Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobře napsáno R^ Obzvlášť se v boji za svobodu slova vyznamenal na blog.idnes plnouParouback.:-)

3 0
možnosti

Dovolím si poopravit autora s jeho úvahou. Diskuse není o tom jestli zablokovat lživý web. Diskuse demokratů by měla směřovat k tomu, kdo a za jakých okolností vynese soud, že je nějaký web lživý! Zablokování je pak již technická záležitost. Například - zdál se vám web pana europoslance Davida za proruský? A je, vedle jiných, zablokovaný!

4 0
možnosti

Právě, že skuteční demokrati nevidí právní závadu na tom, že soukromá firma udělala svoje rozhodnutí. Tolik se teď kritizuje vládní alibismus, že vláda něco doporučila a soukromník poslechl - ale nemusel.

A nebyl ten právní alibismus - tedy všechno dle zákona a ústavy - požadavek těch domnělých demokratů, kteří "hlasitě" vyžadovali dodržování práv u epidemických opatření? Tolik řvali, aby vláda nedělala rozhodnutí. Takže současná vláda poslechla a neudělala rozhodnutí, alibisticky ho přehodila na soukromníka. Kdyby totéž provedla u epidemických opatření - tedy rozhodnutí by minulá vláda nechala na majitelích hospod a divadel (maximálně by doporučila po vzoru Švédska atd...) tak by to přece bylo v pořádku.

Takže celý problém tkví v tom, že skuteční demokrati se nechovají jako schizofrenici, kteří jednou žádají aby vláda nerozhodovala a nechala to na lidech a teď řvou, když to nechala na lidech a ti lidi to vypnuli.

0 0
možnosti

Není to veřejný prostor!!! Celá diskuze těch domnělých bojovníků od bývalého premiéra po docenta práv se točí na naprosto mylném výrazu. Veřejný prostor je něco, kam můžete vstoupit kdykoli a u vstupu do prostoru nemáte žádnou povinnost ke splnění. Ve reálu je to třeba ulice, náměstí, úřad. dokoli a kdykoli může vstoupit a u vchodu nikdo nic nekontroluje. Takže za veřejný prostor bych maximálně označil celý internet. I malé dítě může vstoupit kdykoli na internet. Kdyby to předmětné dítě chtělo navštívit stránky s omezeným obsahem, už nevstupuje na veřejný prostor, protože musí u vstupu splnit nějakou povinnost.

Domény, pronájem domén, provozování webů, provozování sociální sítě to je "komunita". Všude máte povinnost registrace a tím pádem souhlas s podmínkami, které si stanoví druhá strana. A to plnění podmínek není jen v okamžiku registrace, ale po celou dobu platnosti registrace.

0 0
možnosti

Pláčete hezky domnělý obhajovateli, spolu s autorem ovšem na špatném hrobě! Splnění jakých podmínek - o kterých správně píšete - bylo porušeno?? To nikdy nikdo nikomu nesdělil! A postup je směrem výzvy k odstranění závadného textu (neprodleně, bez průtahů). Až potom - při zjevné nečinnosti - může respektive má dojít k zablokování! To by ovšem musel někdo závadný text jako závadný / lživý označit. A jednalo se o jeden text nebo o veškerý obsah zablokovaných stránek? A všechny zablokované weby měly veškerý obsah jako prokazatelně lživý.

Pokud poukazujete na nutný souhlas s podmínkami - což je v principu správně - budu rád za informace, jak zablokovaní podmínky porušili. Nebo jste také jen domnělý???

3 1
možnosti

A na Slovensku se už za šíření pravdy zavírá!

Přispěvateli tamních zablokovaných Hlavných zpráv hrozí až 13 let!

Za výzvědnou činnost pro Rusko.....

3 0
možnosti
Foto

Je to strašné, protože řada diskutujících teď nemá odkud opisovat. :-)

Pokud si pamatuji, i zdejší redakce mazala citace z některých z těchto webů. A to už je co říct!

Pozoruhodní je, že všichni co tu pláčou kvůli odstřižení několika webů podezřelého původu, se ani slůvkem nezmíní o to, co se v této oblasti děje v RF.

Vlastně - tam jsou naopak ty naše odstřižené propagovány.

5 1
možnosti
Foto

R^Je pozoruhodné, že zrovna ti dva v článku zmínění, co se bijí za svobodu slova, se nezmínili ani slovíčkem o tom, co se na těch webech šířilo za svinstvo...

6 1
možnosti
Foto

J41a61n 34Š52i59k

15. 3. 2022 14:14

Tím, že se přímo podílíme i na vojenské pomoci Ukrajině, konflikt zasáhl naši zemi uprchlickou vlnou a také ekonomické dopady na naši zemi budou velmi tvrdé, naše země ani náhodou nežije v míru. Jsme faktickou součástí války, i když nám na hlavu nepadají bomby. V takovýchto dobách jde svoboda slova stranou, historie demokratických zemí v době válek v tomto ohledu hovoří jasně. Ať se nám to líbí či ne, pokud chceme vyhrát, musíme být silnější. To je celé. Hezký den

2 1
možnosti
Foto

Abych správně pochopil vaši argumentaci - to co dělá ruská vláda, ohledně cenzury, je podle vás správné, nebo nesprávné ?

3 2
možnosti
Foto

Jde o princip. Nic víc. Dnes se nám to všem může líbit, zítra se nám to může zdát špatné, ale už s tím nic nenaděláme.

Jak můžeme Rusům argumentovat jejich nesvobodou slova, když se zde stát snaží zavést něco podobného ?

5 3
možnosti

V principu jste sám v minulosti přiznal, že máme respektovat právo soukromého vlastníka.

2 0
možnosti

Stále neumíte říct, kdo určuje, co je "proruské" a co bylo prokazatelně "proruského" například na pravyprostor.cz

7 3
možnosti

Já bych vám to rád řekl, ale na ty obskurní stránky by mě nikdo nedostal.;-)

2 1
možnosti
Foto

Kdyby tu skutečně cenzura byla, nebyl by tenhle blog a tím méně diskuze pod ním.

12 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS