Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J92o62s81e71f 67P22o13t46r

30. 6. 2021 23:17

Jeden z nejznámějších světových ateistických gurů, zakladatel sociobiologie E.O.Wilson popisuje v knize "Lidská přirozenost" nejrozšířenější lidské činnosti vlastní všem současným i minulým kulturám. Popisuje jich asi 50. Patří sem třeba stavba obydlí, sportovní hry, iniciace mládeže a také svatba mezi mužem a ženou, ale nikde neříká, že mezi normální lidské vlastnosti patří homosexualita.

Rozdíl mezi láskou a perverzí je velice úzký. Perverze přechází k ztrátě úcty k partnerovi a k ztrátě vlastní sebeúcty, a to jen krůček k nenávisti a komplexům méněcennosti. Tím tito lidé trpí celý život, nakonec ve stáří své tělo nenávidí, což je samozřejmě také osud i heterosexuálního perverzního chování.

Člověk není náhodná inkarnace opice, ale duchovní bytost.

0 0
možnosti

Jsem hetero. Jsem se svou ženou už 50 let. Ale nikdy mě ani mou ženu nenapadlo běhat po ulicích a řvát do světa že jsme hetero. Možná že, pokud by také ti "odlišní" tolik "nevyřvávali" a nedávali to své světu na "obdiv" nebylo by tolik zášti vůči nim a někteří lidé by je možná i lépe chápali. "Čím více mi někdo něco strká pod nos, tím více mi to smrdí.

4 0
možnosti

P12e93t24r 42S60k88á63c68e57l

29. 6. 2021 22:04

Člověk je obdařen svobodnou vůlí, ale nedospělé a nevyspělé děti nikoliv, víte? Další viz: Statistika o životě a díle GLBT se nachází na http://www.reformace.cz, v nich "Zápas o duši" č.68, článek "Homosexualita" str. 16 a 23, autor MUDr.Štěpán Rucki CSc. Precizně je v článku popsána i nutkavá (kompulsivní) porucha chování, tedy závislost. Zkusíš to, zvykneš si a potom jsi závislý. Jak prosté.

2 1
možnosti

Ty nikdy nezklameš. ;-D

U ženský je to taky "zkusíš to, zvykneš si a potom jsi závislý"?

0 1
možnosti
Foto

J70a61n 46H89o73r96n50í27k

29. 6. 2021 13:21

Dobře napsané, souhlas,dík. R^

1 1
možnosti

Pro všechny, kdo mají obavu, že po homosexuálech se o svá "práva" přihlásí zoofilové, pedofilové, nekrofilové...

Pochopte prosím, že dvě dospělé osoby jsou způsobilé vyslovit souhlas či nesouhlas s tím, jak a s kým budou intimně žít či společně hospodařit. A že dítě, zvíře nebo mrtvola takovou způsobilost jednoduše nemá. Takže opravdu žádný efekt šikmé plochy typu "dnes začneme tolerovat jedno a zítra budeme muset i to ostatní" nehrozí. Legální homosexuální vztah je vztahem konsenzuálním, což "vztah" pedo-, zoo- nebo nekrofilní nikdy být nemůže.

Problémem je, že tady spousta lidí nedokáže pochopit pojem "konsenzuální vztah" dokonce ani u heterosexuálů.

6 1
možnosti

To jsou dvě různé věci. Jednou je zdravotní porucha, díky které jedinec není sexuálně přitahován k opačnému pohlaví, ale k něčemu jinému (zvířeti, mrtvole, dítěti, osobě stejného pohlaví..), a z tohoto pohledu jsou ta postižení obdobná, má to prostě "rozbité". No a pak je zde společnost a její zákony, díky kterým podle míry škodlivosti tyto deviace můžeme rozdělit na ty méně škodlivé a na ty, jejich projevy už jsou třeba za hranicí zákona. Ale i toto je věc relativní, biologicky neexistuje žádná ostrá hranice způsobilosti, ta je pouze formální a v různé době r různých kulturách se velmi liší. Našich 15 let je pouze umělým konstruktem a společenskou dohodou.

1 2
možnosti

Omlouvám se za - . Přehmat:-(

0 0
možnosti

Nesmysl. Sebelepší zákon nezpůsobí, že lidé budou normální. Nebudou jsou to slepé vývojové větve. I ta adopce je jen půjčení děti od normálních jedinců a jakmile dítěti bude 18 tak z panoptika zdrhne.

1 3
možnosti

Když čtu váš příspěvek, souhlasím, že vám by žádný zákon nepomohl.

6 0
možnosti

R49a79d86i93m 27K36a57l42a62s

28. 6. 2021 15:28

Myslím, že ten příměr o počasí nefunguje. Vždy totiž záleží, jak o počasí nebo o čemkoliv jiném informujeme. Asi nevyjde článek, máme počasí, včera bylo zase počasí... Vyjde článek včera bylo hezky, zítra bude škaredě.

A co je potom hezky a co je škaredě? Je to různé pro každého člověka, někdo má rád teplo, jiný zimu, a je to různé i z pohledu našeho životního prostředí. Poslední roky máme sklon říkat, že je hezké slunečné léto, kdy téměř nezaprší, ale klimatolog v tu chvíli kroutí hlavou a říká, běžné letní teploty bývají nižší a déšť častější. Hezké léto u nás vypadá jinak.

Pokud něco propagujeme, asi tedy bude záležet na obsahu a na intenzitě či míře... A snaha o určitou demontáž stávajícího systému prostupuje nejen tuto debatu.

0 3
možnosti

Dovolím si nesouhlasit,,, tedy, běžně nesouhlasím s názory pana Turnera, tentokrát ale musím souhlasit s tím, že nemůžete propagovat něco, co nelze získat, co se nedá naučit, na co nemá nikdo vliv. Můžete o homosexualitě mluvit škaredě, můžete o ni mluvit hezky, ale nemůžete ji propagovat. Obsahem propagace je nabídka něčeho, co můžete získat. Otázkou je, zda můžete o homosexualitě hovořit škaredě, když jde o něco, s čím se člověk narodí, něco, co si ti lidé nepřáli a mnohým působí trápení. Pohrdat těmito lidmi, na to musíte mít hroší kůži.

4 0
možnosti

To je fajn, taky by se měly děti v co nejútlejším věku seznámit se sadistickou nekrofilií. Přece osvěta, žádná propagace

8 6
možnosti

Co má co dělat sadistická nekrofilie s homosexualitou?

2 1
možnosti

Napsal jste to velice přesně. Už samotný výraz propagace homosexuality je absurdní. Fakt by mě zajímalo, jak ji maďarský zákon, který propagaci homosexuality zakazuje, charakterizuje. Nedávno jsme se v diskusích bavili o tom, jak tuhý život mají předsudky. Zdejší diskuse to jenom potvrzuje. A je skoro až neuvěřitelné, jak si někteří lidé dokážou své předsudky racionalizovat a v rámci toho srovnávat nejen jablka s hruškami, ale třeba i se šutry.

K článku bych měl jen tu výhradu, že není žádná komunita homosexuálů, pokud se homosexuálové nějak sdružují, tak k vyjádření protestu proti předsudkům a diskriminačním přístupům vůči nim.

5 0
možnosti

P81e55t55r 87B24u22r62i82a98n

28. 6. 2021 11:33

Předsudky lidi chrání a jsou osobní věcí každého jednotlivce. Na předsudcích vychováváme své děti, policie je v rámci prevence vtlouká lidem do hlav.

Pár lidskoprávních pomatenců si je uzurpovalo a udělalo z nich symbol zla. A jiní jim na to skočili.

2 4
možnosti