Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chcete, aby se vláda chovala jako komunisté? Ty jsi byl před 30 lety živnostník, tak ředitele dělat nemůžeš, i když jsi na tuhle funkci ten nejlepší!!!

3 2
možnosti
Foto

Kdybyste si před zplozením tohoto komentáře alespoň pozorně přečetl článek, měl byste přijít na to, že nic takového nechci.

Takže, jak s oblibou odpovídám: číst, myslet a pak teprve psát komentáře.

2 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
DH

D50a22v73i62d 62H66o47r15á61k

13. 7. 2021 15:36

Jsem rád, že alespoň něco zde občas pochválíte.

0 0
možnosti
DH

D30a82v82i92d 95H67o89r31á84k

13. 7. 2021 12:47

Zajímavé je, že skutečnost kdy celá ta léta (konkrétně od roku 2011) dělal náměstka tomu vizuálně vykulenému, dlouholetému nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi, který tuto funkci zastával ve funkčním období od roku 2011 do 6/2021, Vám tato skutečnost a jeho funkce pokud vím nijak nevadila.

A najednou se pro Vás stal prioritním tématem k vytvoření tohoto blábolu.

;-D;-D;-D

5 2
možnosti
DH

D26a34v35i63d 83H32o61r82á70k

13. 7. 2021 13:33

Jen bych doplnil, že celou tu dobu byl PRVNÍM náměstkem.

2 0
možnosti
JF

J96i88ř37í 57F53o84g87e35l

13. 7. 2021 12:07

A já bych pokračoval:

Předseda Ústavního soudu, ředitel České televize........

5 1
možnosti
Foto

Pokračovat jistě lze , ale na základě nějakých argumentů...

1 0
možnosti
VV

Problem je, ze jeste dnes se mnohym nelibi, ze se nacisticti soudci hajili tim, ze se je striktne drzeli tehdejsich zakonu.

nikomu nic nevycitam, ale kdo sel tenkrat studovat prava musel vedet komu bude slouzit a podle jakych zakonu bude soudit. Ostatne platove na tomsoudci rozhodne nebyli lepe nez jini.

4 0
možnosti
Foto

Přesně na to narážím, i za protektorátu tady byly nějaké zákony, a těžko se někdo mohl hájit tím, že jednal jen v jejich intencích. Konečně i na odpírání vojenské služby či dezerci se dá v kontextu různých dějinných událostí nahlížet velmi rozdílně.

0 0
možnosti
Foto

A co dělat, když Urválek i Vaš již nežijí?

0 0
možnosti
Foto

Ale žije a politicky působí Ur(Válková) a to, co v této záležitosti předvedla asi nebyla sebereflexe...

1 1
možnosti
VH

Vašnosto...je mi z toho na....Rv

1 0
možnosti
Foto

Dost pochybuji, že jste zvládl celý článek přečíst a pokud ano, oprávněně se mohu domnívat, že nejste schopen ho věcně, argumentačně a na základě vlastních názorů okomentovat.

0 2
možnosti
Foto

Karma, demontáž polistopadové demokracie pokračuje.

Když jsem po vítězství Babiše ve volbách psala, že dvojice Zeman - Babiš je přímým ohrožením naší demokracie, tak se mi spousta lidí smála. Bohužel se ukazuje, že jsem měla pravdu.

12 3
možnosti
JK

Celkem přesně charakterizujete současné přechodové období od komunistické zvůle k demokracii. Teda aspoň podle toho, jak to vidím taky já. Rozhodně nelze zatratit všechny komunisty jedním vrzem, bylo by nelogické a plýtvavé zahodit jejich odbornost, schopnosti, dovednosti a odstrčit je na okraj společnosti. Jediné co od takových lidí očekávám je sebereflexe, to že pochopí, že pracovali pro zločinný a krvavý režim, že podlehli tehdejšímu stranickému tlaku a že se vnitřně rozhodli, že nic podobného se jim už nestane. Zejména u soudní moci je cit pro morálku a spravedlnost určující. Morálku určuje společnost v každodenních vztazích a skrze své zástupce ji přetváří v zákony. Jednotlivci ve společnosti a tak i politici nemusí být morální a mohou i porušovat zákony, ovšem moc výkonná a soudní je dodržovat musí. Proto je tak důležité kdo je na hlavních postech, zloděj, podvodník, nebo někdo sloužící některým politikům, nemá na takové židli co dělat.

Moc se mi nechce věřit, že by Babiš a Zeman zařadili zpátečku, zvláště když Babišovi jde o kejhák. Nejspíš to trvalo tak dlouho kuli vyjednávání a nakonec se něco dohodlo, možná už se rozjelo povolební vyjednávání a porcování moci, ta nedůvěra bude viset ve vzduchu a to není dobře. Možná proto tentokrát s opozicí souhlasím a nový vrchní zástupce měl být zvolen až po volbách.

5 0
možnosti
Foto

S tímto vašim stanoviskem mohu jen souhlasit. Vedle toho nemám pocit, že by zrovna Stříž byl nějakým oblíbencem Zemana a Babiše už vůbec ne, takže mě spíše překvapilo, že prošel. Je to možná tím, že je to veřejností vnímáno jako neutrální počin a ona kontroverze se netýká jeho působení na nejvyšším státním zastupitelství, ale pouze dávné minulosti.

0 0
možnosti
Foto

Komunistický středověk neskončil, komunistický středověk trvá. ;-(

4 0
možnosti
Foto

Jak je naznačeno v článku, asi bych odpouštěl chyby z mládí, ale ty musí být vyváženy činy pozdějšími a příslušnou sebereflexí.

1 0
možnosti