Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Je třeba si nejdříve ujasnit k čemu a komu slouží mediální prostor. Slouží a vždy tomu tak bylo, hlavně k prosazování zájmů. Jeho informační funkce ve smyslu všeobecných informací, vzdělávání nebo osvěty je jen podružný, byť nezanedbatelný.

Z toho nutně plyne, že nejvíce se v něm prosazují zájmy těch, kteří mají největší "moc". Je lhostejné zda ekonomickou ač ta je rozhodující, nebo řekněme politickou. V praxi bývají provázané mezi sebou.

Ergo kladívko, vůbec nejde o nějakou ekologii, konec konců se tím mnozí nejhlasitější "aktivisté" ani moc netají ale o prosazení svých vlastních zájmů.

Obecně, klimatické změny probíhají na Zemi od počátku její existence. Na živočišných druzích jsou jen dvě volby. Přizpůsobit se, nebo vyhynout. To, že jeden živočišný druh má výsadu trochu ovlivňovat klima na věci samé nic nemění.

Ano, je možné, že "lidstvo" svým vlastním vývojem a "arogancí" přispělo ke změnám v klimatu, je ovšem třeba se podívat na "řády" toho "přispění". V kladném nebo i záporném pohledu. Tedy představa, že řekněme století ovlivňování v záporném slova smyslu otočíme během dvou, či tří desetiletí do kladného je hodně naivní. To celé při řádech promilí a to ještě kdoví jestli. A to beru celé "lidstvo".

Celý tenhle humbuk je jen snaha o politicko mocenský boj, do jisté míry snačně sebevražedný.

2 0
možnosti