Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Panu Cachovi: stěžejní problémy (nejen) západní civilizace 21. století jsou pojmenovány v knize autora Harariho 21 lekcí pro 21. století (riziko jaderné války, riziko zániku Země - neřešené klima, životní prostředí, zneužívání informačních technologií a umělé inteligence), to je třeba řešit ve spolupráci s pravicí i levicí (extrémisti toho nejsou schopni). A nevyřeší se to na národní úrovni, jedině na té globální. Dnes ve Skandinávii či v SRN a Rakousku moc nepoznáte, kdo je "pravý" či "levý", pokud jde o skutečně demokratické politické subjekty, občané nevolí pravici či levici, spíše podle dílčích koncepcí - kdo předložil věrohodnější záměry v oblasti klimatu, energetiky, udržitelnosti veřej. financí a práv občanů atd. Anebo to občané zdravě střídají: jednou zvolí "lidovce" (křesťany), podruhé socdemáky.

0 0
možnosti
Foto

K53a39r63e89l 36C74a37c59h

8. 6. 2021 20:33

Jistěže se problémy světa 21. století musí řešit na globální úrovni, ale nikoli snahou vytvořit jednu globální multikulturní společnost, ale snahou o dohodu suverénních národních států.

Pokud jde o pojem pravice a levice, vidím to takto. Pravicová strana má zastupovat zájmy lidí z podnikatelské sféry, kdežto levicová zájmy lidí ze sféry zaměstnanecké. Jsou to totiž dvě největší zájmové skupiny. Ty se pak mohou klidně zdravě střídat. Že dnes u nás tyto skupiny lidí jejich politické strany již nedokáží oslovit, je problém ve vedení těchto stran. Pak lidé hledají jiný průnik zájmů, než je jejich ekonomické zařazení a rádo se mluví o extrémech. Jsem si jist, že největší množství problémů mohou vyřešit jen politické strany zastupující největší skupiny podle ekonomického zařazení.

Skandinávii bych již moc za příklad nedával. Zrovna dnes tu byl článek o muslimské straně ve Švédsku, která chce kandidovat do parlamentu. Švédsko již má problém.

1 0
možnosti

Je dobré se průběžně dívat na web Prisaha.cz, lidé kolem p. Šlachty budí důvěru. Např. mě těší odborník se smyslem pro obnovitelné zdroje energie, odborník pro životní prostředí - zemědělství, osobnost pro péči o nejzranitelnější (např. senioři v ústavech). Doufám, že se připojí jako poradci pro tvorbu právních předpisů talentovaní právníci se znalostmi kultivovaného práva západních zemí.

0 0
možnosti
Foto

K40a51r62e10l 75C21a47c55h

7. 6. 2021 23:45

Šlachtova Přísaha v našem politickém rybníku žádné vlny neudělá. Bude jednou z okrajových stran. Někde jsem již četl názor, který jsem přejal jako zjevný fakt. A sice, že ustupuje do pozadí politická soutěž pravice s levicí a nastupuje politická soutěž globalistů s nacionalisty. Nejprve šla ke dnu původně pravicová ODS, která si dodnes nevěří a proto vytváří předvolební koalice. Pak šla ke dnu levicová ČSSD a ta musí mít nyní obavy, zda se vůbec po volbách dostane do sněmovny. Vyklizených pozic se na čas chopilo ANO bez ideového ukotvení. Toho využila ČSSD k vytvoření povolební koalice a udělala z ANO vlastně levicový politický subjekt. Jenže tak to nemůže fungovat. A zde se chopili příležitosti Piráti. Ti ale ideové ukotvení mají, ale ne pravé či levé, ale globalistické. I když komunisté jsou vlastně také globalisté, ale jen částečně spojeni internacionálou, levé zaměření však převládá. Nevidím to jinak, ale jedinou protiváhou Pirátům tedy může být jen národovecká SPD. Byl bych rád, kdyby se klasická pravo-levá soutěž vrátila, ale nyní to možné není. Ani ODS není v takové formě, aby soutěžit mohla a o ČSSD ani nemluvě. A tak pod hrozbou vítězství globalistů Pirátů, budu volit nacionalisty SPD. Konec konců, zásadní body jejich programu bych podepsal.

1 0
možnosti

Propracovat se k důvěře v Okamuru chce hodně selektivní naslouchání. Na to Okamura sází a vychází to, extrémisté tu budou vždy, naladěni na 2-3 jednoduchá témata s násilným pozadím. Vůbec není na škodu, když se sdruží v jedené straně, aspoň se neschovávají a jsou vidět. Horší jsou extrémistické skupinky pracující v utajení.

Ostatní strany jsou fakticky globalistické snaží se včlenit do Evropy i světa. V tom se s Piráty předhání Babiš ovšem úplně s jiným ideovým přesvědčením, on chce politiku jako služebníka pro svůj globální byznys, jenže pak se i k občanům vlastní země chová jako k tvrdé konkurenci, část jich uplatí a část se snaží umlčet

0 0
možnosti
Foto

Zeptejte se policistů co pod ním sloužili co byl za osobu. V civilním životě není schopen se uživit a proto jde do politiky. Je útvar dělal pod jeho vedení dělal osm kauz s velkým mediálním humbukem a všechno skočilo osvobozujícími rozsudky. Závěr falšování důkazů amatérský způsob vedení vyšetřování. To, že to skončilo osvobozujícím rozsudkem je jedna věc a druhá věc je kolik zničil lidských životů a jak hloupě přiznal Babiš oba spolu se znali a proto Babiš nu dal teplý flek a ukázalo, že ani na tohle nemá.

2 0
možnosti

Víte, já to vidím jednoduše. Kdysi jsem viděl scénku pana Šimka s paní Bubílkovou v jejich tehdejším pořadu "S politiky netančím" Tam od pana Šimka zaznělo " Ti napravo kradou (tehdy vládla pravice v čele s ODS), ti nalevo sice ne (tehdejší opozice s ČSSD včele), ale zase vypadají všichni jako zloději"

A od té doby se nám to tak hezky střídá. Nu a teď zde máme pro změnu stranu, kde všichni vypadají jako policajti. Pro někoho to může být lákavá změna.

0 0
možnosti

Kdybyste si přečetl Šlachtovu knihu "30 let pod přísahou", možná byste na něj změnil názor, a také byste se dozvěděl, p r o č už není u policajtů. Také byste zjistil, že ze starými strukturami nemá nic společného. Jeho strana, pokud se dostane do Poslanecké sněmovny, pochopitelně nic neudělá s ekonomikou této země, ani nepohne kormidlem našeho směřování na západ, či na východ (od toho jsou jiní), ale může těžce šlapat na paty profláknutým politikům, kteří se domnívají, že na ně není metr.

2 0
možnosti

Je je přece, total úsměvné. Kradlo se - krade a bude nadále, (bohužel). Potřebujeme nastavit primární věci - ČR zaostává. Myslím si, že služebník od zesnulé Diany, podobně Šlachta - Žádné paměti vydávat nemže. To měl zaplaceno ve své mzdě, když sloužil. Odsoudil trafiky, tedy si sám do další vlezl , nyní si tedy hledá další ... :-)

2 1
možnosti

Jsem názoru, že nové strany - Hnutí, není účelné zakládat. To můžeme založit, že prší hodně a další, že málo. Faktem ovšem taky je, že účelové spolky se hodí. Jeden tady kritizoval rozkrádání a výsledkem je, že zcizil ČR v podstatě celou . Jde na to "Svrchovaně", neodstoupí nikdy ... Asi Věčné časy . !

ČR je na bubnu a potřebujeme reformy. Umenšit státní správu. Otočit chod od Ano fertu k lidem, nesužovat s volovinami. Následný rok je plánován dluh - 380 mld. Kč. To znamená, že se denně !, utratí více jako 1 miliarda ! Přesto je zde jeden, který říká, že se žádná budoucnost nezadlužuje ! Aby nám bylo lépe !

Jak tomu napomůže Přísaha, netuším. Pokračuje v tezi Adamitů, že bůh opět sestupuje. Šílenci volají - Spasitel zde. No dobře, to již ovšem budeme mít dva:-)

3 0
možnosti

Když Přísaha vyšoupne z Poslanecké sněmovny komunisty, pomůže mnohému.:-)

0 0
možnosti

Milion chvilek vytáhlo nespokojené lidi na ulici, našlo motivaci a společného nepřítele, do sněmovny nedorazilo, to nebyl dobrý závěr tohoto projektu.

Šlachta to připravil na poslední chvíli a nemá žádnou silnou organizaci pod sebou ani v regionech, nemá příliš šanci.

Je to rozehraný a vítěz je jasný už nyní, nejasná je vláda ....a už vůbec v mlze je rozhodování prezidenta a jeho výklad jeho ústavních pravomocí...

0 0
možnosti

Víte, pane Turnere, možná je to všechno daleko jednodušší než se tu snažíte vysvětlit. Možná lidi mají už dost toho věčného kradení. Možná, že se zklamali v polistopadové garnituře po letech okrádání od KSČ. Možná, že lidi nezapomněli na dodnes neobjasněné sumy peněz do stranické pokladny ODS od fiktivního Lajose Bacse a Radjiva Sinhy z Honkongu. Možná nezapomněli na plejádu podnikatelských oligarchů napojených na stranický odscecík. Možná, že nezapomněli na obrovské rozkradení majetku armády a na všechny ty předražené nákupy padáků, pandurů a letadel pod řízením Kalousků, Parkanových a Bartáků z KDU, potažmo TOP09. Možná, že nezapomněli na všechny Lidové domy, České domy v Moskvě, akcí Olovo atd. z dílny ČSSD. Možná se jim nelíbí čerpání dotací a neprůhledné nákupy zdravotnických materiálů od ANO. Možná toho mají prostě jenom dost a chtějí věřit tomu, že nová strana pod vedením bývalého elitního policisty tomu zatne tipec. Možná je to jen takto jednoduché.

4 0
možnosti

Pravda a Láska zvítězí.

Dest policajtů + deset zápisníčků + několik odposlechů. A bude ráj.

0 0
možnosti

Prolistoval jsem knihu od Šlachty a uvědomil si, že je to díky zkušenostem jedna z mála hodně dobře informovaných osobností o zákulisí a tajích politicko-úřednicko-kriminální mafie v České republice (která je budována od Sametové revoluce). Co ho volit? Když už tam sedí takové existence, jaké tam jsou (různí Feriové, Volní, komunisti, různí dobře placení podržtaškové kmotrů aj., hodně lidí mu to hodí - ti nespokojení, co už jsou z etablovaných stran otrávení. Další pokus o změnu. Takže část protestních hlasů Pirátům, část SPD a zbytek Přísaze a Trikoloře, aspoň vidíme, co si občané myslí o politice.

2 1
možnosti

kANTAR: protestní hlasy (Piráti, SPD, Trikolora, Přísaha) 33,5%

0 0
možnosti