Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten zákon je neproveditelná a nepřezkoumatelná zoufalost, jenže ta zoufalost z něčeho pramení. Pramení ze zoufale nerovných podmínek, které EU slíbila zrušit již od roku 2013, ale neudělala to. Co také čekat od spolku, který sice vymýšlí pravidla po tunách, ale dodržuje a respektuje jen ty, co se mu zrovna hodí a dotační rovnost zemědělců spolčených v EU se mu tedy vůbec nehodí. Nehodí se mu dokonce tak, že i ve výhledu na příštích 7 let s tím nehodlá nic dělat. Vyčerpávající post o tom napsal náš europoslanec zabývající se zemědělskou politikou Mudr.Ivan David na svém Facebookovém účtu, kdo nemá Facebook, tomu to sem překopíruji.

1 0
možnosti
Foto

„Volný trh“ s potravinami, „Společná zemědělská politika“ a zemští škůdci

Po schválení novely Zákona o potravinách a tabákových výrobcích se vyrojily komentáře pisálků, kteří buď z vlastního perverzního přesvědčení, nebo za zvláštní odměnu, napsali velkou spoustu lží. Proč? Buď pevně věří, že další poškozování českého zemědělství je to nejlepší, co si můžeme přát, nebo jsou podplaceni zahraničními obchodními řetězci, které nemravně bohatnou na předražených dovážených potravinách. Neprodejné přebytky nakupují pod výrobní cenou, což je v mezinárodním obchodě označováno jako nekalá obchodní praktika. Ale v Evropské unii je to „normální“ metoda, jak likvidovat konkurenci, která se nemůže takovým praktikám bránit, protože to je prý proti zásadám „volného trhu“.

1 0
možnosti
Foto

Já je nakupuju na fotbalových stadionech

(ale jen tam, kde mají útok od rány) :-)

0 0
možnosti
Foto

:-)...tam já kupuji mrkev. Vždycky ale předem zvolám: Soudce, je mrkev?

1 0
možnosti
VN

To čučím, český banány ... ?

1 0
možnosti
VV

Ale ano, pestuji je v orangerii na zamku Lednice.

1 0
možnosti
MK

Nejraději kupuji potraviny z Polska. Mají příznivý poměr cena/výkon a jsem si u nich jistý, že je nevyrábí Babiš. A netřeba mít obavy o nějakou závadnost. Stačí si porovnat, kolik lidí umřelo po polské technické soli a kolik po českém pančovaném alkoholu.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
MV

... a co teprve ceske chobotnice!

6 0
možnosti
VV

Moc se mi libi, jak pro Cechy je vsechno polsky spatny. Zatimco snad vsude ve svete jsou polske uzeniny proslule svou chuti a kvalitou.

Ti panove co prisli s tim nesmysnym zakonem nejsou nic jineho, nez pseudovlastenci.

8 1
možnosti
SL

Je to tak, Australané či Uganďané se po polských uzeninách mohou utlouct.

2 0
možnosti
Foto

Copak banány, ale to se Agrofert vrhne i na pěstování ananasů ;-)

3 2
možnosti
Foto

Mnohem lepší je pěstovat agave. Výsledný produkt je IN! :-)

0 1
možnosti