Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Bože, to je ale alibistický blábol.

Abych nikoho nejmenoval, neurazil, neřekl nic špatného a přitom aby bylo vidět že se tomu nevyhýbám, nebojím se o tom mluvit a jsem tím pádem in.

Říct tolika odstavci, že nemám vlastní názor, to je taky umění.

3 0
možnosti
PK

Problémy hodně narostly po r.1989 - "dovoz" ze Slovenska, politický systém - zmizela pracovní povinnost. Nebo když cikán nepřišel do práce tak dětské přídavky fuč. Jako bývalý občan Varnsdorfu a hospodářský pracovník - s českými Romy byly problémy, ale zlomek toho co dnes.

3 0
možnosti

" ... sebereflexe ..." se nám v blozích nějak množí:-).

2 0
možnosti
AT

Položil jsem zdvořilou otázku, co si autor pod tímto pojmem KONKRÉTNĚ představuje. Jak u Hornera tak u Turnera. Ani jeden mi neodpověděl. Asi náhoda.

3 0
možnosti
PK

Je to skutečně reálný problém, s kterým se snaží majorita něco činit již z doby předešlé. Bohužel se řešení analogicky jako ve státech přesunulo do pozitivní diskriminace, což mnoho lidí vidí jako nepřiměřenou výhodu oproti ostatním. Už to tady někdo napsal, jediná cesta je vzdělání a zase vzdělání,,,

2 0
možnosti
Foto

Tak je zkuste učit.

1 1
možnosti
JR

J32a40n 40R17á31ž

16. 7. 2020 14:04

Jistou sebereflexi u bílé majority, sice spíše v akademické rovině v USA jsem schopen podporovat, protože černoši se aktivně podíleli na počátcích americké prosperity a větší profit z toho měli bílí. Ovšem způsob, jakým se tato sebereflexe v současnosti vynucuje, je mi hodně protivný a považuji jej za kontraproduktivní.

Na druhé straně si nějak nevybavuji, že se nějak zásadně Cikáni aktivně podíleli na budování prosperity našeho státu, ani že by výsledky jejich práce byly nespravedlivě přerozdělovány směrem k etnické majoritě s rasových důvodů, jako se tak dělo v USA u černochů.

Vzhledem k tomu, že v ČR je spektrum občanských práv a povinností rozděleno všem občanům stejně, necítím nijakou spoluodpovědnost za to, že jsou někteří příslušníci tohoto etnika ze svého postavení ve společnosti frustrováni a odmítám principiálně jejich požadavek na větší podíl ze společně vybudovaného bohatství, než je spravedlivý podíl individuálního přínosu každého z nich na jeho tvorbu, či na nějaký zvláštní způsob zacházení za strany státu.

PS. S názorem, že pozitivní diskriminace je někomu prospěšná, hluboce nesouhlasím!

10 0
možnosti

Přístup cikánů ke vzdělání, to je základní kámen k úspěšnému začlení do společnosti.

3 0
možnosti
JR

J60a59n 78R83á34ž

16. 7. 2020 14:09

Víte o důvodu, který by zásadně bránil cikánům dosáhnout i nejvyššího vzdělání?

2 0
možnosti

J18a68k34u98b 77Š84o98l96c

16. 7. 2020 13:14

Klasický blog pana Turnera. Slova, slova, slova, ale obsah?

4 0
možnosti
Foto

Každý si může udělat i bez vaší pomoci obrázek o tom, co je těch téměř tisíci mých blozích, které jsou zde uveřejněny. Máte však pravdu v tom, že jsou tam téměř všude slova a obsah. :-)

Každý si může udělat i obrázek o komentujícím, který nejenže není patrně schopen nic vytvořit, ale není ani schopen vyjádřit názor a pomocí argumentů rozporovat to, co vytvořili jiní, i o tom, jak hloupá a zbytečná je to činnost.

1 0
možnosti
Foto

Impulzem pro vznik hnutí Black Lives Matter byla vražda příslušníka daného etnika policií. Modifikace typu Gipsy LIves Matter vypovídají o nepochopení obsahu hnutí. které primárně poukazuje na brutální policejní násilí vedoucí ke smrti v souvislosti s etnickým (afroamerickým) původem.

Snaha o rozmělňování tohoto problému (u nás zcela nevídaného) rozšiřováním na obecné probémy s integrací, je jen snahou, aby problém vyšuměl, pozornost byla obrácena jinam, a americká (či jiná) policie mohla v zažitých praktikách směle pokračovat.

Nejde prostě o životní uroveň etc., ale skutečně o holé životy (Lives, jednotné číslo: Life). Romy u nás opravdu policie cíleně nevraždí a ani je nikdy nevraždila (bez ohledu na to, co zde zaváděli Němci za Protektorátu).

4 1
možnosti
Foto

P98e72t60r 55O81m22e31l84k39a

16. 7. 2020 14:45

Paní Moudrá mýlíte se, BLM vzniklo už před sedmi lety.

2 1
možnosti
Foto

" Nositelem pozitivních změn musí být vždy majorita."

Ano, to i v případě ČR zajisté je, jenom ta minorita nějak na ty změny kašle.

7 0
možnosti