Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Za válkou na Ukrajině jsou mentální programy Rusů a Ukrajinců. Tím bych to mohl trochu uhasit.

1 0
možnosti
EH

Čekala bych vyšší karmu, asi to není dost úderné. ;-) Moji máte.

Běžný aspekt dnešní doby je obvinit z morálního přispění na požáru i člověka z vedlejšího města, protože se dal slyšet, že se rád dívá do plamenů.

Každopádně u požáru může pomáhat omezený počet lidí. Další se snaží nepřekážet a zbytek může vést intelektuální debaty, protože výsledek to neovlivní.

0 0
možnosti
Foto

R^Autor ve mně evokoval i vzpomínku na skvělé dílo ,,Hoří má panenko", které tolik vadilo jisté ,,sortě uvědomělých", ač i bylo až nejen skvělým rejpancem, ale i dílem až vizionářským. Od volby královny krásy přes rozkradenou tombolu, až po ,,humanizmus" dárců tomu, co mu chalupa shořela:-)

2 0
možnosti
OD

Jéžiš, vy to zase slíznete....

To je přece hnusná pomluva českého venkova a požárníků!

Formanovy černobílé filmy jsou sice umělecké dílo, ale pokaždé, když je znovu vidím, dělá se mi těžko z toho, jak dokumentární a pravdivé jsou.

2 0
možnosti
Foto

Pěkná úvaha a v zásadě souhlasím. Pomáhat s hašením požáru by měli všichni, kteří mohou, každý podle svých možností. Intelektuálové i neintelektuálové. ;-DNetřeba se vždy plést hasičům pod nohy a bušit do prsou před kamerami, mnohdy je lepší zajistit obyvatelů hořícího domu střechu nad hlavou...

Co ale není hodno intelektuála - pobíhat kolem místa požáru a pokřikovat: "Ty máš v kapse sirky, ty zapalovač, ty jsi včera kouřil na ulici, ty topíš dřevem v kamnech, ty jsi o Vánocích zapaloval prskavky a ty jsi minulé Velikonoce organizoval tady na vršku pálení čarodějnic."

Jinak nemám výhrady a jdu uklízet domeček pro hosty...

3 0
možnosti
Foto

Sorry, čarodějnice se pálí posledního dubna. Ale organizovat o Velikonocích se to už může. ;-D

2 0
možnosti