Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Tento článek autor napsal s měsíčním spožděním. V době rozvolňovaní je to mimo mísu. Poradil bych autorovi, aby se probudil v září, řijnu při nástupu 2 vlny.

1 3
možnosti
Foto

"Na analýzy je dost času, teď je třeba se vracet do normálu, a to hodně rychle."

To nepovažuji za rozumné. Domnívám se, že pravý opak je správně. Analýzy měly být prováděny od samého začátku a vláda nemusela dělat opatření a rozhodnutí způsobem pokus x omyl. Právě absence odborných analýz je důvodem někdy až hysterických změn v rozhodování, což dokládá až amatérské krizové řízení.

Vláda zavedla maximální blokaci a následně se vehementně brání jakýmkoliv odborným rozkladům. Proč?

2 2
možnosti

Rozhlédněte se po světě, někde třeba zavřely vlády i továrny. A časté změny jsou taky skoro všude.

4 0
možnosti
MK

"Krize" píšu to v uvozovkách protože tyto krize jsou čistě uměle vytvořené hrou zvanou burza - by přišla tak i tak.Toto není krize,je to restart,který přijde,přijde oživení a ikdyby zkrachovalo 30procento hospod jak prognózují,(což se nestane tak jako u EET),stejně by to nikdo nepoznal. Rozebírat co se mělo a nemělo je zbytečné.Jinak to cítí člověk,kterému umřeli rodiče či někdo známý díky Covid,jinak ten,co nic takového nepoznal a snad po honu chce být ten nejchytřejší.....

1 0
možnosti
JS

To jsou zase nesmyslyRv.

Já si naopak myslím, že to ekonomické přeskupení jsme už potřebovali jak koza drbání a nejen my, ale celá EU. Pokud se to správně uchopí, tak to může být docela přínosná změna pro mnoho lidí i firem. Samozřejmě, že jich pár zanikne, ale jiné se rozšíří nebo vzniknou.

5 2
možnosti

Pokud se to správně uchopí ...

Když to uděláme správně, bude na světě mír.

Když lidé budou hodnější ...

Když lidé budou rozumnější ...

0 0
možnosti
MK

Samozřejmě, že mohl být dopad nižší. Jen tak pro srovnání:

Česko - 257 obětí - opatření, mnohdy až hysterická

Bělorusko - 112 obětí - opatření žádná

Dokáže tento paradox někdo vysvětlit? A nic na tom nemění skutečnost, že jinde těch obětí bylo více.

2 7
možnosti
Foto

Od 12.04 do 06.05 bylo 295 osob ve všech nemocnicích u nás hospitalizováno na coronavirus. Nakaženo bylo 7 899 osob. Takže 7 604 osob se léčilo doma. Zemřelo 257 obětí, kteří umřeli s coronavirem, ale ne na covid. Právě teď v tuto dobu ČT uvádí. Nemocnice uzavírají covidová oddělení, nemají koho léčit. . Stránky Ministerstva zdravotnictví ČR.

3 0
možnosti
AV

A58l12e27š 64V45o92l43f

6. 5. 2020 15:35

Co to je za poplašné plány, kterými se snažíte vystrašit obyvatelstvo? Ja nikde ve svém okolí jsem žádný útlum nezaznamenal, tedy kromě zavřených hospod. E shopy nahradili zavřené krámy, lidé utrácejí jako divý. lidé mají peněz dost, kdo si je dokázal vydělat před krizí, dokážete i po. Kdo byl na mizině před krizí, tak tomu je to úplně jedno, ten na tom bude stejně. Ale plno lidí si dokonce kvůli krizi polepší. Minimálně polovina lidí, zaměstnanců, kteří jsou nuceně doma, jsou rádi, že nemusí do práce a berou peníze. A jestli naše republika sobě dluží 200 miliard, nebo 800 miliard, tak to 99% obyvatel nepozná a ani je to nezajímá. Ty řeči od vás zavání snahou vyvolat jen paniku, nic víc.

3 8
možnosti
Foto

Obyvatelstvo už je tak vystrašené, že tento článek ho nijak nevystraší. Důsledky státních prasáren nás budou nějaký čas provázet a ne zrovna dobře. Problémy budou narůstat v případě, že se do ekonomiky začne opět plést vláda s cílem pomáhat.

0 4
možnosti
Foto

A co učinila nouze? Naučila Dalibora housti. A tak se konečně dočkáme, že bude opět platit

Co Čech, to muzikant!

0 0
možnosti
Foto

Ovšem nejeden i přímo mistrem. V ,,plejbeku";-)

1 0
možnosti
Foto

problém pro nás není ani v tom, že u nás byl zaveden nouzový stav, ale že tento stav je dnes po celém světě širém.

2 0
možnosti
JH

J27a35n 90H28y62n12e22k

6. 5. 2020 13:31

Tak, jak rozhazovačně tlačí na vládu demoblok a Senát, je ukázka jak to může doopravdy dopadnout. Neskutečné požadavky, jako prostředek politického boje před volbami, výkřiky v PS a ještě v Senátu je neskutečný divadlem. Vznikne dluh státu, který se bude muset zaplatit , aspoň část, a to bude trvat několik let. Celkový dluh naroste a nikdy se nesplati. To je fakt. Na druhé straně, pokud se nic podobného nestane v budoucnosti, pak ekonomika bude muset jet, i když teorie na nesmyslný tlak na růst ekonomiky se bude muset opustit.

7 4
možnosti
MN

No, vcelku souhlas. Akorát bych si počkal jak to bude vypadat od 11.5. na zahrádkách po čtyřech pivech. Jak se budou všichni muži disciplinovaně řadit do fronty na WC uvnitř budovy. Ženy jsou na fronty před WC zvyklé, navíc jich bývá v hospodách poněkud méně.

Takže já se do hospody nehrnu aspoň do konce května než se to vytříbí jak mezi hosty tak mezi provozovateli. :-/

1 0
možnosti