Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to vlastně takový boj - na jedné straně bojovníci ve prospěch slepic a proti nim omezenci s kravatou, co zvířata považují za účetní položky. :-)

0 0
možnosti

Jsem oběma rukama pro svobodu zvířat.Ale jen některých.Pravidelně si jezdím pro,, vynešené ubožačky" do Kosiček. Vloni 10,letos 12 a navíc jsem dostal od známých 11 jejich vynešených plus kohouta holkám pro radost.Od června nemám jedinou,kohout byl předposlední.2 přelétly k sousedům jejich psu pro radost a ten zbytek má na svědomí kmotra kuna.Sklopec ostenativně ignoruje,fridex vejce se mi poněkud ekluje,přesto potkat jí s chutí ji umlátím lopatou. A teď vy ekoteroristi mudrujte,kde jim bylo líp,jestli v drůbežárně nebo ve velkém svobodném výběhu,kde je ani nikdo nezavíral......

1 0
možnosti

Je ale zajímavé, že úhyn slepic v malochovech a na podestýlce, je mnohem vyšší než u klecových chovů.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
Foto

Ne, já bojovníky za práva slepic ani trochu neodsuzuji, jen se jim posmívám za formu, kterou zvolili, protože je naprosto zoufalá a neúčinná.

Jako účinnou formu jim doporučuji založit vlastní chov, kde budou o slepičky pečovat s láskou, jednotlivá zrníčka krmě jim budou vkládat do zobáčků, večer jim otřou prdelky vlhkým hadrem aby se neoprudily a na noc jim zazpívají ukolébavku. A výsledným produktem, bratru minimálně za 10 kč/kus, naprosto převálcují a zničí konkurenci.

2 1
možnosti

Ty vaše výmysly slepice nepotřebují, jen trochu toho prostoru na hrabání. A to se ví, že vajíčka budou dražší, a co má být?

5 1
možnosti
Foto

Dobré téma. Vzpomínám na reportáž o otřesných podmínkách klecového chovu, což mělo dost velký ohlas. I naše rodina od té doby kupuje jen vejce z podestýlky (ačkoliv si nedělám iluze, že tam drůbežárny nemíchají i vejce z klecí) .R^

1 0
možnosti
Foto

R^Svět se mění nenápadně, někdy k dobrému, jindy ne, ale zabezpečování přirozených a důstojných podmínek pro domácí a hospodářská zvířata je z mého pohledu jednoznačně dobrým počinem a zákazník, tedy každý z nás, je tím, kdo jediný to může zásadně ovlivnit.

1 1
možnosti

Ten klecovy chov je ve starych zemich EU od roku 20101 zakazan. A sa,oztejme, ze ty zeme co umi jen natahovat ruku ED dej, maji vyjimku az do roku 2027.

Nedavno jsem videl v tivi dokument jak jakysi farmar v Litve ma ty slepice v sesti patrech nad sebou. Kam padaji ty exkrementy nejak neukazali, aby lidem nezkazili chut na ta jeho vejce.

Ono ale ani to Bodenhaltung neni nic krasneho v tech stodolach je to jedna slepice vedle druhe, a to Freilandhaltung je spise vyjimkou. To vidim v Bavorskem lese kdyz jezdime do Cech. Obzvlast ted, kdyz jsou pole sklizena, je na nich videt takova maringotka v ohrade a kolem pobihaj slepice. Deset vajec od nich stoji vic nez 2€, ale ja tu dvojnasobnou cenu na chuti nepoznam.

Ale aspon na tom poli ty slepice vypadaj tak, jak se na ne od babicky pamatuju a ne jako zaziva oskubane jako v tech klecich.

0 0
možnosti

Myslím si, že většina včetně mě by 6 Kč za vejce dala a zřejmě dnešní levnější "varianty" zmizí. U nás hraje trochu roli důvěra zda to skutečně z toho Freihaltung-u je. Podvádí se u nás fest a hlavně postupem času klesá kvalita.

Přiznám se, že jako důchodci kupujeme na smažení výtečný rakouský řepkový olej - Rapsoel. 3/4 litru za 110 Kč v Bille. Ale je to perfektní proti těm levnějším slunečnicovým sra.kám. Není řepka jako řepka ...

0 1
možnosti

Všechno co upozorní na špatné životní podmínky hospodářských zvířat je dobré. I když to vypadá bláznivě, díky za to všem kdo do toho jdou. Zvířata se sama bránit nemůžou. Vám zasloužená karma.

10 1
možnosti

Vždycky je vše vítáno a tolerováno, dokud se to netýká flaksy ve vašich zubech. Tak mě aspoň potěšil Volkswagen s tou svou kantýnou. Snad si z nich vezmou příklad i další.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS