Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže prr. Komunismus je nebezpečný už ve své idealistické podobě, stejně jako marxismus, protože přesvědčuje lidi, že mohou vybudovat ideální svět na zemi, a ještě se ohání pseudovědou. Revoluce a z nich plynoucí totalitní režimy nejsou nějakou úchylnou pragmatickou tenzí některých marxistů a komunistů, jsou přímým důsledkem nebezpečné filosofie, která stejně jako nacismus pracuje s vizí krásného nového světa.

Pan Turner zjevně prošel socialistickým školstvím a své vzdělání neprohnal revizí, jinak si jisté nedostatky v jeho propracovaném výkladu neumím vysvětlit.

1 0
možnosti

Bez přívlastků konkrétně. Co má v hlavě Ferjenčík předvedl osobně několikrát,jeho švestru Richterovou snad nemá cenu komentovat. Takže za HK -městský a krajský zastupitel a k tomu něco PŘES DOPRAVU NA KÚ Pyját Dohnal,největší strážce obecní morálky ve městě přišel za jízdu,, pod vplyvom,,o papíry,řídil znova,byl chycen,odsouzen,ale nikomu se to sdělit neobtěžoval,takže pobíral hezké zlaťuočké korunky tam,kde neměl,pokud by respektoval zákony co dělat.Odstoupil z města,krajským zastupitelem zůstal s oddůvodněním,že toto proběhlo před krajskými volbami. Za tuhle partu politických gaunerů,která v HK prosadila ty příšerné e.koloběžky bude kandidovat i nějaký Dvořák - jeden z otců zakladatelů zlodějských manýrů na Magoši v HK coby exprimátor,později přes 20 let zapikovaný v diplomacii. Asi ho tam už nechtějí,takže by asi rád pod černou vlajkou dělal rovnou ministra.Takže Mr.Turner,je naprosto zbytečné se zabývat nějakými neo a jinými přívlastky,ale podívat se blíže na lidi,kteří kde za koho kandidují. A z této party Pistanu je mi od pohledu nevolno.

1 0
možnosti
Foto

Kdybyste napsal, že Piráti jsou především havlisté, uštřil byste si spoustu písmenek a trefil do černého

1 1
možnosti

Ještě ještě jinak: Piráti nepotřebují volební program, vše je obsažené v názvu

4 1
možnosti

Jak si myslíte, že to funguje? Že se v člověku ideologie (politická, ekonomická, náboženská...) rozvine zcela náhodou? Že lidé volí tu či onu stranu je otázka hodu kostkou? Ne. Podobně jako vše živé i takové věci národ, komunita, kultura či vzdělání procházejí nějakou evolucí (potažmo devolucí).

Velmi dlouho se u nás pěstovala společnost postavená na:

- Být nevzdělaný je norma

- Pracovat v továrně je norma

- Pobírat mizerný plat je norma

- Trávit večery v hospodě a lít do sebe alkohol je norma

A takhle bychom mohli pokračovat.

Tyhle věci se s revolucí změnili, ale ne nijak zásadně. Dokonce si troufám říci, že jsme poslední dekádu v procesu devoluce. Nenechme se zmást např. tím, jak hezky nám rostou platy. Díky komu? Otázka za zlatého bludišťáka, správné možnosti jsou dvě:

A) Díky domácí politice

B) Díky domácím firmám

C) Díky globální (respektive Evropské) ekonomice Moje pointa je, že ač nám někteří politici či krátkodobé ukazatele tvrdí opak, ČR není v dobré pozici. Komunisté, Babiš, Okamura či Volný a pár dalších vždy pěstovali a vždy budou pěstovat ten standard "nekvalifikované manuální práce". Ten standard "Best v chlastání piva". Progresivisté, globalisté, liberálové, technokraté a nakonec i vysokoškoláci, umělci, vědci... Je to menšina. Minorita. Prostě a jednoduše je. Většina jsou komunisté, fašisté, nacionalisté, nevzdělaní, alkoholici, dávkožrouti či lidé v chudobě. Není to náhoda. Takové jsme si to udělali. A co je horší: Pracujeme na tom, aby to tak bylo i nadále. Rychleji, více, tvrději. Den D bude 8. října. Já už mám pistoli s jednou kulkou v komoře připravenou...

1 1
možnosti

Až na tu poslední větu, jestli jsem to teda správně pochopil, souhlas.

2 0
možnosti

Mimochodem bylo by dobré vědět že Poslanci se v Evropském parlamentu (EP) neseskupují na základě své státní příslušnosti, ale na půdorysu nadnárodních politických skupin (frakcí). A do které frakce se hlásí naši Piráti? Ano je to GREENS/EFA která razí heslo "EU by podle GREENS/EFA měla být více sociální, zelenější a demokratičtější"

CO PROBOHA CHCETE VÍC ???????

Piráti jsou zelení to je bez debat. Zelené šílenství chce odstavit uhlí jádro a dokonce už i plyn vadí. Pokud se prosadí elektromobilita půjde spotřeba výrazně nahoru připočtěte vytápění domácností kde je na řadě plyn tedy opět přechod na elektřinu. Pokud zaříznete jádro uhlí a plyn půjde výroba výrazně dolů. Já vím je to těžké ale rasistická matematika jasně říká že elektřina bude nedostatková. Zákon trhu jasně říká že masivně zdraží. Nebudu se rozepisovat že pokud zdraží elektřina jako základní vstupní komodita zdraží vše. Není to jen o tom že měsíčně zaplatíte o 1000kč navíc. Každý výrobek každá služba zdraží. Výroba aut v Evropě tvoří podstatný příjem. Podtrženo sečteno kvalita života půjde dolů a to řízeně a záměrně.

PS: Pamatujte že jen bohatá společnost se stará o ekologii. Až lidem srazíte jejich životní úroveň a o tom není třeba debatovat to je prostě fakt. Tak bude ekologie všem ukradená.

8 0
možnosti

Do nějaké frakce jít museli a greens/efa byli jediní, kdo je akceptoval. To, že v té frakci jsou ještě neznamená, že s frakční politikou plně souhlasí. Z programu strany je jasné, že se o ten radikální proud nejedná.

Jinak s Vámi souhlasím. Green Deal je jen businessový plán, o žádnou ekologii se vůbec nejedná.

Nikdo na světě neví, jak změny klimatu (které jsou z větší části přirozeného původu) řešit. Geniální Dán Bjorn Lomborg dal dohromady tým vědců, ekonomů a jiných expertů - někteří z nich laureáti Nobelových cen - aby dali dohromady listinu "200 globálních priorit". Změny klimatu se na listinu nedostali.

1 0
možnosti

Jen a jen za sebe, co mě velmi vadí na pirátech je jejich přístup k nelegální migraci. Například, tři jejich zástupci v EU parlamentu hlasovali 21.10. 2019 o rezoluci která měla umožnit otevření evropských přístavů lodím neziskovek, evakuovat všechny migranty z Libye, vytvořit jim všemožné legální cesty a humanitární koridory do Evropy, zavést povinné kvóty jejich přerozdělování do zemí EU. (naštěstí neprošla). A současnost, myslím, že jim berou body různé bizarní nápady jejich členů či dalších představitelů, které se celostátní vedení v čele s Ivanem Bartošem snaží mírnit a odmítat s tím, že to nemají v programu. Jde například o různé nové daně, omezení bytů a další věci. Většinou jde o věci pocházející z Bruselu. Samotný pan Bartoš to moc také nemůže mírnit, protože sám ve své minulosti různé věci má (mj. Antifa).

Co považuji z jejich strany za dobrý politický tah, je připojení STAN k ním, mimo jiné í protože ve vzdálenějších regionech od Prahy budou členové STAN rozhodně přitažlivější než Piráti.

5 0
možnosti
Foto

Když byla naše republika u soudu za neplnění kvót, tak Bartoš i Rakušan byli na straně EU a celkově mne děsí jejich přístup k EU. EU má smysl, ale jako superstát nemůže fungovat, jak si oni představují. A kdo je výrazně pro EU, tak je i pro přijímání migrantů, to jsou dvě neoddělitelné záležitosti.

11 0
možnosti

"Multikulturalisté - Je třeba rozlišit produkty jakéhosi sociálního inženýrství a proces, který je v podobě prolínání kultur starý jak lidstvo samo."

Historicky přirozené je prolínání kultur, stejně tak přirozené je vytlačení jedné kultury druhou, obsazení cizího území, nebo naopak jeho obrana před invazí. Problém je, když jeden invazi zaměňuje za přirozené prolínání a odmítá obranu...

Tak by se dal rozebrat každý pojem.

Ochrana životního prostředí vs. ideologický green deal, vědecky ne úplně opodstatněný, zato vedoucí ke zničení konkurenceschopnosti a zchudnutí a dobrovolný odchod ze světových ekonomických pozic, předání ekonomicko politického vlivu Rusku a Číně.

Pokud jde o reál ČR ekonomiku, oceňoval jsem u Pirátů že vážně chtějí řešit zadlužování. Doposud neřekli na úkor koho, čeho, daně zvyšovat nechtějí a ještě hlasují pro sociální podporu komukoli, o kom se hlasuje a chtějí nové státní úřady.

Chtějí důchodovou reformu ale neřekli jakou. Budou ale někomu snižovat věk odchodu do důchodu, všem důchody zvedat a kde na to vzít? Zakážou dotace pro Agrofert!

Místo aby pochopili neefektivitu státních, nebo EU dotací, tak jejich poslední nápad je zajistit robotizaci průmyslu - státními dotacemi. Zavedl bych pro ně další nálepku, "mimoňové".

3 2
možnosti

Lidé si představují, že příjde někdo, kdo všechno vyřeší a moc nevnímají to, že to někdo řeší (potažmo chce řešit).

Zadlužování a důchodová reforma je problém celého světa a to už pěkně dlouho. Nikdo nikdy nevěděl, jak to vyřešit. A stále neví. Ani Pirátstvo to neví. Ale to ještě neznamená, že se nebudete alespoň snažit, nota bene to ještě zhoršovat.

Každopádně musíte začít tím, že někomu vezmete. A ať už vezmete komukoliv, tak se mu to nebude líbit.

Chápu rozpaky a strach lidí, kteří mají nějakou nemovitost, že jim ji Námořníci zdaní. Ale oni by měli pochopi, že je to poněkud nezbytné. Máme snad nejnižší daň z nemovitosti

(a nejen tuto daň!) na světě a v porovnání s ultrakapitalistickými USA jsou naše daně směšné. Tam se platí daň z nemovitosti klidně 200 litrů (v korunách). Třeba v LA je to za průměrný byt za 1.200.000kč. U nás se to pohybuje v rámci několika tisícovek...

0 0
možnosti

Velmi dobře napsáno a rozebráno.R^

2 4
možnosti

Velni dobře demagogicky vynechány projevy komunismu ze strany vrcholových členů Pirátské strany.

5 1
možnosti
Foto

Jsou parlamentní partají a mají své voliče. Sám je nevolím a volit nebudu. Tím dám tajně, rovně a přímo najevo svůj postoj a tím to pro mne končí.

1 0
možnosti
Foto

Také se zamýšlím nad tím, jestli je nutné nesympatie k nějaké straně vyjadřovat těmi ničím nepodloženými nálepkami.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=775396

S tím se ztotožňuji.

0 0
možnosti

Když mnozí jejich členové otevřeně velebí komunismus, tak je nálepka je označit za komunisty?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS