Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Blahoslavený chudý duchem. Sorry ale pokud nevidíte rozdíl, mezi snědým mladíkem s iphonem, který železnou tyčí útočí na pohraničníky a matkou s dítětem, tak jste buď hlupák nebo prostě jenom chcete škodit.

1 0
možnosti
PV

Souhlasím se názorem - zároveň mám ale obavy do budoucna.

Před několika lety byla nálada někoho přijmout absolutně negativní. Ani ty sirotky jsme nepřijali - prostě "ani jednoho". Nikoho ze Sýrie - "ať zůstanou hned za hranicema a sem nechodí". Nebo "máme jenom 35 lůžek v detenci a ta jsou obsazená".

Na začátku téhle války se nálada obrátila v euforii, když si lidi jezdili vyzvednout "toho svého Ukrajince" až na hranice (zřejmě s představou že se ten člověk u nich 2x vyspí a bude štěstím bez sebe).

Teď už je vidět jednak že těch lidí je hodně, ale taky že tu nějakou dobu zůstanou. Přinejmenším několik měsíců - ale jestli to bude stejný binec jako v Sýrii tak i několik let a část natrvalo.

Mám obavy z toho, jak už teď po prvním týdnu se to kyvadlo nálad začíná posouvat z kladného směrem k zápornému.

Začíná se objevovat šedá a černá ekonomika - už od hranic, kde různí podnikavci nabízí převoz do vnitrozemí za horentní sumy. Pokračuje to "službami" za přebíháním ve frontě na registrace a dál to pokračuje různým formami "ubytováním" ze strany podivínů pro příchozí děvčata (od kterých pánové čekají trochu "vděku").

A při hledání zaměstnání se jistě objeví další dobrodějové, kteří budou jejich zneužívat neznalostí.

Je taky vidět, že zdaleka ne všichni příchozí jsou matky s dětmi - i spoustě 20 letých kluků se podařilo proklouznout skrz ukrajinskou pohraniční stráž a teď si užívají svobodu (tohle si nevymýšlím - viděl jsem poměry v nedaleké ubytovně - pánové celé dny leží, pijí a vajgly házejí z okna).

Teď se stačí podívat jak to vypadá v nějakém baru (byl jsem v sobotu v Dogs Bollocks - Ukrajinců tam byla snad polovička - a jestli na vstupu dostali 5000,- tak za ten večer musel každý 1/4 propít, protože vodka tekla proudem).

Neříkám, že jsou špatní - nebo že ti ze Sýrie byli lepší či horší. Říkám že je špatně být k nim extrémně pozitivní či negativní (jsou to obyčejní lidé). Zatím jsme byli pozitivní (za to jsem rád) - ale nálada už letí na druhou stranu a toho se bojím.

0 1
možnosti
OS

,,, a pak jste se probudil zpocený durchum durch.

0 0
možnosti
MN

On opravdu nechápe ty zásadní rozdíly mezi uprchlíky a "uprchlíky" nebo jen chce být zajímavý a předstírá že to nechápe?

1 0
možnosti
JP

J12a11n 58P93a72l53i10a38n

15. 3. 2022 21:19

Pište pane Turnere jen o tom, čemu rozumíte, a jestli nerozumíte ničemu, tak raději nepište vůbec nic.

3 0
možnosti
MK

Člověku se nechce věřit že se najde někdo kdo umí číst a psát a zároveň nedokáže vidět rozdíl mezi nájezdníky na sociální výhody a skutečnými uprchlíky. Blijící smajlík.

2 0
možnosti
JK

Na vás někdo najížděl?

0 0
možnosti
VH

Opravdu mě nikdo nedonutí změnit názor na vousaté Marokánce a Tunisany, kteří předstírají, že jsou nezletilými sirotky, prchajícími před válkou v Sýrii.

A kdo jim pomáhá, je pomatený vítač.

Ještě k těm Rohingům:

Na území Myanmaru jich většina přišla ilegálně, občanstí samozřejmě nedostanou, protože ani mírumilovní buddhisté si nezanesou veš do kožichu.

Když se začali bouřit a vraždit dokonce i buddhistické mnichy, bylo proti nim zakročeno a jsou ze země, kde nemají co dělat, vyháněni.

Naprosto v pořádku.

4 0
možnosti
PN

P90e61t15r 36N35e49d67o65m56a

15. 3. 2022 16:26

vem si domu nejakyho cernocha, jdi prikladem. P.S. z Ukrajiny prichazi opravdovi uprchlici - zeny s detmi. Ne sami mladi muzi s iPhony ve znackovem obleceni.

3 0
možnosti
DH

Kolik ukrajincu s nejnovejsim Iphonem v ruce, si stezovalo ze chteji vice penez a k veceri Pizzu ?

3 0
možnosti
JK

Už jsem četl, že někteří ano.

0 0
možnosti
PB

Pokud někdo nevidí rozdíl mezi fotkou "uprchlíků" - mlaďochů v plné síle vystupujících z gumového člunu někde na pobřeží Itálie a mezi fotkou uprchlíků - žen a dětí z Ukrajiny - těžko mu něco vysvětlovat.

7 1
možnosti
KK

Je rozdíl mezi ekonomickými migranty a matkama s dětmi co utíkají před válkou. Vy to nevidíte?

14 3
možnosti
LH

Když nepochopil, že výhradně muži z téměř výhradně neválečných zemí nejsou asi úplně uprchlíci, tak jak má pochopit tohle?

6 1
možnosti