiky jako firmy (vysmívaná formulace).

A jak již dnes vidět - mnozí představitelé demobloku se již na dobu +1 - připravují.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS