Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A koho těmi komedianty myslíte? Parlament a vládu? ;-D

0 0
možnosti
Foto

K24a50r81e34l 10C56a37c38h

8. 8. 2020 11:01

Kultura ani bez státní podpory nezanikne. Kdyby to totiž byla pravda nedražily by se dnes obrazy Vincenta van Goga za stamiliony, protože by je nemaloval, když musel žít z podpory svého bratra, neboť prodejem svých děl se ve své době nebyl schopen uživit a žádný stát mu nic nedal. A tak je to s veškerou kulturou. Dnes se máme dobře a mnozí se chtějí mít ještě lépe a tak bojují o ukousnutí co největšího sousta ze společného koláče.

2 0
možnosti
Foto

To že je v Praze divadel jako máku nijak neovlivní kulturu v celém státě. Diváci si je tam musí uživit, když si je chtějí užít. Nelze počítat s tím, že zbytek národa, jehož kultura se smrštila na fotbalové plácky, bude s dotacemi, které půjdou z daní všech občanů, souhlasit.

2 0
možnosti

Zde je taky :

OSA – Ochranný svaz autorský pro práva k dílům hudebním, z.s. (dále jen OSA) je spolek, který získal od ministerstva kultury České republiky statut tzv. kolektivního správce s oprávněním vybírat poplatky za veřejné hudební produkce.

Pokud si kupujete flashdisk, zaplatíte až 90 korun za prázdné médium, v případě pevného disku počítače jde dokonce o 150 Kč.

Z každého kusu přepisovatelného DVD zaplatíte pět korun. Kolektivní správci vyberou celkem 75,5 milionu korun z médií, která používáte,“ shrnula aktuální ceník kolektivních správců poslankyně za Piráty Lenka Kozlová. „Nevidíme důvod, proč by se za prázdná CD měla platit poplatek autorům,” doplnil Novinkám předseda poslanců Pirátů Jakub Michálek.

https://www.novinky.cz/internet-a-pc/clanek/nechceme-platit-za-prazdna-cd-zlobi-se-pirati-40274842

Dříve zde byly živnostenské cechy i pokladny ...

2 0
možnosti

O statni majetek se musi stat postarat. Tedy z penez, ktere se prideli statu danemi obcanu a prijmi statu.. Procento MUSI byt presne urceno na udrzbu tohoto statniho majetku. Je otazkou zda Narodni divadlo, Narodni opera a Narodni galerie. je ve vlastnictvi statu. Jestli ano, zde je pomoc zmenena na udrzbu techto instituci.

Jinak vse je (nebo by melo byt) postaveno na bazi trzni ekonomiky. Vydelas? Mas!!! Nevydelas? Zaniknes!!!

6 0
možnosti
Foto

Ovšem díky tomuto přístupu s V. Klausovi st. podařilo zlikvidovat pár podniků, za něž pak nebyla náhrada.

Ve společnosti je potřeba udržovat řadu činností, které na sebe nevydělají, ale bez kterých by nastaly potíže.

Na to už přišel starý Baťa a i W. Siemens.

A např. zdejší rodák Jan Skála (jeho rodný domek se nachází v našem sousedství), když přišel k nějaké té koruně, dal postavit sirotčinec (dnes je v něm část městského úřadu). Můžete mi vysvětlit, co z toho měl?

0 0
možnosti
Foto

Na vině je samozřejmě to, že pár jednotlivců rozhoduje o tom, kolik se uloupí lidem a komu se to rozdělí.

6 0
možnosti

J43a63n 84R56á57ž

7. 8. 2020 14:12

Dotační systém se smrsknul na :Kdo víc řve dostane, kdo je skromný nedostane.

Takže, kdo má plné hlediště a vyprodáno i při derniéře přece nemusi nic dostat, ale progresivní scéna, jejíž diváci zaplní stěží telefonní budku, si dotaci zaslouží, není-liž pravda?

PS. Nejvíc dostane ten, kdo hodně řve, píše se o něm v novinách a má dobré styky na magistrátě. Že má průměr 30 diváků je vedlejší. V Praze to tak funguje zcela určitě.

6 0
možnosti

Proč se nespočítá co ti ledé odvedli státu za poslední dva roky a podle toho se nevyplatí adekvátní náhrada?

4 2
možnosti

Hrušínký se sice velmi ztrapnil, ale proti jeho podpoře nemám nic. Co je ovšem na pováženou, je podpora akce Prague Pride. Tihle komedianti s kulturou nesouvisí nijak, je to ideologická akce. To už rovnou můžou finančně podpořit aktivisty, kteří vylezou na komín elektrárny a rozbalí tam nějaky "duchaplný" transparent.

9 0
možnosti
Foto

Věčné dilema. A nikoli nové. Viz. prastará přísloví, jak to udělat, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. A také ,,příliš psů, zajícova smrt";-) Jinak každá krize má své objeti, sem ta ale i nějaké ty vítěze, kteří na ní dokáží i vydělat.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS