Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J76a39n 58K55o19z21á12k

12. 9. 2020 0:46

Blogu jsem dal karmu, ale tímto blogem popírate téměř všechny vaše předešlé blogy.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji.:-) Když si mých 966 blogů pozorně přečtete, zjistíte, že tímto blogem nepopírám ani jediný z nich. Zjistíte, že hruba 900 jich nebude mít s tímto nic společného, mnohdy ani žánr, a v těch pár zbylých, které by mohly mít s tímto nějakou souvislost, naleznete můj odpor k pokrytectví, falešné korektnosti a hlavně v nich mé zastávání se principů svobody.

0 0
možnosti
MB

Zase tak skeptický bych nebyl , třeba by Oskara dostal ! Vždyť přece :

"V naší zemi, je i nemožné možné" - Skřivánci na niti. Nebo je libo The White Lady - Bílou paní ? "Drž hubu a plav" ! od Z. Podskalského . A co takhle zfilmovat Škutinu? "Na hradě plném bláznů" ! Nebo nejlépe - "Ještě tato generace bude žít v komunismu. Mléka, masa bude dostatek a bytová otázka - Včetně zákona o stavebním povolování - Bude vyřešena" ! Pracovní scénář = Bude líp ! Asi nárok na Oskara by měl námět - "S naší důchodovou reformou - Nikdo nezestárne"!:-)

0 0
možnosti
Foto

K82a69r72e19l 23C31a21c51h

11. 9. 2020 12:16

Vynechám komentář k nejnovějšímu americkému úletu. Konec konců pravidelně k takovýmto úletům dochází i v jiných zemích. Ale k Menzelovi. Je to můj nejmilejší český filmový tvůrce. Možná k tomu přispěl fakt, že převáděl do filmové podoby náměty od Bohumila Hrabala. Mým nejmilejším filmem jsou Slavnosti sněženek. Nevím kolikrát jsem je již viděl, ale stále mně ten film stejně baví.

1 0
možnosti
JJ

J86a42n 46J53a70n33u91š19k10a

11. 9. 2020 11:20

Ja nabyl dojmu ze se nove podminky budou tykat jen kategorie nejlepsi film. Kategorie nejlepsi cizojazycni film a profesnich kategorii se to netak nebude. Tazke by oskara nedostal ne kvuli pravidlum ale kvuli chorobnym preferenecim soucasnych clenu akademie. Obchod na korze je v pohode, zidovske tema je furt in

0 0
možnosti
PK

Jen bych doplnil jak jsem cítil jeho tvorbu já, lidskou, něžnou a i ten trestající proutek v ruce byl v tomto kontextu, RIP pane MenzelVR^

1 0
možnosti
SB

Já sice souhlasím s vašimi názory napsanými v tomto článku, ale dodám, že přesně tohle jsou výsledky té ideologie, kterou vy dlouhodobě propagujete.

Přesně sem vedou ty různé "nepolitické politiky", o kterých hovořil Havel, ty různé "vyšší morální výzvy", tedy všeobecné krasořečnické obraty, na kterých stojí celý ten sluníčkářský směr, který pak vede k tomuto.

Je mi jasné, že se vám nelíbí tyhle věci, ale měl byste vidět souvislost mezi tím, co sám dlouhodobě propagujete, a takovýmito konci, které sice odmítáte, ale je to stejné, jako ́kdyby nějaký sedmdesátiletý zarytý komunista v roce 1989 říkal, že sice byl pro Klementa Gottwalda a i zpětně si ho s odstupem desítek let váží, ale s násilnou kolektivizací zemědělství nikdy nesouhlasil.

Možná s ní skutečně nikdy nesouhlasil, ale tím, že podporoval Gottwalda, k ní také přispěl, i když si to ani neuvědomoval.

Vy přispíváte pro změnu zase k tomuto, i když si toho nejste vědom.

Proto svůj souhlas s obsahem Vašeho blogu vyjadřuji pouze touto pochvalou, ale karmu vám nedávám.

5 2
možnosti

J16a36k64u54b 60Š25o64l25c

11. 9. 2020 13:52

Já si myslím, že pan Turner nebude v tom neomarxistickém 89 už komunistou, ale disidentem. Spíše ho vidím jako osmašedesátníka.

0 0
možnosti
Foto

Málokdy se shodneme, ale tentokrát podepisuji. Menzel o svých filmech sám říkával, "že je točí pro lidi". Bylo to veleskromné vyznání člověka, který uměl mistrovsky vybalancovat umění a to "pro lidi". Jeho díla jsou umělecká ale přesto vděčně přijímaná a chápaná širokou diváckou obcí. Možná je to tím, že každé vykresluje spoustu různě střelených a různou mírou vyšinutých lidiček, v kterých se navzájem poznáváme. Menzelovy filmy mám rád ale zároveň nevidím v současné generaci režisérů nikoho, kdo by filmařskou láku dokázal podávat tak srozumitelným, příjemným a zároveň veselým (i tu tragiku běžného života) způsobem.

3 0
možnosti