Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nebezpečným by byl projekt miliardářů, kteří se skrývají za koalicemi Spolu a Pirstan.

Členy spolku jsou třeba Jan Bárta, internetový podnikatel a investor z první stovky nejbohatších Čechů. A pak také technologický podnikatel Dušan Šenkypl a jeho kolega z Pale Fire Capital Petr Krajíček.

Web Seznam Zprávy s hrdostí na miliardáře píše, že „cíl spolku se naplnil nejen vznikem dvou koalic Spolu a Pirátů a STAN, ale také díky rozhodnutí Ústavního soudu. Ten v únoru zrušil část volebního zákona s odůvodněním, že voliči menších stran jsou diskriminováni“.

Takže miliardáři jdou pomalu ale rozhodně za svým cílem: prosadit vládu svých vlastních stran, které sponzorují. A kterým, jak sami nepopírají, dávají velké peníze - letos to je 25 mil Kč jen na volební kampaň + neplacená inzerce v jimi ovládaných médiích.

Zmínění miliardáři jsou investoři. Je nabíledni, že investují, aby z toho něco měli. Když předtím dávali peníze zkrachovalému projektu Lidé PRO Mikuláše Mináře, bývalého vůdce Milionu chvilek pro demokracii, také sázeli na to, že toto hnutí ovlivní českou politickou scénu. Minář zklamal a bylo třeba se proto přeorientovat jinam.

Tak co ještě věříte Pirstanu a Spolu ?

;-);-);-)

0 0
možnosti
Foto

Každý kdo chce konat dobro přerozdělováním, je velmi nebezpečný. Každá strana, která má v programu zmenšování sociálních výdajů a rušení státních institucí je dobrou stranou.

1 0
možnosti

R^

Proto budu volit PirStan nebo Spolu!

Babiš = cesta k totalitě!

:-)

0 3
možnosti
Foto

Tak Vy jako Lidovec budete samozřejmě volit Spolu, ten výkřik o PirStan je směšný

3 1
možnosti

Zajímavě popsány subjektivní pocity autora, v mnohém souhlas.

Zcela obecně, je mi jedno kdo koho a proč bude volit, je to jen a jen jeho právo komu to hodí, bo si jistě našel čas resp. alespoň malou chvilku o tom popřemýšlet a má tak svou "vysněnou" volbu, kterou umí zdůvodnit.

0 0
možnosti

J35a50n 44P83a13v89l25í36k

2. 10. 2021 11:47

Mnoho slov pro nic. Autor vychází z toho, co neumí nebo nemůže posoudit. Kdyby se pokusil vyházet z faktů, které posoudit lze, což je v daném kontextu působení současné vlády a současného prezidenta, možná by to jeho rozumování k něčemu dospělo.

1 0
možnosti
Foto

J10i47r74i 18C53i57z

2. 10. 2021 11:41

Vite autore, osobne jsem taky presvedcen, ze je skoro jedno, ktera politicka strana je u vesla a ktera v opozici. Pravidla pro vsechny jsou stanoveny Ustavou a zakony, takze pokud je nejakym i nekalym zpusobem dodrzujete, nikdo Vas nepostihne. Lide se stale ptaji, proc treba v sousednim Rakousku se maji obcane mnohem lip, nez v CR. Duvod zcela nepochybne je, ze Ustava a zakony Rakouska jsou na jinych principech, nez zde. Tady se z Ustavy vyskrtlo slovo "socialisticka" a dalsi kraviny, jinak zustala ve stejne verzi jako pred r.89. Platne zakony jsou velmi casto z doby socialismu, jen se k nim pridaji "prilepky". Z toho plyne i celkova organizace a rizeni statu. Proc napr. se nesmyslne brzdi vystavba infrastruktury? Proto, ze pokud by zde byl na tuto oblast zakon prebrany z Rakouska, vse by probihalo temer stejne rychle, jako tam. Aby ke zmenam v Ustave a zakonech doslo, musely by se politicke partaje shodnout. To by jim samozrejme vzalo ty jejich debilni divadla s osocovanim souperu a jak to z povzdali sleduji, tak inteligence vetsiny z politiku je velmi mala a ke vsemu jsou rizeni ruznymi "lobisty", jejichz zajmem neni bezny obcan CR, ale jejich spinave ksefty. S jednim z Vasich kolegu jsme se shodli, ze jedine prevzeti zakonu a Ustavy statu vyspele zapadni civilizace nas nekam posune. Ale to tady nehrozi, co by pak osvedcene "partaje" delaly?

2 0
možnosti

No nějaký rozdíl by se mezi ČR a Rakouskem jistě při pohledu zpět na jejich vývoj jistě našel a tak i možné příčiny jiné legislativy, veřejného mínění atd.

Takže ta odlišnost zase není tak překvapivá.

1 0
možnosti

P80e59t61r 91B88u74r41i55a50n

2. 10. 2021 10:42

Dost dlouhý politický blog na to, že v něm deklarujete pouze to, že to neumíte posoudit.

4 0
možnosti

Osobně vidím stávající volby jako střet prohnilých proti nebezpečným. Ti první jsou předvídatelní, protože chtějí zachovat status quo. Ti druzí chtějí změnit společnost zpusobem, na kterém neexistuje konsenzus a existuje podle mne reálná obava, že by nebylo možno tyto změny dalšími volbami zvrátit.

Podobně jako autor nechám na každém, aby si konkrétní strany do jedné z obou skupin (nebo do obou) zařadil sám.

8 2
možnosti

J36a33n 41P90a54v95l14í45k

2. 10. 2021 11:49

To je od vás opravdu hezké, že nám dovolíte zařadit si samostatně konkrétní strany do dvou nebo obou skupin,

0 0
možnosti

Všichni jednou odejdeme! :-)

0 0
možnosti
Foto

J54a75n 61Š91i34k

2. 10. 2021 9:11

Karma. Hezký víkend

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS