Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Už je zase před volbami.

Jak jinak se mají Piráti zviditelnit v jižních Čechách, když nic rozumného nedokáží navrhnout.

Tak aspoň po sté ohřejí polívčičku boje s dávno vyčichlým komunismem.

Třeba na to někteří voliči naletí.

1 2
možnosti
Foto

Zneuctít nelze, to si zařídil Zápotonda sám.

3 0
možnosti
Foto

J54a91n 26H84o60r62n49í39k

23. 3. 2021 21:00

Díky za čtení.

Pěkně shrnuto R^.

2 0
možnosti

Není. Za ten jeho traktát o Ježíškovi zasloužil přinejmenším Pulitzerovu cenu.;-D

2 0
možnosti
PB

P35e78t51r 14B45u64r61i55a43n

23. 3. 2021 19:50

To jo, to byla hlína.

A pak ta jeho kniha: Rudí řádí nad Kladnem.

3 0
možnosti
Foto

Tak v divokých 90. letech všechno zazdil Václav Klaus výrokem, že zpětné zrcátko nesmí být tak velké, aby zakrývalo výhled.

A vzhledem k tomu, že už dnes žádný výhled neexistuje, tak k tomu zakrytí stačí nekonečně malé zpětné zrcátko.

0 5
možnosti
MB

Jiří, bez emocí. A. Zápotocký je zcela tragi - směšnou postavou doby. Klasický nevzdělanec, figurka Kremlu. Tonda, jako kameník začal dobře, má i podíl na sv. Vítu. Přestalo jej bavit pracovat a stal se - funkcionářem, novinářem Soc.dem! Sranda, kdy s Gottwaldem bojovali za Císaře v 1 světové a obdrženi vyznamenání. Udatný Kléma 4x, pobíjel bolševiky i v Maďarsku ! Ten Anton byl důstojný prezident, asi jako já student v Brně ! :-)

2 0
možnosti
TL

Souhlas R^R^R^

Když ona ta falmer kreatura je z ČB též, další ostuda ...

3 0
možnosti
VV

Ale Tonda Zapotonda pochazi ze Zakolan a tam ma take svoji sochu.

1 0
možnosti
MB

Tonda opatří k našemu koloritu dějin. Táta pracujícího lidu, maje na rukou krev. Jeho oblíbenci, církev, řády a zemědělci ! Rád psal, tedy podepisoval tresty smrti a dokonal krádež lidu v v r 1953. Oloupil i své příznivce ! Žil v hrůze, aby nebyl vydán k soudu do Holandska - věděl proč, koncentrák. Svědci přežili .

Úžasný myslitel ! Pravil, že "Ježíšek vyrostl a zestaral, narostly mu vousy a stává se z něho děda Mráz". Perlička doby - V r. 1952 Antonín slavnostně zapálil oheň Vysoké pece NHKG v Ostravě. Mocná sláva, až odjel, tak to uhasili. Pec ještě nebyla hotová ! Skutečně začala fungovat o 2 měsíce později. K ruce měl mladého svazáka taviče - Stanislava Najvrta. (Info se dá najít běžně) ...

Takže Č. Budějovice mají A. Zápotockého, jako maskota. To není špatný tah, zřejmě i nějaké nálepky, klíčky na auto, sádrové figurky s pecí a hvězdami. Skutečně, Královskému městu to sluší ... ! :-)

5 0
možnosti
VV

Ta tresty smrti podepisoval hlavne jeho predchudce Klema. Nevim kolik jich podepsal Antonin Zapotocky, a nejsem si jist, zda vubec umel psat. Cist ano "Sve" projevy cetl vzdy. A jeho slavna dila mu psal spisovatel Jiri Marek, za coz byl v roce 1953 odmenen titulem laureat statni ceny.

3 0
možnosti
JS

Pominu-li to, že samotnou internaci v koncentračním táboře nelze vnímat jako nějaké hrdinství, hrdinné jsou pouze skutky, za které se tam, mnozí dostali, tak komunisté byli nacistickým režimem stíháni, internováni a popravováni jako představitelé jeho zásadního nepřítele a ve své podstatě jako zástupci konkurenční zločinné ideologie.

Zdroj:https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=767906

Na tom co říkáte rozhodně něco je. Vyskytuje se dokonce názor, že kdo přežil koncentrační tábor je zločinec. Nacistický režim popravoval a zavíral své odpůrce, ne stoupence nějaké ideologie.

Na druhé straně Zápotocký byl naším prezidentem. Národ je tak velký, jak si váží svých mrtvých. Je mi nevolno z "hrdinů", kteří žádali o vstup do KSČ, nevzali je, a nyní se snaží získat slávu svým antikomunismem.

1 5
možnosti
Foto

Vaše snaha to celé nějak zrelativizovat je zjevná, ale obávám se, že pro člověka nenakaženého komunistickou ideologii a nevzhlížejícího k režimu, který tu panoval, marná.

"Nacistický režim popravoval a zavíral své odpůrce, ne stoupence nějaké ideologie."

Nevím, jestli si uvědomujete, jakou pitomost jste napsal.

Drtivá většina milionů zavražděných nebyli žádní aktivní odpůrci, byli to lidé jiných etnik (Židé, Romové), jiných politických názorů (komunisté, svobodomyslní umělci a vlastenci apod.) a jen část byli odpůrci. Je třeba prokazovat úctu obětem, ale hrdinstvím byly, jak jsem uvedl, jen činy, za které zaplatili svobodou i životem.

Dalším vaším absurdním výrokem je "národ je tak velký, jak si váží svých mrtvých". Myslíte i Hitlera, Lenina, Stalina, Castra, Mao Ce -tunga, Gottwalda?

Poslední větu vašeho komentáře snad ani nebudu komentovat.

Měl byste přemýšlet o tom, co jste napsal.

7 0
možnosti
JK

Napsal jste to zcela pregnantně. Filip schválně provokuje jako spousta jeho soudruhů a je to nechutné. Jen to dokazuje, že se komouši ani v nejmenším nevzdali své minulosti a postav, které ji spoluutvářely.

11 0
možnosti
Foto

Ano, je to již setrvalý jev, ale vždy mě to znovu nadzvedne. Vám, pane Kvapile, díky za komentář.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS