Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Film Havel jsem poprvé viděl až včera, tedy patrně v době, kdy ho už viděli skoro všichni ..."

Drobná oprava, ne neviděli. A někteří se na to shlédnutí, ať je to kdekoli, ani nechystají.

0 0
možnosti

Jiří, díky za tuto...recenzi. Do kina se nedostanu, ale věřím, že bude brzo v tv. A díky tomu jak jsi to napsal, se ráda podívám.

0 0
možnosti

Na co přísahal.Kdo byl předseda vlády.Byl to prostě hérečka

0 0
možnosti

reakce na titulek, ne na film, na to bych nešel, "každému, kdo si toho člověka nastudoval bez růžových brýlí, i to ráčkování nebylo původní"

0 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti

Kdysi, za normalizace jsem ho vnímal jako hrdinu, dnes je k dispo více info a ....prostě ho vnímám již jinak a film by nic nezměnil.

3 0
možnosti

A je to tak dobře? Hodnotit něco, co bylo před tolika lety, dnešní optikou. Ne, nemyslím si. A upřímně...od Vás bych to nečekala.

1 0
možnosti
Foto

Pro zcela objektivní hodnocení by ovšem bylo asi nutno shlédnout velmi podobný film o Kim Čong Illovi, který zemřel prakticky současně, a porovnat úroveň obou děl a jejich propagandistickou úroveň

2 2
možnosti

Poměrně inteligentní český publicista pamatující si dobu "socialismu" napsal, že na tenhle film divák nepotřebuje mozek, stačí mu prodloužená mícha. Takže tyhle filmy pro míchu mě moc neberou. Navíc mám na Havla svůj názor , protože jsem žil v jeho době, zčásti (1960-do jeho smrti)... Takže na film se podívám a co? Nedozvím se nic, co nevím. Jen si možná něco připomenu. ..Idiotské časy 70. a 80. let. Mlčení a čekání.....Pár chartistů (pár desítek aktivních disidentů), zastrašovaných a zavíraných do basy, aqby se v Moskvě neřeklo a lidi se báli. Mlčící miliony, uspokojené třeba tím, že mohou jezdit do Jugošky do Bulharska, do NDR k moři a občas si něco koupit v Tuzexu. Havel byl hrdina - svou volbou, ale současně neriskoval život, je obecně známo, že komunisti by ho klidně pustili na Západ, aby se ho zbavili jako méně významných disidentů typu Kundera nebo Kohout, některé zlobily dokonce vyštvali - Karásek, Soukup a další. Havel tady bojoval svůj boj, měl pěkný byt a pěknou chalupu a příjmy ze západu, pořád jezdil v dobrých autech (aby naštval estébáky, jak sám údajně řekl). Byl to jakýsi bohémský, umělecký hrdina, který se mohl kdykoliv sbalit a říct čau - žádný gulag jako Solženicyna ho nečekal. Ale byl zavřený a šel do toho - to se cení.

5 0
možnosti

A42l96e30š 10N28o37v26á98k

15. 8. 2020 11:16

film nijak neovlivnil můj pohled na presidenta. Občas dobré nápady (překliky z reality do divadla), zbytečně moc cigaret...jinak celkem neutrální, asi aby se nezlobili ani odpůrci ani příznivci.

0 0
možnosti

Film jsem ještě nezhlédl, tak nemohu soudit. Jinak je tomu u článku, ten je kvalitní.

:-)R^

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS