Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

V hodně větách vašeho blogu je těžké najít váš jednoznačný názor , tak beru za jeho vyjádření úvodní věty. Dále píšete "Vysoce kultivovaná a vzdělaná společnost..." a stěžujete si, že je to nedosažitelný ideál. Žádný ideál není dosažitelný, člověk se k němu může přibližovat nebo se od něj vzdalovat. A tak se rodíme s určitými předpoklady a s touto výbavou nás okolní svět formuje jak se dá k ideálu přiblížit. Tedy výchova jedince životem společnosti, kterou do značné míry suplují političtí představitelé.

Zkuste se zamyslet kam vedla a vede výchova bolševická, která před člověkem vymaluje jednu jedinou cestu a snaží se za použití různých prostředků zajistit pohyb mezi nastavenými mantinely. Vede to k vytvoření důvěry člověka k systému nebo k opaku?

A teď se po krátkém nadechnutí demokracie znovu objevuje stejný systém, kdy vládnoucí třída omezuje informace, aby měl každý před sebou jen oficiálně vymalované zprávy.

Argumentačně vyspělý politik, přesvědčený o své pravdě si dovolí ukázat na to co si kdokoliv může přečíst a snese takovou porci argumentů, že lživé nebo tendenční informace rozumným lidem vyvrátí. Tím je současně vychovává a jeho autorita ve společnosti stoupne.

Argumentačně nevybavený politik, nebo ten, který není ni sám přesvědčen o šířených proklamacích využije své moci a nepříjemné, nebo tendenční informace zablokuje. Myslí si, že odstraněním informací na které nemá odpověď zmizí problém ze světa. Myslíte si to také? Máte dojem , že blokování nepohodlných nebo tendenčních webů zvýší důvěru v politiku, nebo jen patřičně nažene strach ostatním? Poslouchal jsem rozhovor s panem Ivanem Davidem, kterému také zablokovali web. Premiér označil zablokované weby jako financované z Ruska. Vy píšete o nesouhlasných výkřicích na jejich obranu. Mimochodem zablokováno je již mnohem více webů. Jste opravdu tak silně přesvědčen o své pravdě?

0 0
možnosti
JZ

Ukázalo se, že proruští trollové jsou jen hrstkou zoufalců..

4 0
možnosti
LH

To jistě. Problém je, že ne každý vidí "proruského trolla" i v rozbitém topinkovači.

1 1
možnosti
Foto

J87a65n 24Š88i16k

27. 2. 2022 16:47

Myslím pane Turnere, že se nacházíme velmi blízko válečného stavu. Už tím, že otevřeně pomáháme Ukrajině, i zbraněmi, dáváme jasně najevo, kdo je náš nepřítel. Pokud se podíváme do historie světových válek, propaganda patří ke zbraním všech stran. Tak to vždy bylo, protože kdo tuto zbraň nepoužívá, je stejný jako někdo, kdo proti meči šermuje tulipánem. My jsme s tím nezačali. Putin se chystal na válku dlouho a jeho propaganda nás účinně bombardovala ze zakázaných webů už dlouho. Jejich zákaz je, ve stavu v jakém se nacházíme, naprosto správným krokem. Hezký den

9 1
možnosti
ZD

"Jejich zákaz je, ve stavu v jakém se nacházíme...." Na začátku "myslíte, že jsme blízko válečného stavu" a na konci souhlasíte s opatřeními, která by se dala pochopit jen v tom stavu o kterém si teprve myslíte. Není to nějaké pomotané uvažování? Troufnul byste si to, co schvalujete, obhájit i důkazně?

0 0
možnosti
ZJ

Odporovat Vám je trestný čin.

4 2
možnosti
Foto

Když už jste zmínil dobu covidovou, ta přesně ukázala, že není vše tak, jak nám to média předkládají.

4 6
možnosti
PV

Tak to je fakt smula, ze zrovna ty, ktery jediny prinasely stopro overene zpravy byly odstrizeny od site ;-D

9 1
možnosti
MV

Je to přesně tak a že to tak je dokazují příspěvky např pana Hinterbuchera zde v diskuzi.

5 2
možnosti
LH

Konkrétně který příspěvek konkrétně co dokazuje, vážený milovníku totality, tedy i Ruska?

2 1
možnosti
KT

Pane Turnere, musím se omluvit za zaplevelení diskuse nesmyslnou debatou mimo téma. Nechala jsem se unést.:-)

0 0
možnosti
MV

Divil jsem se, žes tu diskuzi neukončila po pár minutách.

0 0
možnosti
JZ

Nastal čas, vyřídit proruské trolly jednou provždy.

5 2
možnosti
LH

A proto zlikvidujeme všechny kritiky EU a islámu. Logika dle Zieglera.

4 4
možnosti
Foto

LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD : "Politická práva"Článek . Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.

11 0
možnosti
LH

Tato položka Listiny obvykle působí na levičáky jak rudý hadr na býka. Máte tak 2 minuty, než vás označí za rusofila a stalinistu, stejně jako mě

0 2
možnosti
LH

Podle místní milice byl rusofilem zřejmě i Václav Havel, protože ten také podporoval svobodu projevu a bojoval proti cenzuře.

6 5
možnosti
KK

Tak to jste trefil úplně přesně.R^

4 4
možnosti