Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Měl jsem psa (byl to kříženec bernského salašnického psa a jihoruského ovčáka. Krásný pes asi 40 kg. Naučil jsem se ho představovat jako tibetskou dogu. Někteří říkali: " Aha, no jasně", jiní zase "tibetská doga"? Atd, bavil jsem se dobře,.

K těm názvům. U nás v Ostravě je čtvrť Zábřeh, předtím se jí říkalo Stalingrad. A v ní jsou ulice, pojmenované po vojácích RA. Takže půjdete ulicí Abramovovou, zahnete na Čujkovovou a dále pak po Gerasimomově až na Pjanovovou. Je to jasné?

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za zastavení se.:-)

0 0
možnosti

Např. pojmenování ulice Francouzská ve mně evokuje architekturu známou v Evropě v době, kdy byly Vršovice postaveny. Naopak ruská pojmenování mi připomínají časy hospodářské a kulturní závislosti (vazalství) na Sovětském svazu a to, že tato architektura byla za určitých časů líbivá pro ruské a české papaláše je smutný obrázek toho, že jsme jim to nejlepší, co jsme měli, buď symbolicky dali nebo si to oni vzali.

0 0
možnosti
Foto

Klasická psí rasa je ovšem pověstný Carl von Bahnhof, zde také narazíte na Turnovského teriéra či Svijanského čichače.

Vršovické české Rusko jsem párkrát prošel.

Jakýsi obhájce Samostatné Revoluční Ukrajinské Republiky obhajoval jeho název Novorosijsk tím, že v Praze je ulice Novorosijská.

A ta Volyňská, ta je podle naší Volyně, kde žil známý sběratel obrazů a mecenáš dr. Žahourek? R^

0 0
možnosti

L37u46k76a25s 10F45i70k62r

20. 5. 2020 19:51

Co Semilsky ovcak?

0 0
možnosti
Foto

R^;-) Znal sem maníka, ten tvrdil, že má bordelteriéra. Ale nebyl z Vršovic, ani z Kubáně. A zajděte na ,,šestku", a ,,obražte" to třeba okolo Uralu, či tak;-)

0 0
možnosti

fajnovy. pivonkovej honic nema chybu. ja o stele, orechovi, sem tam rikal, ze jde o "komodskeho teriera"

diky za pobaveni

2 0
možnosti
Foto

teriéři jsou jak draci, komodský teriér bude asi komodský drak

0 0
možnosti

:-) zdravím z Turkmenské. No jo to jsme to chytli, ale přejmenovat celou čtvrť by bylo hodně náročné.

1 0
možnosti
Foto

Také zdravím, to by asi byl docela problém, nechme to tedy tak..:-)

0 0
možnosti
Foto

ale řádí jak černá ruka...

1 0
možnosti

Ty tematické názvy ulic jsou celkem časté. Pro nějakou oblast se vybere téma a všechny ulice okolo se pojmenují v jednom konkrétním duchu. Třeba právě místopisně nebo botanicky. Na Praze 15 je třeba sportovní oblast, kde je vedle sebe Lyžařská, Sáňkařská, Bruslařská, Zápasnická, Golfová, Horolezecká, Tenisová, Hokejová. Ovšem podívejte se třeba na mapu okolí Střešovické nemocnice, to už je dost psycho - U První baterie, U Druhé baterie,... až U Šesté baterie, Na Bateriích, Pod Bateriemi, Před Bateriemi... Tady asi opravdu došly nápady... :-)

4 0
možnosti
Foto

upřímně řečeno mi to připadá jako výraz lenosti. Místo toho, aby někdo přemýšlelo historii místa, nějakém jeho zajímavém specifiku, případně o nějaké osobnosti (pokud možno nekontroverzní), tak si vzal nějaký seznam a jel...

0 0
možnosti

No hovawart má do a od BOCky hodně daleko, to spíše blízko vzhledem k retrívrovi, ale faktem je, že jsem tuto rasu taky měl v hledáčku i pro její nesporné výhody a taky jsem jí hodně poznal,když jsem dělal v Německu. No , ale to asi nebyl pčedmět diskuse,tak sorry,jen jsem prolétl...R^

0 0
možnosti
Foto

:-)To je v pohodě, těžko říci, o čem to vlastně je, tak se prostě jen spojilo několi témat. Díky za zastavení se.

2 0
možnosti