Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takový malý sympatický exkurz do moraské historie.

0 0
možnosti

To, odkiaľ prišli pôvodní Moravania, by sa malo dať zistiť analýzou DNA kostrovych pozostatkov z rovnakého obdobia z územia Moravy (ideálne najstarších možných -ked ešte nedošlo k etnickému miešaniu) a z území ich predpokladaného pôvodu.

0 0
možnosti
VF

Moravu oslavuji denně. Včera jel Aleš Háma z Dolních Kounic až do Blatnice pod svatým Antoníčkem a mlžily se mně oči. Není to ohromující krása, je to krása kterou vnímám srdcemV. Neuctívám starodávné papaláše, jako byl Mojmír, ale s láskou vzpomínám na všeckých našich staříčků a naše stařénky, kteří dali neopakovatelný ráz Slovácku, Hané, Valašsku, ..... zkrátka celé Moravě.

Pánbu ím zapluať a dopřej ím věčné nebe.

4 0
možnosti
JL

Vzpominam moravske velikany jako byli a jsou Karel starsi z Zerotina, Jan Amos Komensky-Moravus, Jan Adam z Vickova. Hlavne vudce Moravske Narodni Strany judr Aloise Prazaka, v soucasnosti Boleslava Bartu. A. Prazak po vetsinu 19 stoleti zastaval a hajil moravskou identitu pred vlivem germanizacnim a cechyzacnim. B. Barta vedl v r. 1968, kdyz se jednalo o federalizaci CSSR hnuti za trojfederaci a po roce 1989 usiloval o navrat zemskeho zrizeni. Soucasna Morava a Moravane primo zoufale potrebuji takove vudce jako byli A. Prazak a B. Barta.

1 0
možnosti