Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výborný rozbor. Ta lavina adrenalinových atrakcí je asi to nejhorší co se v Krkonoších děje. Zrovna dnes se objevil článek o nových vyhlídkových terasách v Rokytnici. Nesmyslná "Stezka v oblacích" na úpatí (!) Černé hory. Na horní stanici lanovky ve Velké Úpě postavili zábavný park kvůli kterému bylo obžalováno asi 10 lidí včetně bývalého ředitele KRNAPu z dotačních podvodů. Ale atrakce už tam zůstane. Ve Vítkovicích se staví 139 apartmánů. Z Horních Míseček udělali sídliště. Půjčovny čtyřkolek, elektrických koloběžek a nevím čeho ještě. A tak by se dalo pokračovat.

Příroda se stala druhořadou, lidé tam jezdí si "užít", na něčem se svést a hlavně vynaložit co nejméně námahy.

1 0
možnosti

A44d35a62m 50M23a10l82ý

18. 6. 2020 12:23

Trochu to vypadá, že všichni ti úředníci, pracovníci správ národních parků a CHKO by nejraději měly všechny ty hory a lesy liduprázdné. Vyjma jich samotných, samozřejmě!!!

Nikoho jiného by tam nejraději nepustili a když už tak jen s bumážkou se štemplem.

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že jsou takoví lidé, jako jsou i tací kteří by chtěli mít z národních parků Disneyland. Problém je dle mého soudu ten, jak vyjadřuji i v článku, že neexistuje nějaká dlouhodobá vyvážená koncepce.

2 0
možnosti

P94e96t23r 96S71k64á21l94a

18. 6. 2020 11:40

Ty smíšené pocity jsou na místě. A nejen ohledně záměru Ministerstva životního prostředí ale ohledně situace v Krkonoších obecně. Jejich hlavní problém je, že jsou relativně malé a poměrně dobře dostupné jak od nás, tak i z Polska a Německa. To se pak logicky odráží na návštěvnosti, která už opravdu přestává být únosnou. Jak je ale možné, že se povolil vznik "satelitního městečka" na Horních Mísečkách? Ve Špindlerově Mlýně jsou v současné době dominantou jeřáby nad několika staveništi opravdu úctyhodných rozměrů. A já se domníval, že tam platí stavební uzávěra. Tak jak to opravdu je? Je záměrem omezit nebo zvýšit počet návštěvníků?

5 0
možnosti