Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Ohledně té páté kolony se souhlasit dá, ale proč ten okázalý masochismus, to urputné národní flagelantství?

Ani za Reichu ani za komunismu nebyla v žádném postiženém národě většina odbojářů. Aktivní rezistenci prováděla vždy menšina, měnilo se to maximálně až v okamžik, kdy byla naděje na vítězství, třeba když se přiblížila fronta.

Nevšiml jsem si, že by Ukrajina zůstala opuštěna a bez podpory jako my v letech 1938-1939 a 1968. dostává - i od nás - obrovské množství zbraní a dalěího materiálu, na Rusko jsou uvalovány sankce.

A překvapení na závěr, opravdu nejsme jediná země, kde se pořád ještě ctí hrdinové.

1 0
možnosti
MB

Pripomenul bych zaver 'Pisne do nepohody' - znalci vedi ...

0 0
možnosti

R^ Akorát s tím srpnem 1968 bych moc neargumentoval. V situaci, kdy vaši zemi nenápadně obklíčí armády pěti "spřátelených" států, aby vás pak v noci zákeřně a nečekaně přepadly, se toho moc dělat nedalo.

4 0
možnosti
PN

P83e19t34r 52N62e18d61v87ě96d

21. 3. 2022 15:23

Snad se k Ukrajincům dostane dostatek raketek a dronů, aby rusákům rozmlátili všechna ta válečná vozítka co nejdříve. A všechny ty ostatní věci o které žádají. Pak se tu snad nebude řešit to zmiňované, že se mají ti nešťastníci lépe, nebo jsou zvýhodňováni a pod. Je naprosto v pořádku, že naše vláda nemá svázané ruce a může bez problémů reagovat na vývoj situace. Určitě nám všem vyšle jasný signál o tom, jak to bude u nás doma pokračovat a bez problému se jim volné ruce prodlouží dle potřeby.

Jsem v tomto směru docela optimistický, protože nyní ani nemůžeme dopřávat tolik sluchu politikům a veřejně činným lidem, kteří by místo o solidaritě mluvili o penězích, možných rizicích a problémech, které nám náš aktuální přístup přinese, tak jako bylo dopřáváno sluchu honičům politických bodů v nedávné minulosti. Nejspíš mají rozum a ví, že není vhodné za každou cenu podkopávat vládě nohy a tak se to prakticky neděje. Spíše naopak vládu podporují.

1 1
možnosti
JD

J69a51n 71D58o59u34š47e52k

21. 3. 2022 15:01

Vzhledem k tomu jak někteří lidé dnes definují pátou kolonu a koho všeho a za co jsou schopni je tak označit mi často nezbývá než zakroutit hlavou, pronést cosi o komouších a jít dál.

7 0
možnosti
JM

J42o19s61e87f 33M25i18k45e94l

21. 3. 2022 16:25

Mohl byste uvést příklad?

0 0
možnosti
OD

Jsem realista, proto bohužel musím napsat, že bude. Je to taková tradice. Třikrát zlomená páteř u jedněch, otevřená advokacie totality druhých, duševní chudoba způsobující chudobu hmotnou těch třetích, obecný pocit nespokojenosti se životem u mnohých, to vše se časem projeví přesně tak, jak nechcete.

Hrdinství, to se u nás nedělá, zde se přece říká - "Hlavou zeď neprorazíš, to chce podechcat."

Prostě se v části populace uhnízdil syndrom chronického pocitu ublíženosti, protože se tu mnozí nemohou dostat přes to, že když neokrádáme ty schopné, nejsme si rovni. Jejich problém je v tom, že neumí zabrat a dorovnat, tak touží po tom, aby svět byl tak chudý, jako zůstali oni.

3 0
možnosti
Foto

Tak tady se jede tvrdá linie. Dobře vědět. Ačkoli... Já už to vím dlouho. 

2 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

2 1
možnosti