Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Pokud je úvěr splacen i s úroky, tak jde jen o bouři ve sklenici vody.

:-)

0 3
možnosti
LJ

Půjčka nebyla splacena, další předseda vlády - M. Zeman - dluh Rusku odpustil. A další ministerský předseda Topolánek jel do Ruska prosit, aby dodávali plyn v neztenčené míře (Rusko omezovalo dodávky). Myslím, že by bylo vhodné uvádět celý tento řetězec.

4 1
možnosti
MS

pane vachmajstr, voni jsou ale hlava!

1 1
možnosti
Foto

„No proto jsem taky v Putimi vachmajstrem! Voni zůstanou do smrti jen závodčím, protože mají místo hlavy kokosovej vořech, vědí?”

5 0
možnosti
FL

Tím by se vysvětlilo, proč si na konci prezidentování udělil abolici.

3 3
možnosti
JD

Stává se novinářskou normou někoho obvinit, odvolat se na utajený zdroj informací a následky zásadně nenést?

7 3
možnosti
Foto

Tady žádný utajený zdroj není, tady jsou přiložené listinné důkazy a nikdo také nezpochybňuje, že k té půjčce došlo, takže podstata věci je zcela jasná, ověřená a pravdivá. Otázky jsou: proč se to stalo? Jestli to bylo nutné? proč se to tajilo? a pod. Novinářům bych vytkl pouze to , že si více odpovídají a méně se ptají. I když se třeba ptali dost, a někdo neví , jak odpovědět, co já vím?

6 0
možnosti
JL

Ukazka nedostatecne kontrole politiku. V demokratickem state je zakladem pravidlo tri slov, dodrzovanych pro ukazku transparentosti politika. (i po 30 letech)

"Checks and Balannces" - cz "Kontrola a balanc". Mineno pro kazdeho politika, ze jeho rozhodnuti MUSI byt potvrzeno jinymi ciniteli statni spravy, kteri svym postavenim se rovnaji postaveni politika (nebo s postavenim vyssim)

Jen predstava soudniho rizeni, jestli jedna strana neustoupi, nas bude tento spor stat. Take pohled na politika bude jiny nez byl pred timto sporem (nejsem zastancem pana Klause)

Ceska republika se jeste nemuze rovnat vyspelym demokratickym statum. Jeji organizace statu to neukazuje.

0 0
možnosti

Podle mne to docela zapadá do hypotézy, že rusofilové Klaus a Zeman byli (a podle jejich dnešní rétoriky nejspíš ještě jsou) součástí ruských tajných služeb.:-)

5 7
možnosti
Foto

Jo, že už vlastně sametová revoluce stejně jako předešlé tak i následné události jsou jsou součástí spiknutí. Nu, smělá hypotéza. :-)

3 1
možnosti
Foto

Selhávání státu je dáno systémem jeho organizace, podnětům, kterým jsou lidé v tomto systému vystaveni a vnitřní logikou jeho fungování. Lidé, kteří v tomto systému pracují, jednají pravděpodobně stejným způsobem, jakým by jednali jacíkoliv jiní lidé umístění do tohoto systému.

Adam Smith to v Bohatství národů vyjádřil takto:

„Je to systém vlády, situace, do níž jsou lidé umístěni, kterou hodlám podrobit kritice. Nikoliv charaktery těch, kteří jednají v rámci systému. Ti jednají tak, jak je k tomu jejich situace přirozeně vede, a ti, kteří si na ně nejhlasitěji stěžují, by si na jejich místě pravděpodobně nepočínali o nic lépe.“

0 0
možnosti
Foto

:-Pkoukám, zase si přihřejváte polívčičku?

1 0
možnosti