Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pamatuju doby kdy jsme na zakladni skole z dovezeenho zapadomeckeho casopisu Bravo povazovali skupinu Kiss za "protistatni" a nacistickou. Prece ty dve runy jako SS.

0 0
možnosti

No tohle hlavně tvrdila normalizační žurnalistika:-)

Rozdíl oproti Kiss tu ale je celkem zřejmý. Hnídek v neonacistické skupině působil, takže dnešní odkazy na podobnou symboliku (jakkoli jsou s největší pravděpodobností hlavně propagační, aby se o kapele mluvilo) jsou přinejmenším hloupé.

0 0
možnosti
Foto

Je mi z vás, rádoby demokratů, špatně. Vyhrazujete se vůči skupině Ortel, kterou jste nikdy naživo neslyšeli, jen papouškujete ty, kteří jsou pro vás autority a snažíte se zavděčit. Já jsem byla na jejich koncertu, byli tam slušní diváci, nikdo po nich nemusel dělat pořádek a vaše zařazení jejich příznivců mezi spodinu je nemístné.

Autor článku říká, že cenzura neexistuje, proč tedy neslyšíme tuto kapelu, která vyhrála posledního Zlatého slavíka, nikde v rozhlase a plakáty nevisí tam, kde se jejich koncerty pořádají?

2 1
možnosti
Foto

Nacističtí pohlaváři byli také slušní lidé. Nikdy nikde po nich nezůstal nepořádek. :-/:-)

1 0
možnosti
Foto

K18a79r32e46l 84C48a90c61h

14. 8. 2020 1:57

Je úsměvné, jak se obdobné situace neustále opakují bez ohledu na dobu a politické prostředí. Již v r. 1962 Richard Lester použil obdobnou zápletku zákazu městskou radou maloměsta, jako osnovu pro svůj film It ́s Trad Jazz Dad - u nás nazvaný Jazzová Revue. To skutečně není žádná systémová cenzura, ale tradiční souboj vkusu mladých rebelů, proti vkusu starých "rozvážných" ctihodných zastupitelů obce, jakou zábavu si dokážou ti mladí v obci prosadit. Zda je vkus té či oné strany dobrý nebo špatný, nemá cenu soudit.

2 0
možnosti

A92l38e85š 12N83o88v69á55k

14. 8. 2020 6:05

Film American hot wax (u nás V zajetí rytmu) popisuje podobné téma...

1 0
možnosti

Vlastník kulturního domu není povinen každému zájemci umožnit kulturní produkci. Má právo si vybírat. Já jsem se také snažil prosadit v kulturním domě v Horní Plané, jisté představení v rámci divadla jednoho herce. Neuspěl jsem a nedělám z toho problém. :-)

1 1
možnosti

A90l12e82š 11N88o26v82á51k

13. 8. 2020 17:51

Takže jste s kvalitou na úrovni Ortelu...? Nebo co jste tím chtěl naznačit...:-) Naše ochotnické divadlo dvacet let nikdo nezakázal, asi bychom se měli nad sebou zamyslet...

0 0
možnosti

..... špatný .... špatný, špatný .... Nejsem rozhodně fanda Ortelu, jejich produkci - mimo té jedné nešťastné písně neznám - a na jejich koncert bych zcela jistě nešel, ale připadá mně, že my všichni si tady od revoluce s tou svobodou hrajeme nějaké podivné hry. Jakoby lidi neměli mít svůj vlastní rozum a pořád musí kdosi určovat, co ano, a co ne :-/!!

7 0
možnosti

Ivan Marek odkud si z Luhačovic nemá žádné právo se vměšovat do vnitřních záležitostí jihočeské Zlivi. :-)

0 1
možnosti

A23l25e82š 46N65o73v54á53k

13. 8. 2020 17:48

Nechte si to kádrování, tady je svobodná diskuse. Zatím...:-)

1 1
možnosti

Podle me nemáte pravdu. Skupina Ortel nikdy žádný zákon neporušila, nikdo z nich nebyl odsouzen. Tudíž z hlediska zákona je to stejné jako kdyby přijel Eva a Vašek :-) Takže je to otázka jen vkusu....a pokud vedení města nepronajme kulturák, tak město ochudi o peníze a nepostupuje tak s péčí řádného hospodáře.... navíc dnes zakáže hudebníky, zítra neumožní schůzi opozičních politiků...je to cesta do pekel....

11 1
možnosti

Koncerty zrovna této kapely nejsou komerční záležitostí. Mákolterá kulturní akce je po finanční stránce v plusu.

2 0
možnosti

Ortel jsem nikdy naživo neviděl a z toho co jsem zaslechl mě nic nevzalo tak, abych musel vyhledat jejich koncert, na druhou stranu je zde řada lidí,kterým se jejich produkce líbí, inu proč né. Pokud to zastupitelstvo v obci neschválilo, má recht, obecně přece platí, že vlastník může svou věc volně držet, užívat a nakládat s ní dle jeho mínění. A navíc je toto právo chráněno Listinou základních práv a svobod, takže souhlas s panem autorem a karma za srozumitelný článek.R^

2 0
možnosti
Foto

Nepořádat koncert skupiny Ortel je projevem svobody a demokracie...že na sebe fakt nenecham nikým zdola shora tlačit, ale použiju morál a svědomí.

Kdysi jsem celkem jednoduše přesvědčila radní, aby neumožnili a nepropůjčili sál firmě známé z filmu Šmejd, co okrádala seniory jako na běžícím pásu. Zastupitelé vyšli dobré pověsti obce vstříc...myslím si,skládají slib. A myslím, že je tam i něco o morálce a čistém svědomí. Pokud jsou zvolení...místní ví, proč je tam dali. Karma.

6 0
možnosti

A98l57e33š 87N92o13v72á46k

13. 8. 2020 16:20

28.8.2020

od 20:00 ZLIV (Jihočeský kraj) - POZOR ZMĚNA 28.8. od 20h

KONCERT PŘESUNUTÝ - LETNÍ PARKET BŘEHOV

rezervace vstupenek na tel. : 725 713 810

2 1
možnosti
Foto

Schválně...máte za to, že je ok tu dělat firmě Orten reklamu? Co říkáte:) Být u mě...rázem jste šedý pruh:) věc však nezáleží na mně...

3 7
možnosti