Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Myslím, že po prázdninách budete mluvit jinak.

0 0
možnosti
PK

Co se stane po prázdninách? A jakým mechanismem k tomu dojde?

0 0
možnosti
PK

"Proč vznikl zákon (pandemický zákon) v takovém znění, které neumožnilo jeho použití v rozsahu, který systém požadoval?"

Systém požadoval? Co tím myslíte? Pandemický zákon vznikl přesně v tom rozsahu, na kterém se politici dohodli. Přesně tak měl totiž fungovat - neumožnit zakazovat, ale pouze omezovat a definovat pravidla. A to nikoli plošně, ale regionálně, podle situace. A vše na základě ŘÁDNÉHO zdůvodnění a následného vyhodnocení účinnosti opatření.

Vláda nečiní ani jedinou z těchto věcí, které jim zákon umožňuje a ukládá. Zákon je zcela v pořádku, je naprosto dostačující. Jen vláda jej absolutně nerespektuje a veškeré svoje kroky dělá protizákonně, ve stylu nouzového stavu, kdy byli zvyklí nařizovat, zakazovat cokoli a nezdůvodňovat vůbec nic. ;-€

4 0
možnosti
Foto

Myslím, že je patrné, že si netroufám hodnotit, jestli měl být přísnější zákon, nebo nebo stačilo striktně dodržovat stávající, nicméně problém je dle mého soudu ten, že že vznikají zákony, které se nedodržují, a to jak ze strany státní moci, tak ze strany občanů.

0 0
možnosti
SR

Jsme snad jediná země na světě, kde opozice využila (zneužila) covidu k boji s vládou. Nu a podle toho to vypadalo a v rámci toho "boje" vznikl pandemický zákon jako kočkopes. A tu pasáž, že o platnosti opatření rozhoduje bez možnosti odvolání NSS tam prosadili už s úmyslem do toho hodit vidle.

A co se týká těch nářků, že není prokázáno, že použitá opatření fungují, tak stačí použít zdravý (dříve selský) rozum. Jenže ten řadě diskutujících zjevně chybí.

2 5
možnosti
PK

Rozum chybí hlavně vám! Tvrdíte něco, co vůbec není pravda, a dokonce to ani nijak nejste schopen odargumentovat.

Prakticky žádná vládní opatření neměla na průběh epidemie postřehnutelný vliv. Ukazuje se to jak rozsahem šíření (polovina populace), tak počtem mrtvých.

Vir se totiž šíří téměř výhradně v soukromí - domácnosti, návštěvy, večírky, ... a právě tímto způsobem epidemie proběhla celou populací. Veškerá data, chování epidemie a absolutní nesouvislost opatření a klesání či růstu nakažených to dokazuje. Záleží jen a pouze na přístupu lidí v soukromí a na DŮVĚŘE nějaká pravidla dodržovat. Vláda svým přístupem, restrikcemi, represemi, neochotou nahrazovat způsobené škody a absolutně ŽÁDNÝM zdůvodňováním a vysvětlováním vyvolala totální nedůvěru lidí. A proto se na to skoro všichni vybodli.

1 3
možnosti
FN

Největší prda je, že nejvyšší správní soud ve svých rozsudcich vždy uvede, buď přímo nebo nepřímo, jak by mělo takové rozhodnutí znít nebo být odůvodněno, popřípadě jaká práva mohou být omezena za jakých podmínek. Přesto úředník (podotýkám s právním vzděláním) znovu sesmolí text, který soudce musí shodit. Ten soudce to nedělá z plezíru, jen aby dokázal že může. Soudci nic jiného nezbývá, i s vědomím že rozsudkem může ohrozit zdraví lidí, musí takové rozhodnutí zrušit.

A bude legrace, až na konci roku bude ministr odůvodňovat statisícové odměny na ministerstvu zdravotnictví tím, jak má těžce pracující a výkonné podřízené, kteří jsou profesionály ve svém oboru.

3 0
možnosti
Foto

Vnímám to podobně. Přijde mi to jako jako skandální projev státní moci. Zákony prostě musí vznikat v nezpochybnitelné podobě, nebo nemají vzniknout vůbec, a situace se pak má řešit osvětou a apely.

0 0
možnosti
LV

Celá ta debata je špatně. Nejde o zakony. Jde o to, že nikdy nikdo nedoložil, jaký efekt to které opatření mělo. Školy byly zavřené rok, a za celou dobu se nikdo ani neobtěžoval nějakou, byť jen dílčí, studií, která by ukázala, jak moc to zabralo nebo nezabralo. V jiných zemích školy fungovaly a zjevně tam lidi na kovid nevymřeli. Totéž zavření obchodů, služeb.

Dohadování o tom, že naše zavření do klece bylo podle špatného zákona a že by se tudíž ten zákon měl vylepšit tak, aby zavírání do klece bylo příště snadnější, ukazuje, jak hluboko máme totalitu pod kůží a jak se některým z nás po práskání bičem stýská.

7 0
možnosti
Foto

Presne tak. Žiadna účinnosť jednotlivých opatrení nebola nikdy doložená, proste sa strieľalo od boka hore dole, každý týždeň nejaké zmeny... Nesystematický Problem Solving v praxi....

2 0
možnosti
LK

Ono je třeba rozlišovat mezi soudy a zákony. Soud sice rozhoduje, ale rozhoduje na základě platné legislativy této země, jinou cestou jít nemůže. Tedy nezabýval bych se soudy, ty pokud rozhodují dle práva, tak rozhodují správně. Nicméně pokud se nám jejich rozhodnutí nějak nelíbí, tak je třeba se zabývat právě tou legislativou. Kde prostě nelze nikomu zazlívat, že nepočítal se situací, která naposledy nastala po první světové v podobě Španělské chřipky.

Je ale třeba se z toho poučit a tu legislativu prostě upravit. Ta plošná opatření nebyla v porovnání se světem nijak výjimečná. Každý zasažený stát přistupoval k nějakým plošným opatřením. Takže ta opatření jako taková špatná nebyla. Pouze s nimi nepočítala naše legislativa.

4 0
možnosti
LH

Pomalu rok a půl poslouchám nehorázné kydy,vyhrožování a zastrašování ze všech stran s tím,že kdo se nedá očkovat bude občan 2. kategorie! Kde to 30 let po plyšáku jsme? Co si tenhle národ nechal líbit je neskutečný!!!!V obrovským tempu bylo vyvinuto a schváleno kolik vakcín? A kolik je oficiálních léků? A není celá ta komedie nějaká divná? není von náhodou c19 ne virus,ale nějakej mikroparazit,když na něj zabírají veterinární antiparazitika?Covida jsem měl a byla to docela síla,žádná chřipečka.Nikdo mě nijak neléčil,nikde jsem se o léčbě nic nedočetl.Jen že prý značně ulevuje,resp. zmírňuje komplikace blbý aspirin a k tomu česnek,cibule a kyselý zelí.Takže co tam máte dál,Mr.Turner?

0 0
možnosti
Foto

Nad corovanirem jsme nezvítězili. Covid tu bude stále a i po očkování. Vláda neprováděla trasování a nevěděla, kde se covid šíří. Střílela restriktivní opatření, jako kovboj na divokém západě bez řádného zdůvodnění. To je přesně to, co soudu vadí. Pokud něco zakážu musím to tak řádně nezpochybnitelně zdůvodnit. Vláda vydávala restriktivní opatření s plným vědomím, že je soud zakáže, že jsou proti zákonná. Přiznal to předposlední ministr zdravotnictví

3 0
možnosti
RW

Vláda sama navrhla zákon, který od první chvíle sama porušovala za potlesku téměř celé opozice. To s covid nemá nic společného, je to naprosté pošlapání demokratických a ústavních principů. Jestli nezákonné sledování vedlo k policenjímu zásahu na úřady vlády, dnes by musely jít do vazby okamžitě všichni ministři včetně tří čtvrtin parlamentu.

5 0
možnosti
JR

J38a13n 94R93á51ž

2. 6. 2021 19:26

Opravuji nepřesnost: Všechny zákazy nebyly protizákonné. Jen ty vyhlášené v době platnosti "pandemického zákona"

0 0
možnosti
Foto

Na začátku pandemie covidu, soudy zrušily všechna vládní opatření, z důvodu, že nepostupuje podle pandemického zákona.

0 0
možnosti