Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svatý Václav zcela určitě nebyl prvním historicky doloženým kolaborantem. Do 889 byl kníže Bořivoj a ostatní česká kmenová knížata kolaboranty vládců Velké Moravy. Teprve v letech 894/95 po smrti Svatoplukově se kníže Spytihněv vymanil z této závislosti.

0 0
možnosti

Běžnou taktikou protivníků naší vlasti je zesměšnit naše předky. Podobný názor, jako snad kdysi prezentoval prezident Zeman jsem slyšel v pondělí v kostele. Výborně, i kněží už jsou na straně zrádců a popiračů. Jak jedná skutečný Čech se můžete dočíst u historika Pekaře z první republiky. Hájil knížete Václava na základě nepolitické skutečné vědy historie. Svatý Václav byl tehdy napaden nějakou německou skupinou historiků.

Lidi, když neznáte minulost, nevěřte aspoň bezvěrecké a protinárodní propagandě, která se kupodivu po 89. neztratila, ale zvýraznila své mediální totalitní působení. Svatý Václav je skutečný vládce naší země, který ji vedl prozíravě (změna mocenské orientace v tehdejší Evropě), který na svém těle má pozůstatky válečného zranění a který poznal v křesťanství skvělý přínos pro naše země.

1 0
možnosti

Já nevím jak vy, já 28. září slavím vyvraždění Slavníkovců. Nestalo se to sice téhož roku, ale datum je stejné...:-/

0 0
možnosti

Pan Zeman se, jako obvykle, mýlil. Anebo opět lhal. Už za časů Velkomoravské říše si Mojmírovci zvali Franky, aby jim doma dělali ordnung. Svatopluk I. byl opravdu první.

0 0
možnosti

J51i10r18i 57T97i58c31h50y

28. 9. 2020 18:04

Vaclav byl zabit jistymi vrahy ne Boleslavem. Boleslav byl pry strujcem te vrazdy. Je to bratrovrazda nebo ne?

0 0
možnosti

Bratrovražda to je. Podle legendy napadl Václava přímo Boleslav. Nestačil však na něj a vraždu dokončili jeho zbrojnoši.

0 0
možnosti

U Svedkov Liehovových je Sjetý Václav predovšetkým patrónom vína. Pretože to sa dá oslavovať aj bez politiky a navyše ho naozaj pestoval, takže držanie sa histórie - check. Sjeté prijímanie by sa dnes mimochodom malo konať pod obojím - červené, aj biele. Vypálen! ;-)

0 0
možnosti

To že sv.Václava kritizovali Zeman s Filipem, ještě není argument, že je tato kritika neoprávněná. Václav posílal výpalné, v tomto směru připomíná Václav spíš Václava Havla a podobné servilní pravdoláskaře. Boleslav se na to nemohl dívat, to je celé.

1 6
možnosti

M91i41l14a37n 50B22í75l60e58k

28. 9. 2020 17:24

Celé to není. "Výpalné" nakonec platil i Boleslav Otovi, poplatky třeba odváděl i Jindřich Ptáčník Maďarům, nám zase svého času platilo Slezsko či Krakovsko - ve středověku zcela normální věc. A Zemanova slova o sv. Václavovi coby symbolu kolaborace a ohnuté páteře nejsou neoprávněná kvůli tomu, že je pronesl právě Miloš Zeman, ale protože jsou hloupá obecně;-)

6 0
možnosti

Rozumný názor, s tou poslední větou se dá rozhodně souhlasit (na Zemana pasuje jako ušitá).R^

3 0
možnosti

proboha člověče, co to děláte, hřib s novotným a kolářem jsou schopni tu sochu na václaváku strhnout

1 0
možnosti
Foto

Počítám, že uvedení výtečníci nahradí sochu Sv Václava sochou císaře Zikmunda za to, že rozpoutal v naší zemi husitské války.

0 1
možnosti

Je to tak - já vždy fandil Boleslavovi. R^

1 0
možnosti

Už tenkrát, že jo...:-)

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS