Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Podle tabulky šíleného pojišťováka dopočtené předsedou České statistické společnosti Ondřejem Vencálkem mela 12. 4. 2020 mít Česká republika 14 mil. nakažených a 29. 4. 2020 vymřít celá planeta. Touto tabulkou se řídila česká vláda.

Nikdo, kdo neprosazuje / nepotřebuje k modelování samostatné reprezentativní testy na infekci a samostatné na imunitu, nemůže dojít k validnímu modelu šíření viru. Exponencialisti, kolega Flégr nebyl zdaleka sám, jednoduše ničemu nerozumí.

Vláda je ovšem využila k tomu, aby vybubnovala své vítězství nad přírodními zákony. Od jara se poučili a už se připravují, jak nad přírodními zákony zas zvítězí na jaře. :-(

4 1
možnosti
Foto

Dobrý den, snad se nebudete zlobit, ale zeptám se, stav testování i trasování je jaký je, otevíráme školy, od pondělka nejspíš obchody... dobře, nebo špatně? Za Vás.....

0 0
možnosti
PC

Pan Flégr se nechal zatáhnout (předpokládám, že ze zištných důvodů) do špinavé hry s koronavirem a posloužil jí (vždyť přece kapacita!) k šíření strachu a paniky a k následným tupým restrikcím.

1 2
možnosti
Foto

Zdravím, z jakých zištných důvodů?

2 0
možnosti
TH

T44o78m35á95š 54H81y82n61e82k

23. 11. 2020 18:52

Četl jsem jeho blogy, rozhovory s ním a několik viděl. Tohle nic není, na otázku co si myslí o covidu. O sezonní chřipce řekl, že je to extrémní případ, ten vir se snaží nakazit co největší počet lidí. Dalo by se pokračovat. Z mého pohledu si začal v určité chvíli protiřečit, jestli díky těm patnácti minutám slávy, nevím.

1 0
možnosti
Foto

Problém Flégrů není v tom co vyhlašují, ale v tom, že na základě jejich katastrofických předpovědí koná vláda. Samozřejmě tak jak je jejím zvykem, porušováním našich základních práv. Bez státu, by si Flégrové mohli tvrdit co by chtěli a nikoho by to nepoškozovalo.

0 1
možnosti

Sdílím váš názor na profesora Flegra.R^

4 0
možnosti
Foto

J12i78ř14í 48T19u13r12n61e97r

23. 11. 2020 18:27

Je mi docela líto, že takový názor mám. Práci doktora Flegra sleduji řadu let a přes jeho určitou excentričnost jsem ho vždy respektoval, a to včetně jeho ojedinělých mediálních angažmá. To, co se s ním stalo nyní, je zcela mimo moje chápání. Dokonce se nevyjadřuje ani k problematice svého oboru, což je do jisté míry další exces běžný u různých "mediálních hvězd", ale ne u skutečného vědce. Asi nějaký skrytý mesiášský komplex.

4 0
možnosti
JL

Pan prof. Flégr má možná staré rodiče, o které se bojí...možná by to mohl osvětlit, z čeho je tak vyděšený. Ale ukazuje se, že věci kolem koronaviru jsou poněkud mysteriozní, asi proto, že původ je v Číně, tahle země si dělá, co chce. Právě bylo znovu ve veřejném prostoru potvrzeno, že bláboly o netopýrech a loskounech byly bláboly - zdroj expert v Reflexu. Taky se neví, zda je vir umělý nebo přírodní, ale ví se, že laboratoř ve Wuhanu byla uzavřena a její personál zmizel.

0 1
možnosti
JL

Reflex. 47: imunolog Jaroslav Svoboda, článek: Vakcína není spása. Bohumil Pečinka

0 0
možnosti
MP

Profesor Flegr řekl 22. 10. neuváženou předpověď, že za měsíc bude na covid-19 u nás umírat 1000 lidí denně a už s tím nic neuděláme, protože jsou stejně již nakaženi. 22.11. se veřejně omluvil a vysvětlil chybu svého výpočtu. ( To např. pán, co mluvil o výbuchu jaderné elektrárny, neučinil nikdy ). Osobně jsem vděčný, že prof. Flegr se zapojil do diskuse o tématu a na rozdíl od jiných nás na podzim nechlácholil, ale strašil. Možná tím přímo zachránil některé životy. Myslím, že jako biolog pracující s evolučními modely ( ač v evoluci aminokyselina - člověk , nevěřím ), měl právo do diskuse vstoupit více než například nějaký zubař.

Zklamaný může být jen člověk, který nevnímá složitost vědy a především predikcí v ní. Jediným prognostikem, který se nikdy nemýlí, je Bůh :-)

2 0
možnosti
Foto

J76i48ř32í 39T49u67r43n77e31r

23. 11. 2020 17:03

Jelikož jsem, pane Pinkasi, studoval tři roky po panu Flegrovi stejnou školu a prakticky stejný obor, úplně mimo asi nejsem. Podstatou věci, pokud jste dobře vnímal to, co jsem napsal, není zpochybnění faktů. V tomto ani v jiném článku tedy nezpochybňuji fakta, která profesor Flegr uvedl, pouze způsob prezentace a zcela nepatřičný způsob jakési (slušně řečeno) prognostiky. Takto se, nejen dle mého soudu, chovat vědec nemá, a to ani tehdy ne, když má pravd, protože si nemůže být předem jistý, že jí má. Jak patrné i v tomto případě, pravdivé jsou ta základní fakta, prognózy jsou sázkou do loterie.

Zubař do toho jistě zasahovat neměl a Flegr se neměl zúčastňovat nějaké estrády s ním a dělat ze sebe klauna.

2 1
možnosti
DK

"Rozhodně nechci paušálně odsuzovat všechno, co profesor Flegr uvedl."

Ale v podstatě to děláte, pane Turnere.

2 3
možnosti
Foto

J88i63ř56í 63T20u77r35n44e13r

23. 11. 2020 16:47

Proč se takto vyjadřujete? V tomto ani v jiném článku nezpochybňuji fakta, která profesor Flegr uvedl, pouze způsob prezentace a zcela nepatřičný způsob jakési (slušně řečeno) prognostiky. Takto se, nejen dle mého soudu, chovat vědec nemá, a to ani tehdy ne, když má pravd, protože si nemůže být předem jistý, že jí má. Jak patrné i v tomto případě, pravdivé jsou ta základní fakta, prognózy jsou sázkou do loterie.

2 0
možnosti
Foto

Panu Flegrovi věřili především "koblihy". Jak příznačné. :-)

"věřili" mám správně, neb "koblihy" jsou ženy i muži. ;-D

1 7
možnosti
Foto

krátkozraké nálepkování.

10 0
možnosti
FL

Ony "katastrofické vize" prognózoval za předpokladu, že nepodnikneme nic víc, než jaký byl v té době aktuální stav. Jeho "věštby" byly pouhým upozorněním na trend, který by se skutečně naplnil a byl evidentní (protažením lieneární funkce na logaritmické škále). Nenaplnil se nakonec, možná právě taky díky tomu, že ten problém tak eskaloval. Možná mu mnozí vděčíme za svůj život, včetně autora.

1 1
možnosti
VT

Zdravím pana Turnera, samozřejmě karma, a vás si dovolím opravit: p.Flegr řekl doslova, že bez ohledu na to, co podnikneme nebo nepodnikneme, 1.000 lidí k 21.11. zemře a že už s tím nejde nic dělat, protože ti lidé už nakažení jsou. Za život mu opravdu nikdo nevděčí :-)

3 0
možnosti