Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Pane Turnere, několikrát jsem si znovu přečetl titulek vašeho "článku", a nehledě na další text, z něj jasně vyplývá, že kvůli prospěchu ostatních(lidu, národa, lidstva nebo jenom vašemu) by bylo nejlepší(vlastně "nejzáslužnější"), kdyby Václav Klaus zemřel na covid. Je pozoruhodné, že v zemi, kde je trestné schvalovat smrt lidí, která se odehrála před desítkami let, je možné navrhovat jako "záslužné" opatření budoucí smrt bývalého prezidenta.

Znovu :

"Nejzáslužnějším činem Václava Klause staršího by aktuálně bylo, kdyby ho covid skolil".

Takže ještě jednou : Kdo si vlastně přeje, aby Václav Klaus uskutečnil svůj nejzáslužnější čin? Vy budete určitě tvrdit, že vy to nejste, že to hned další větou dementujete. Ale nepoložil jste si otázku, jestli nevyvoláváte očekávání, že když VK zemře na covid, tak bude zachráněno velké množství lidí? A kdo by to nechtěl, že?

Chápu, že v honbě za čtenářským úspěchem se bombastický titulek hodí. Taky se mi zatmělo před očima, když jsem to četl. Takže se vám "povedl". Nedávám podnět administraci blogu, i když se divím, že v tomto případě nezasahuje. Svoboda slova je mi v tomto případě bližší.

0 0
možnosti
PM

P62e90t67r 68M90a83n90d97a

26. 2. 2021 12:35

Ty ubohý, okopáváš kotníky jinam nedosáhneš.

1 1
možnosti
Foto

Už jsem to tady uvedl. Nejsnadněji ze sebe komentující udělá úplného ubožáka tím, že názorový článek nerozporuje vlastními názory a argumenty, ale začne urážet jeho autora.

Takže, milý Mando, nepásli jsme spolu krávy, a diskutovat spolu taky nebudeme.

3 0
možnosti
Foto

Jenom jestli ješita číslo jedna Václav K. senior není náhodou tajně očkovaný a teď si z nás všech dělá šprťouchlata (?).

0 1
možnosti
JR

J48a12n 56R54á62ž

25. 2. 2021 19:28

Dobře napsané! Karma

Když jsem slyšel zcela hloupé hodnocení rlzik viru SARS CoV2 pro společnost v srpnu 2020 od rektora UK Zimy, vytanulo mi na mysli, že následky špatných činů každého dřív nebo později doženou. A přiznám se, že mi pana rektora , když se nakazil a měl těžký průběh nemoci, nebylo vůbec líto, protože těmi svými slovy nadělal hodně škody. V případě VK sen. to vnímám stejně!

6 2
možnosti
Foto

Děkuji. Myslel jsem na Zimu, když jsem to psal a docela by mě zajímalo, jestli prodělal nějakou sebereflexi. No, momentálně má asi po měsíci v nemocnici jiné starosti. Jenom se budu opakovat: viditelní a mnohými respektovaní lidé by měli být uvážliví, co v této situaci dělají, říkají a píší. A zastávají-li nějaká kontroverzní osobní stanoviska, úplně stačí , když budou zdrženliví.

3 1
možnosti
OF

No kruci. Vy jste drsňák. Ale stejně, všichni jsme děti boží.

2 0
možnosti
Foto

Upřímně, jako drsňák si nepřipadám a jako dítko boží také ne.

2 0
možnosti

Souhlasil bych se vším, jen kdyby v titulku a ve vyznění článku bylo místo "skolil" "pořádně zkroutil".

0 0
možnosti
Foto

Přiznám se, že v první, téměř uveřejněné verzi bylo "zemřel". Autocenzura ale zafungovala a stávající vyjádření je míněno jako "dostal za vyučenou".

2 0
možnosti
Foto

Jako o posledních krocích VK seniora si myslím své.

Ale přát komukoli, aby ho covid skolil, je hnus...

3 0
možnosti
Foto

To s vámi souhlasím, znáte někoho, kdo mu to přeje?

Já jsem znal jednoho horolezce, co lezl bez jištění na takovou velkou skálu...a spadnul. O té doby tam nikdo takhle neleze. Myslíte si, že jsem mu to přál? Ne! Ale přesto si myslím, že svou smrtí zachránil řadu životů.

To je takové trochu dramatické podobenství, ale princip je stále stejný.

7 0
možnosti
PB

P27e47t14r 69B28u46r47i89a44n

25. 2. 2021 17:50

Váš názor, pane Turnere, vychází z pro vás samozřejmé premisy, že všechna vládní opatření mají smysl a chrání lidi. Jinou variantu si ani na chvíli nepřipouštíte. A co víc, podvědomě podsouváte kritikům opatření, že i oni toto vědí a jsou kverulanty jen tak z plezíru pro své vlastní zviditelnění.

Tak nějak vám nedochází, že kritici vládních opatření je torpédují právě proto, že jsou přesvědčeni o tom, že jsou nesmyslná a mají jen bagatelní, nebo žádný účinek, a že více škodí, než pomáhají.

Domnívat se automaticky, že když potom sami onemocní covidem, že se pravda vyjevila, je naivní sebelež. Protože nevíme, zda by se stejně nenakazili tak jak tak, opatření neopatření.

Protože nám v tom potom nehrají ty zástupy těch, kteří opatření úzkostlivě dodržovali a přesto teď chrchlají na jipkách.

O tom, že vaše úvaha je lacině scestná vypovídá i množství skutečných absurdit, kdy v jedné rozvolněné enklávě na světě je počet nakažených minimální a o kus dál nakažených prudce přibývá i za nejpřísnějších protikoronavirových opatření.

Škoda, že se asi nikdy v budoucnu nedozvíme pravdu o tom, zda blíže k realismu byli pochybovači, nebo svědci covidovi. Vlády samozřejmě variantu A) nikdy nepřiznají, i kdyby třebas (netvrdím že ano) byla pravdivá. Jen za těch peněz, zmařených živností a životů a drilu občanů by ji lid hnal ulicemi vidlemi.

Ono se velmi lehce říká, že po případném rozvolnění si opozice bere na svědomí ty mrtvé na covid (což je konina už jen z logiky), ale dovedete si představit co by se stalo, kdyby po rozvolnění vláda nežonglovala s čísly a na férovku přiznala, že počet nakažených a mrtvých by se nehnul, nebo dokonce i klesl? Já věřím, že covid agitátoři by nehnuli ani brvou, a přispěchali by s tvrzením, že za to, že vir ustupuje může poděkovat právě skončeným opatřením, takříkajíc v pravý čas. A věřím, že vy byste se nezachoval jinak. Žádné sorry jako, ale Čau lidi, jedeme dál.

6 0
možnosti
JF

Řekl bych, že názor pana Turnera vychází z premisy předpokladu solidarity ve světle faktu, že chca nechca jsme všichni na jedné lodi, dejme tomu Titaniku, po nárazu do bludného ledovce s tisíci tun valících se do podpalubí, a sólové akce Jájínků, místo přístupu přiléhavě vyřčeného ve Švejkovi "maul halten und veiter Dienen", je v tom současném průse ... ééé průšvihu, s řití namočenou stoupající vodou, kdy bychom v pudu sebezáchovy měli činit i to, co naše nectihodná bezhlavá vláda s velícím chaotem v čele dělá - ač je to převážně jedna hovadina za druhou. Lepší řešení asi zatím, bohužel, není v dohledu ... :-/

2 0
možnosti
Foto

Klause se nebojím, protože momentálně nemůže škodit. Škodí jen ti nahoře, co vyhlašují jedno nevolnické nařízení za druhým.

Je na čase, začít se stavět na odpor, než z nás ty nevolníky udělají napořád.

0 3
možnosti
Foto

To máte recht, už je čas postavit se na odpor, sundat si roušku a někomu se vychrchlat do ksichtu...a je to

3 2
možnosti
JM

J31i85ř46í 18M67í82k41a

25. 2. 2021 17:48

Mně už dříve obavu z viru vystřídalo znepokojení z chování lidí. Článek mi zní jako přání smrti. Podobné úvahy ale vidím už delší dobu. Záchrana životů za každou cenu.

Že opatření už ale stály život zas jiné lidí se vůbec neuvažuje. To je jak když stalinismus šel přes mrtvoly, aby vytvořili utopii.

4 0
možnosti
Foto

Pokud vám článek zní jako přání smrti, tak je to jen proto, že chcete aby vám tak zněl. Úplně stejně totiž může znít jako přání ochránit životy.

3 1
možnosti