Diskuse

EU or bán?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P84e75t89r 80B27u75r84i29a69n

26. 6. 2021 21:22

Na to reagoval švédský premiér Stefan Löfven tak, že Maďarsko zůstává v EU proto, že včetně rodiny samotného premiéra zneužívá evropské fondy, k čemuž dodal, cituji: „Švédští občané nemají nejmenší chuť posílat peníze státu, který takto jedná."

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=772453

A tohle protlačování totality vám nevadí? Krátit někoho na právech jen pro jeho odlišný názor?

6 0
možnosti
Foto

Protlačování totality? Odlišný názor? Proboha na co? Vůbec nechápu. Švédský premiér vyjádřil skutečnost, kterou logicky reflektuje veřejné mínění ve Švédsku i jinde, že státy jako Maďarsko ( my nejsme o nic lepší) se chovají jako vyžírkové, kteří chtějí je brát, čerpat benefity, ale nepřijímat zodpovědnost, nebýt solidární, kašlat na společné principy.

Pomalu se počínám řadit k těm, kteří si myslí, že v EU také nemáme co dělat, i diskuse pod tímto článkem to vyjadřuje.

1 1
možnosti

Tak jeden příklad homofobního chování pana Orbána, který prezentoval pan L.Vylíčil ve svém článku...

Maďarská asociace LGBT vydala pohádkovou knížku pro děti s názvem „Pohádkový svět pro každého”. Nejznámější pohádky, slavné příběhy a legendy jsou v ní převyprávěny „poněkud jinak”. Hlavní hrdinové jsou vykresleni jako příslušníci tzv. „marginalizovaných menšin” (zdravotně postižení, chudí, Romové, LGBT) ...). Například v pohádce o Popelce je Popelka lesbičkou. V jiném příběhu zabije zlého draka udatný transgender....

Není divu, že normální občané (v mediích označení jako krajní pravice), požadují stažení „pohádkové” knihy z distribuce a leckde proběhlo i její veřejné pálení.

A čím že se to vlastně provinil ten zlotřilý Orbán? Dovolil si pronést větu: „V Maďarsku máme pro homosexualitu zákony, které jsou vysoce tolerantní a trpělivé. Dejte našim dětem pokoj!” A nekompromisně žádal, aby se podobní „aktivisté”, jako ti, co vydali onu „knihu pohádek” drželi od škol a dětí co nejdále.

Nevím jk vám, ale mě by se takto pojaté pohádky též nelíbili pro mé děti..

13 0
možnosti

Co je nejake EU, ktera jeste pred par lety neexistovala a za par let uz zase existovat nebude, do vnitrnich zalezitosti Madarska? Na co si EU s temi desetitisici super dobre placenych byrokratu vlastne hraje? Neslo v uvodu tak nahodou o spolecnou obranu hranic a volny pohyb osob i zbozi? Jak vidno ani jedno z toho dodnes nefunguje. Hranice nehlidame, prijde prvni rymecka a na volny pohyb osob zapomente no a volny pohyb zbozi? Toho co je dopredu protekcionisticky zvyhodnovano u "vyvolenych" nepruhlednymi a hlavne nejednotnymi dotacemi a na druhou stranu zregulovano desetitisici totalne nesmyslnych predpisu - viz jak maji byt zahnute okurky, banany nebo jak se to ci ono smi a nesmi jmenovat? Na co si tu soudruzi z Brusele hraji? V Asii funguje jen a pouze na smluvnim zaklade bezcelni unie zahrnujici pres dve miliardy spotrebitelu! Bez desetitisicu byrokratu, bez buzerace, ... mame na tohle odpoved? Ano mame - "Jeste vice Evropy", "Zeleny udel", "LGBTQ+, feministicke a genderove agendy". Do deseti let po nas nestekne ani pes. Madari, kdyz uz nic, tak alespon nejsou tupe probruselske ovce becici na povel, tak jak se z Brusele piska. Progresivisti nam porad nam cpou diverzitu. No tak tady ji maj. Kazdy nemusi a nemel by jit tou samou cestou, to plati o vsemoznych free, cool, in agendach, stejne tak s ockovanim i pravem v jednotlivych statech. Nebo to uz se nehodi? To uz neni diverzita? Asi to bude podobne jako s rasismem naruby v pripade BLM ze?

14 0
možnosti

Souhlas , souhlas, ještě bych doplnil každoroční několikerý stěhovací cirkus z Brusele do 3trasburku a zpět. Tito panáci po nás chtějí ekochování a jiné další blbiny.

1 0
možnosti

Což takhle začít propagovat jako přijatelnou zoofilii. A uzákonit právo na manželství. Západní evropské země jsou na cestě sebezničení , ale taková je evoluce. Místo abychom začali řešit skutečné problémy, zabýváme se blbostmi.

6 0
možnosti
Foto

Ani zoofilii, stejně jako třeba pedofilii nelze propagovat, a to ani v záporném ani v kladném smyslu. Když se někdo narodí zoofilem nebo pedofilem, tak jím prostě je. Podstatné je, jak se s tím sám dokáže vyrovnat, a pokud ne, aby to řešil někdo za něho.

To se týká sexuálních orientací, které mohou někomu ublížit, někoho poškodit nebo na základě společenských norem budit pohoršení ( třeba nekrofilie). Tam, kde se nic takového neděje, jako v případě běžné homosexuality, není ani žádný problém.

0 0
možnosti
Foto

Nelíbí se mi názor, že Maďarsko do EU nepatří a že by odtud mělo odejít.

Vzpomínám si, že když v roce 2015 vypukla migrační krize, tak Maďaři byli první, kteří zablokovali své hranice, zatímco Němci první migranty vítali. Záběry, jak Maďaři brání své hranice, mnohé v západní Evropě pohoršovaly. Maďarům pak kvůli tomu nasazovali psí hlavu. Časem však vystřízlivěli i ti ostatní.

Velká Británie už EU opustila. Teď z ní vypudíme i Maďarsko? A kdo bude další?

21 0
možnosti

Podle mne cela ta slavna V4 do EU nepatri.

1 4
možnosti

Vy máte autore jasno, ale to neznamená, že s Vaší jedinou pravdou souhlasím. Nevidím jediný důvod proč propagovat u nezletilců do 12 let věku 4% odchylku a vtloukat jim do hlav, že jen na životě úchylkářů záleží, zatím co ti co zajišťují přežití lidstva svými potomky jsou bezvýznamný hmyz.

12 0
možnosti

Poslední dobou mám pocit, že ta úchylka je tak 10% a víc

0 0
možnosti

"Statem podnecovany nacionalizmus". To presne vystihuje situaci v Ceske Republice. Neustale cteme, slysime: Cesi, Cesi a zase Cesi, cesky, ceska, ceske, vychod Ceska a jen velmi zridka Zminka o Slezku nebo Morave, spis to vypada na totalni ignoranci. Uz i statni znaky, at maly nebo i velky ukazuje nerovne postaveni tri historickych, v Ustave CR zminenych zemi. Stani znak, t.zv. maly, ktery reprezentuje jen jednu z historickych zemi, dalsi dve za vlastni neuznavaji. Ani ten velky neni fair, jedna zemi tam ma symboly dva, dalsi dve po jednom!

Nejen Madarsko, pane autore.

1 8
možnosti

Celý život žiju na Moravě, ale jsem Češka (příslušnost k národu souvisí s jazykem, historií a kulturou).

2 0
možnosti

J47a96n 15R92á45ž

26. 6. 2021 15:53

Nepodporovat propagaci sexualnich anomálií ve školách, ale objektivně o této anomálií informovat. To je v tom kritizovaném zákoně.

Říkat, že je to homofobie je nesmysl!

PS. Několikrát jsem zde psal, že mám mezi nejbližšími kamarády homosexuální pár. Takže žádný homofob nejsem, ovšem jsem proti tomu, aby se jakákoliv sexuální anomálie propagovala a tvrdilo se, že homosexualita není odchylkou od přírodou daného sexuálního standardu.

8 0
možnosti

Příroda žádný sexuální standart nedává.

0 2
možnosti

A58l50e36š 96N56o85v59á13k

26. 6. 2021 14:25

Najděte si někde Orbánův projev z 19.6.2021, k příležitosti výročí odsunu rudé armády z východního bloku.

8 0
možnosti
Foto

Nemám jediný důvod hledat si projevy tohohle člověka, mě nezajímá, co říká, důležité je, co se v Maďarsku reálně děje.

1 12
možnosti

Kam zmizel ten blog?

0 0
možnosti

P86e79t84r 70B75u32r14i95a84n

26. 6. 2021 14:17

Musela se pročistit diskuze. Nevyznívala vůbec ideologicky příznivě a poškozovala tak propagační záměr. A navíc byla plná logických argumentů a faktů, takže nešlo banovat závadné přispěvovatele jednotlivě a muselo se přistoupit k plošnému postřiku.

5 0
možnosti