Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dávám karmu a vcelku souhlasím s myšlenkou celého blogu.

Problém je, že heslo Black lives matter vzniklo výhradně při zabíjení černého podezřelého bílým policajtem. Tito policajti byli souzeni za vraždu, což je v pořádku. Demonstrace na podporu zabitých vyústily v rabování. Snahy o vytvoření bezpolicejní zóny vyústily ve smrti dalších lidí. Ptát se, proč jsou policisté víc zaměření na černochy je stejné, jako se ptát lidí, proč si hlídají peněženky v přeplněné tramvaji.

Prostě není moc vidět, že by černochům záleželo na černých nebo jiných životech. Tudíž nemá takovou podporu. Není to boj Martina Luthera Kinga za zrovnoprávnění.

3 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi. Já se nezastávám rabování, ani ničení soch a nezastávám se ani opačných rasistických projevů. Hesla se dají uchopit různě. Přijde mi dobré to moc nekomplikovat. "Black lives matter" není nutné vnímat jako projev rasismu černochů vůči ostatním. Ani "All Lives Matter " není třeba nijak parafrázovat, a to ani s ohledem na současnost, ani minulost.

0 0
možnosti

J89i63ř73í 95F76o52g67e25l

9. 7. 2020 14:55

Nevím jak jste na tom s angličtinou, ale to heslo je jednoznačným vyjádřením a ne tím, za co ho vy a jiní demagové vydáváte poté, co jste zjistili, jak nesmyslné a rasistické je.....

A když v prostorách parlamentu žádné transparenty, co reprodukce na kecpult? Na to se to vztahuhuje jen proto, že šlo o komunisty?

1 0
možnosti
Foto

Asi byste mě i všechny ostatní měl, pane Fogele,poučit, co jiného to heslo vyjadřuje než to, co je jeho překlad.

Možná by bylo v rámci toho dobré i objasnit toto své vyjádření:

...to heslo je jednoznačným vyjádřením a ne tím, za co ho vy a jiní demagové vydáváte poté, co jste zjistili, jak nesmyslné a rasistické je...

Tedy: čeho je to jednoznačným vyjádřením, jak si jak si ho podle vás já a mně podobní vykládám.

Jinými slovy, pokud se rozhodnete napsat komentář, pokuste se smysluplně formulovat nějakou myšlenku, aby měl i nějaký smysl.

2 0
možnosti
Foto

Velmi výstižné R^R^R^

Jenomže Kalousek holt zase chtěl být vidět. ASi mu bylo líto, že s tím nápadem nepřišel sám...

5 2
možnosti

Tak já mám dojem, že Kalousek svou akci zdůvodňoval hlavně tím, že v Poslanecké sněmovně uzavřeli dohodu, že k řečnickému pultíku se žádné bannery nosit nebudou. Byla to tuším reakce na Babiše, jak pomocí papíru vysvětloval cosi o ekonomice ( státní či agrofertí, teď už nevím ).

Jinak smysl pro humor je jedna z mála vlastností, jež si na poslanci Kalouskovi cením. Myslím, že každý z nás si dlouhou pracovní dobu zpestří vtípkem, pokud je to možné. Jako nejlogičtější vysvětlení vidím ovšem snahu p. Kalouska se veřejně prezentovat, aby si ještě vůbec nějaký reálný vliv v politice podržel.

0 2
možnosti
Foto

"...Bez něho by byla politická scéna mnohem nudnější a publicisté chudší o jedno šťavnaté téma..." To je míněno docela vážně. Dále už je to spíše o jiné problematice než o panu Kalouskovi, respektive je to reakce na jiný blog.

1 0
možnosti
Foto

J40a40n 19P15e27c96h24a

9. 7. 2020 13:15

Rasismus je součástí lidské kultury a nikdy jí být nepřestane. Je to jen jiná úroveň preferování své rodiny a příbuzných před cizími, preferování lidí ze své osady před jinými, preferování lidí ze své země před jinými. Na každého cizince se člověk nejprve dívá s nedůvěrou. Je to z důvodu zažitých a daných sebeobranných mechanismů. Pokud cizinec prokáže, že jeho úmysly jsou čisté, bývá do normálně fungující komunity přijat. A tak to má být. Není správné někým opovrhovat jen kvůli jeho rase, v tomto směru bylo napácháno mnoho zla. Ale kořeny rasismu, které jsem popsal výše, nikdy nevymýtíme, protože jsou součástí lisdké přirozenosti.

4 0
možnosti
Foto

Víte, čtu podobné komentáře poměrně často. To, co píšete vy a ostatní jejich autoři, je jistě pravda. A co? Jak to souvisí s příslušnou problematikou? Lidem je vrozená i agresivita, takže proto přestaneme vystupovat proti projevům agresivity? Asi ne, že ano.

Člověk není zvíře a už docela dlouho se nemůže ohánět tím, že jedná na základě své přirozenosti. Člověk je obdařen svobodnou vůli, má tedy volbu. Pociťuje-li k někomu rasistické emoce, nemusí je dát najevo a rozhodně v rámci nich nemusí jednat. Když je vám někdo protivný v autobuse (a jinak nic nepatřičného nedělá) také mu to neřeknete, nepraštíte ho, nevyhodíte s z vozu apod. Je to prosté.

2 0
možnosti