Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Po bitvě každý generál... kdyby někdo ještě před pár měsíce přišel s nápadem, že je třeba se odstřihnout od levného ruského plynu a nakupovat jiný drahý a ještě k tomu vybudovat za desítky? miliard euro nové terminály, tak by si všichni klepali na čelo...

btw.. Od koho Ukrajina kupovala ropu a plyn?

1 0
možnosti

P34e65t70r 25J19a12h30n

6. 4. 2022 14:03

Sauer-Merkel je jednoznačně agentka KGB. Napsal jsem o tom kdysi článek do Konzervativních listů. Ale není to nic divného KGB-áky jsem měli a máme i u nás. Stačí si přečíst knihu revoluce 1989 (jestli jí seženete). Tam to všechno je. Není to hezké čtení.

0 0
možnosti

P53e58t76r 69J28a73h77n

6. 4. 2022 14:00

Sarkasmus? No bezva...;-)

0 0
možnosti

Až vyjde pravda najevo a doufám že brzy, to bude zemětřesení.

1 0
možnosti

Merkelová chtěla v sankcích přitvrdit, ale jistá ČR byla proti (ústy pana prezidenta).

Měl by se jet podívat p. Zeman.

1 4
možnosti

J31a75n 53P63a50v57e31l

5. 4. 2022 9:54

Pro Merkelovou a podobné politiky byl, je a bude mnohem důležitější hlas voliče než život nějakého černouška v Africe. Pokud by se měli rozhodovat mezi životem milionů černoušků/Ukrajinců a 5 % hlasů, zvolí 5 % hlasů. Samozřejmě přednesou pěknou řeč o tom, jak černoušky podporují, pošlou jim něco žluklého másla z rezerv a budou se dále soustředit na domácí voliče. A doma přednesou řeč, že posílání žluklého másla do Afriky podporuje domácí zemědělce.

Ještě horším případem jsou lidé typu Schröder, kteří by klidně odpálili nějakou raketu na Ukrajince, kdyby jim Rusové zaplatili (samozřejmě z bezpečné vzdálenosti)

Důkazem je jejich chování po útoku na Krym, které je zanechalo absolutně klidnými. Jen ujistili voliče, že se to nedotkne jejich výplat.

4 4
možnosti

Muzete uvest nejaky padny duvod, proc by mela Merklice a ostatni preferovat nejake cernousky z Tramtarie pred svymi eventuelnimi volici??

1 0
možnosti

Až na to, že je to naopak - právě lákání Ukrajiny do NATO vydráždilo Rusko k této invazi. Kdyby postoj Merkelové sdíleli i ostatní a UA byla neutrální, nebyla by dnešní válka!

8 8
možnosti
Foto

Vy si nedáte pokoj. Až Vás budou ruští vojíni znásilňovat /bajonetem?/, zkuste jim to vysvětlit, jak to celý bylo. Budete mít ostatně poslední příležitost.

3 4
možnosti

Demokracia je sloboda prejavu diskusia ... no keď vypnú alternatívu , keď zmažú príspevok ktorý oponuje , keď je povolený iba jeden nazor je to diktatúra so všetkým vsudy. V Nemecku nástupom fašizmu vytvorili jednu dogmu a nainfikovali ľudí , ktorí už potom sami čistíli narod od iných názorov . Sami ľudia hnali fašizmus do extrémizmu . Dnes keď čítam diskusiu , tak tu cítim podobnú snahu o separovanie spoločnosti .

3 1
možnosti

Zkuste rozlišit lež a nepohodlný názor

0 0
možnosti

U toho Buči bych si rozhodně nebyl jistý, jestli se náhodou nevrtí psem. Dovolil bych si jeden příklad z nedávné historie.

Když Saddám Husajn okupoval Kuvajt, v Americkém Kongresu vystoupila skupina Kuvajtských žen které v emotivním výlevu, s pláčem a lomením rukama vydávaly očitá svědectví o brutalitě vojáků Iráckého režimu, o tom, jak před jejich očima brutálně vraždily ženy a děti. Živě přenášela televize, vzbouřily se vášně a Georg Bush starší s Americkou armádou vletěl do Kuvajtu a Iráckou armádu rozstřílel.

Nějakému novináři bylo divné, že ty ženy mluvili moc dobrou americkou angličtinou a prověřil je. Všechny do poslední byly už mnoho let v USA a už vůbec nebyly v Kuvajtu za invaze. Veškerá ta "očitá svědectví" byla herecká etuda. Jenomže tou dobou už bylo účelu dosaženo a Saddám vojensky poražen.

Druhý případ vrtění psem byly chemické útoky Assada v Sýrii. Když Obama prohlásil za červenou čáru zbraně hromadného ničení, tak jako na zavolanou najednou Bílé přilby hlásili chemický útok a mrtvé civilisty. A na Obamu, že tedy červená čára ať tam proti Assadovi pošle americkou armádu. K Obamově cti musíme dodat, že to neudělal. Za nějakou dobu se ukázalo video, jak "mrtví a zranění" v stávají a myjí ze sebe šminky. Prostě nahraná scéna.

Nevím, jak to v Buči bylo. Je možné, že to byl opravdu masakr způsobený nějakým idiotem v ruské důstojnické uniformě. Ale na druhé straně vnímám, že Zelenskij potřebuje za každou cenu udržet protiruskou hysterii, jinak pomoc opadne. A pokud by dobrý herecký výkon dosáhl toho, že dostane další podporu, zbraně a možná i intervenci, tak myslím, že by nezaváhal. Rozhodně by to nebylo bezprecedentní. Takže jestli Rusové tvrdí, že to bylo naaranžováno, tak odpovídám, že nevím. Možná lžou, možná ne. Rozhodně ze sebe nehodlám udělat idiota tím, že kterékoli straně konfliktu sežeru všechno, co mi budou chtít namluvit. Zvláště ve stavu, kdy jak u nás, ta v Rusku vládne tuhá cenzura.

14 5
možnosti

Cože? Rusové lžou neustále, nic co vypustí jejich propaganda není pravda a vy jim chcete věřit. Je to jako u sestřeleného civilního letounu MH17 nad Donbasem ruským protiletadlovým systémem 9K37 Buk dopraveným v den sestřelu z Ruska, patřil 53. protiletadlové raketové brigádě Ruské federace z města Kursk, dokonce jsou známa i jména obsluhy a velitelů, kteří sestřel nařídili, přesto Rusko pořád lže a tvrdí, že to byl někdo jiný.

Tady je to stejné, putinova "denacifikace" není nic jiného než vyhlazování, genocida, velitelé to vyžadují a vojáci systematicky vraždí, Navíc Buča není jediné město, kde byla provedena genocida, je jen jedno z mnoha.

Beru tento příspěvek jako silně kolaborantský, sprosťárna je naznačovat, že je to "prostě nahraná scéna", zlehčujete a znevažujete skutečnou smrt skutečných lidí, jako kdyby na pohřbu vašeho táty někdo vykřikoval, že to ten starej páprda jenom hraje, je to fujtajbl nejvyššího zrna.

Jako vrchol je také srovnání cenzury u nás a v Rusku, je to nesrovnatelné, za podobný protiruský příspěvek jdete v Rusku sedět 12 let, a to vám ho nikdo nezveřejní, stačí ho jen jednou vytisknout a někde vylepit. Za papír s nápisem MÍR dostanete řádnou nakládačku a minimálně týden na samotce bez soudu. Tady si píšete nesmysly a lži a nic se vám nestane, my vás odsoudíme jen morálně.

Je také možné, že autor je produkt Petrohradské továrny trollů a jde o cílenou propagandu, celkem by to sedělo. Vede se tvrdá informační válka, musíme jí čelit stejně jako vojáci na bojišti. Stále musíme mít na paměti, že demokracie a svoboda nám ukazuje pravdu a tuhá totalita, produkuje pouze lži ve jménu velkého vůdce.

2 7
možnosti

Zelenskyj je popleta. Merkelová totiž prosazovala politiku spolupráce, která směřovala k dalšímu vzájemně výhodnému spojení celé Evropy včetně Ruska a Ukrajiny. Teprve jejím odchodem do penze se začaly v EU prosazovat silácké tendence Ameriky, které nás zavedly do současné krize. Zelenskyj sám by měl spytovat svědomí, kam svým moudrým vedením svou zemi přivedl. A zda-li nemohl ruské agresi předejít. Ukrajina je dlouhodobě vedena neschopnými politiky - stačí si to porovnat třeba s Běloruskem:

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_pp_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=world&idim=world:Earth&idim=country:RUS:UKR:BLR&ifdim=world&ind=false

7 6
možnosti
Foto

Merkelova vychazela i ze zkusenosti Nemecka po 2.sv.valce a dobre chapala, ze je v zajmu vsech mit nejake rozumne vztahy s mocnosti jako je Rusko. A nedrazdit je, at je tam Putin nebo jiny autokrat.

Zelensky neudelal zadny krok pro zastaveni obcanske valky. A co udelal, kdyz se cca rok pred valkou presouvaly armady NATO a Ruska k Ukrajinskym hranicim? Co udelal pro mir ve sve zemi, kdyz se schylovalo k valce? NIC. Veril ve sliby USA. Zastupna valka. A dovrsil to tim, ze ted pozaduje svetovou valku, ackoliv musi vedet, ze odnesl by to primarne jeho lid.

8 4
možnosti