Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

k cemu opatreni a lockdowny, kdyz nemaji efekt.staci porovnat nekolik sousednich statu.

doporučuji bedlivě sledovat vývoj epidemické situace v Polsku. Polsko zůstane v rámci experimentu v podstatě kontrolní skupinou. Opatření se zřejmě příliš nepřitvrdí.

Částečně podobná situace byla i tuto zimu a jaro, kdy šlo v rámci V4 porovnávat respirátorové totality CZ,SK s PL,HU(pouze bězné roušky), kde zůstávala opatření mnohem mírnější. Služby a maloobchod zůstávaly v PL v provozu a dokonce se doporučovalo držet potraviny otevřené i přes noc v kontrastu s zkracováním prodejních dob jinde. Přesto byla vláda díky rebelii v lednu donucena otevřít i rekreační zařízení. V HU zavřeli ZŠ jen v březnu na 3 týdny, jinak byly kompletně otevřené.

V PL se testovalo cca 10 až 20 krát méně, než v CZ, v některých obdobich i 50x méně než na SK.(Neprobíhaly žádné plošné testy. Pravděpodobně se zaměřili na efektivnější způsob- testování lidí s příznaky) Polské zdravotnictví je o poznání méně kapacitní než české. Přesto v konečném důsledku není vidět horší průběh epidemie následkem slabých opatřeních. Např https://ourworldindata.org/coronavirus

Dlouhodobě patříme do německé zájmové oblasti. Ve věci C-19 by bylo vhodné tento německý kontext opustit, neboť v něm evidentně setrvávají nánosy fašistických tradic.

Kdežto Polská rétorika se odvolává na smír: „Musíte si uvědomit, že některá donucovací opatření jsou u nás nejen špatně vnímána, ale mohou pak působit i kontraproduktivně, odradit lidi a vyvolat ještě negativnější a agresivnější postoj,“ řekl agentuře PAP ministr Niedzielski. Mluvčí vlády Müller pak v rozhovoru pro televizi TVN 24 odmítl, že by Polsko šlo cestou jiných evropských zemí a začalo zavádět omezení pro neočkované.

0 0
možnosti

Lidé se chovají tak, jak vypadá naše společnost. Od samého počátku, ale i po téměř dvou letech zkušenosti, jsou média plná "odborníků", každý se zaručeně správným názorem na to jak se v pandemii chovat. Potíž je, že se přou mezi sebou, ustavičně, nesejdou se v názorech ani odborní zdravotníci. Politici pak vymýšlejí zásady, které někoho upřednostňují, a na někoho kašlou. Člověku, který si uchoval zdravý rozum je vbrzku jasné, že nikomu nejde o to zatočit s covidem v první řadě. Jsou přijímaná opatření, které určité skupině společnosti zakazují vše a při pandemii by to mohlo pomoci, kdyby ovšem jinou část společnosti nenechali bez dozoru. Názorný příklad - do restaurace budeme lustrovat každého kdo vstoupí, ale ne personál, který každého, kdo vstoupí obsluhuje. To přece nemá s bojem proti covidu nic společného. No a tak si každý rozumný bereme na pomoc ten zdravý selský rozum. Tam kde to má smysl z NAŠEHO hlediska si ti rozumní berou roušky, respirátory, nebo do rizikových zón radši nechodí, případně se rozhodnou sami z vlastní vůle přijmout určité riziko a nechat se očkovat. Ti nerozumní to činí opačně. A všichni máme krom z bacila ještě jeden strach. Zažili jsme tu léta totality, máme zkušenost, o jaké se lidem na Západu ani nesní, a nechceme, aby nám tu poroučeli zase jacísi "nadlidi", jako kdysi. Aby se přehnaně zakazovalo úplně fšecko. Proto tolik řečí o lidských právech. A i to je oprávněný strach. To jen na doplněnou k článku, který je obrazem reality dneška. A to jsem ještě nevzpomněla, jaký vývar plyne z léčebných pomůcek a kdo všechno se pakuje. Platíme opravdu tvrdě za to zase jen my - lidskými životy a unavenými zdravotníky na JIPkách.

0 0
možnosti

Však jsme taky národem kumštýřů:)

0 0
možnosti
Foto

P75e61t78r 75B60u59r41i25a28n

28. 11. 2021 14:17

Výborné popsány stav. Přesně takto vše (ne)funguje i u nás.

4 0
možnosti

Je vidět, že lidé mají více rozumu než "odborníci" a vláda.

2 6
možnosti

Je fakt, že jsme za ten jejich rozum zaplatili jen plnými nemocnicemi a pár tisícem životu. Tak ještě, že ty rozumné lidi máme.

1 0
možnosti
Foto

J24i72ř78í 15K73i21n10d56l

28. 11. 2021 12:07

POP Airport.

Trhy vám zavřeli, ale u nás máte dveře otevřené! Otevřete si stánek u nás. ZDARMA.

Milí stánkaři, je nám nesmírně líto, že vám zavřeli trhy, ale u nás máte dveře otevřené. Nabízíme vám pomoc. Zdarma vám umožníme umístit váš stánek u nás. I v našem nákupním centru mohou návštěvníci díky designu Staré Prahy zažívat kouzelnou atmosféru Vánoc. Tak neváhejte přijmout naši pomoc. Teď ji v naší branži potřebujete nejvíce právě vy. Jsme v tom společně. Ozvěte se nám na

0 6
možnosti

Cele je to jen o důvěře, kterou politici napric spektrem ztratili uz po pul roce plnem lzi.

9 2
možnosti

R91a30d10i55m 83K96a36l55a98s

29. 11. 2021 8:56

Úplně si to nemyslím. Lidi už jsou z covidu otrávení. A ano, jedině nějaká drastická opatření by něco změnila, jak říká p. Turner. Ale kdyby na ně došlo, ani se neodvažuji přemýšlet o tom, co by to přineslo... To by byl takový psychický i finanční zásek, že bychom se těžko sbírali. Nic jiného než osobní odpovědnost asi nezbývá:-).

0 0
možnosti
Foto

J29i45ř83í 78K38i18n51d91l

28. 11. 2021 12:02

U nás je to stejné. Kolem OD stánky, kde se prodává vše myslitelné a nemyslitelné. Nejsou to vánoční trhy. V pátek náměstí plné byly farmářské trhy a to pod Magistrátem. Včera jsem se šel večer projít. Slyším hudbu, jdu se podívat odkud to zní. Rokový klub, zatažené závěsy a uvnitř hudba. Podíval jsem se mezerou. Sál narvaný tancujícím lidmi. Mají ta opatření nějakou cenu ??? Na závěr. Dostal jsem od třikrát očkované osoby covid. Volala hygiena a ptala se na příznaky, byla to podle hygieny Delta. Pak se ptala jestli vím, kdo mě nakazil a kde. Říkám popravdě, že vím, že znám i osobu i místo kde to bylo. Pracovnice hygieny mě přeruší a říká, dobře, napíše na neznámém místě, neznámou osobu a nashle a děkujeme. Položila telefon. Tak, co dodat

3 3
možnosti

Perfektní článek, spousta lidí by se i chovala zodpovědně, ale tato tupá, nesmyslná opatření bez možnosti kontroly je jen odradí a naštvou. Chce to kule, říct, že vlak je rozjetý... chovejte se zodpovědně, nenaklánějte se z oken, nevystupujte za jízdy, berte ohled na ostatní spolucestující, my vám věříme.

4 2
možnosti

Popsal jste to velmi hezky a výstižně - pokud nebude u jakýchkoliv vládních opatření důsledně kontrolováno jejich dodržování, pak je asi ani nemá smysl zavádět. Obdobné je to třeba i s kontrolou ohledně očkování - papír většinou ukázat chtějí (někde ani to ne), ovšem ještě jsem se nesetkal s případem, kdy by někdo chtěl kromě vytištěného certifikátu ukázat např. i občanku a přesvědčit se tak, že jsem to opravdu já...

4 0
možnosti

J76i83ř54í 57D90a23n72e82š

29. 11. 2021 11:42

No, oni ti hospodští totiž nemají právo Vás perlustrovat. Takže udělají, co jim nařizuje vyhláška vlády: zkontrolují, že vlastníte nějaké potvrzení...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS