Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J81a64n 50M18a55r81e41k

17. 4. 2021 16:32

Ta příhoda s perem, které si pan Klaus strčil do kapsy mi připomíná jednu anekdotu, která kolovala v zemi československé za neblahého panováni Chruščeva a Bulganina: Oba byli na nějaké recepci někde v Paříži a cpali se tam předkládanými dobrůtkami. I zachtělo se Bulganinovi zlaté lžičky, kterých tam na stole leželo po vícero. Rychle ji potajnu strčil do kapsy. Jenže chyba lávky. Viděl to Chruščev a tomu se také zachtělo jedné ze zlatých lžiček.Tak všem hodovníkům předvedl kouzelný trik: "Pánové" řekl Nikita. "Předvedu vám trik" Vzal jednu zlatou lžičku ze stolu a strčil si jí do kapsy. "A kde ji pánové najdu? U Bulganina v kapse"!

Nikdy jsem nedovedl pochopit, co se z té "krádeže" VK. dělao za aféru. Ale mnohým se to hodilo a zdá se, hodí dodnes. Možná, že za dva tisíce let se budou žáci ve školách při dějepise učit o tom, jak kdysi český vůdce odcizil v Chile pero. Tak jako se dnes učí žáci o podvodech starých římských papalášů.

0 0
možnosti

Také jsem se na to po letech podíval znovu. Kdyby si Klaus myslel, jak tvrdil, že se pero po podpisu stává jeho majetkem jako nějaký suvenýr, tak by ho prostě strčil do kapsy a nesnažil se to zakrýt. Jenže on se to snažil "nenápadně" zamaskovat, což ale bylo o to nápadnější, a dokazuje to, že si byl zjevně vědom, že krade, nebo přinejmenším dělá něco nepatřičného. Jen pořád nechápu, proč to udělal. Nelze předpokládat, že by se chtěl perem obohatit, a když se mu tak líbilo, mohl svůj protějšek požádat, jestli si pero může ponechat. Nedovedu si představit, že by mu nebylo vyhověno.

0 0
možnosti

Adrenalin ? Taky jsem nad tím v minulosti přemýšlel, ale napadl mě jenom film Knoflíkáři.

0 0
možnosti

Mimochodem to jeho příjmení KLAUS zní německy, kombinace zcela českého posvátného jména a německého tvoří jakousi cimrmanovskou symboliku české existence. Santa Klaus - to nemá chybu. I ten Miloš na Hradě - Zeman - indikuje šlechtickou nabubřelost a prohnanost feudálních pánů. jež zdatně karikuje.

0 0
možnosti

Ano, pochazi to od klauen - krasti. Puvodne to bylo klau es - ukradni coz se pozdeji zacalo zkracovat na klau`s a nakone vypadl i ten apostrof, takze mame klaus- e.;-D

1 0
možnosti

Česko má zvláštní fatální štěstí na existenci geniálních haizlů (kteří pozor nikdy nejsou zcela negativní, ale ani zcela pozitivní) na svém území, tak třeba Švejk...

1 0
možnosti

Ten jeho spokojený úsměv po dokonání "transakce" je za všechny prachy. Už jsem to video dlouho neviděl a zapomněl jsem, jak promyšlené to ze strany Klause bylo, včetně zametení stop v podobě zavření pouzdra. Prostě, uměl v tom chodit.:-)

1 0
možnosti

J55i40r62i 54B31o27r

17. 4. 2021 9:42

Kdysi jeden známý profesor řekl.

"Když volí blbci, tak si zvolí blbce největšího"

5 0
možnosti

Pan Turner má pravdu: dnes by na Hrad mohl jít radši jakýkoli obyčej., ale mravný občan, hradní protokol apod. by ho zvládl. Jenže po 30 letech "demokracie a právního státu" bychom už měli skončit s amatérismem v různých funkcích (v politice i ve státní a veřej. správě), měli bychom mít vysokoškol. vzdělané "úředníky" (nikoli manažery) pro různé funkce, jak tomu je v západ. zemích. A současně zpřísnit mj. zákon o střetu zájmů i zákon ke státní službě.

0 0
možnosti

Tak Vaclava Klause asi zrovna ne, ale toho soucasneho by jiste bez problemu nahradil i ten Josef Vyskocil.

0 0
možnosti

Jeden známý americ. odborník uvádí, že národy, které se stále jen dělí na menší a menší celky, nejsou v pořádku: podléhají vzájemné nesnášenlivosti místo umění spolužít (např. skandináv. země spolu žijí velmi úzce, vzájemně se obdivují, učí se od sebe, byť si díky pandemii taky trochu udělaly jeden naschvál). Takže rozdělení na ČR a SR nelze vidět jen jako pozitivum, stejně obě země mají vysokou dávku korupce. Co jsou zkušenosti, jež potřebuje národ? Určitě nepotřebujeme na Hradě "vycvičeného politruka", preferovala bych v kultivovan. světě vzdělaného (nyní senátora) Pavla Fischera, neporušoval by ústavu ani zákony (V. Klaus právním rámcem pro ekonomiku pohrdal, skončilo to rozkrádáním).

0 0
možnosti

Pan premiér má stále tendenci být "první" ve světě, ovšem teď máme prvenství špatné: v přepočtu vysokou úmrtnost na covid-19, dále v zahraničí jsou dost šokováni tím, že česká vláda nařídila úplně všem lidem (bez rozdílu) bez příznaků nemoci povinné testování (což se v SRN, Rakousku, Švédsku aj. označuje buď přímo za protiústavní či za nepřiměřený zásah do práv občanů, z vědec. hlediska se tam uvádí, že plošné testy bezpříznakových mají o to více vyšší podíl falešně negativních či falešně pozitivních výsledků - je to prostě nesmysl).

0 0
možnosti

Zeman je takovej zapšklej zlej šášula a Klaus mu v tom v posledních letech velmi dobře sekunduje. snad tohle prezi dada obdobi skonci koncem funkcniho obdobi, mozna Zemana dozene zdravotni stav k hozeni rucniku do ringu o trochu driv. vsem, i jemu, by to jen prospelo.

0 0
možnosti
Foto

Mám stejný pocit. Tihle lidé měli být už dávno někde zalezlí a psát memoáry. Je naší velkou chybou, že jsme jim dali a stále dáváme prostor uplatňovat svá nemocná ega.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS