Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle Orbánovy radosti a jeho výkřiku jsem nabyl dojmu, že zvítězil nad všemi, ale Putina se neodvážil jmenovat.

Maďarsko nesleduji, ale protože pro Orbána horují Zeman, Klaus a Okamura, tak mi zkušenost říká, že bych k tamějšímu vývoji událostí měl mít výhrady a očekávat výraznější vnitřní problémy.

1 0
možnosti

Kdyz neco/nekoho kritizujeme, meli bychom se predevsim ptat, kde jsme my (EU) udelali chybu. Protoze opravit chybu u sebe je mnohem snazsi nez u nekoho jineho. Bohuzel, EU dokaze jen kazat a buzerovat. Zamyslet se nad tim, cim prispeli k Orbanove vitezstvi, je nad jejich sily

Orban nezije ve vzduchoprazdnu. Jeho vitezstvi nebude zpusobeno jen tim, ze Madari jsou hlupaci

6 0
možnosti
Foto

Víte, to, co píšete je taková primitivní berlička:

"Nemohu nikoho kritizovat, protože nejsem dokonalý, takže kritiku jednou provždy zrušíme, protože nikdo není dokonalý a všichni dělají chyby".

EU opravdu není dokonalá, a to ani v obecné rovině, natož pak v nějakých dílčích záležitostech. Její věcná kritika je zcela legitimní, a dokonce i nutná, ale to neznamená, že zároveň nelze jasně pojmenovat a podrobit kritice zcela zásadní nedemokratické atributy maďarského režimu, porušování principů, na kterých je založen celý západní svět (který opět vůbec není dokonalý).

Nikdo nezpochybňuje legitimitu maďarského režimu, ale pokud se někdo rozhodne nedodržovat principy nějakého nadnárodního společenství, tak může být donucen je dodržovat nebo musí vystoupit.

Aktuálně názorně vidíme, kam dovedla svět nezásadovost vůči ruskému režimu, o kterém bylo již před patnácti lety zcela jasné, jaký je a kam směřuje. Nepřipadají vám počátky „putinismu“ úplně stejné jako je dnešní podoba Maďarska? Pokud ne, měl byste otevřít oči.

1 1
možnosti
PN

Visegrád se píše s měkkým "i".

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za upozornění, asi se mi ta vloudil ten "Vyšehrad":-)

0 0
možnosti
JS

Zapomíná se na to, že si Orbám ošéfoval vítězství relativně složitým volebním systémem v Maďarsku. Jen menšina poslanců je volena poměrně, vetšina poslanců je volena většinově v jednomandátových okrscích a to jednokolově. Okrsky jsou uměle vytvořene tak, aby se eliminovala města a naředila se Orbánova opozice.

1 3
možnosti
Foto

Ano, také jsem si to onehdy přečetl a myslím, že to zapadá do celkového schématu autoritářského režimu, který drží u moci všemi dostupnými prostředky.

2 3
možnosti
Foto

Doporučuji shlédnou starší maďarský film Pan profesor Hannibal.

https://www.csfd.cz/film/124262-pan-profesor-hannibal/prehled/

Najdete tam i pár ukázek. Jakoby někdo někomu z oka vypadl.

1 0
možnosti
KS

Do Maďarska jezdím často, naposledy jsem tam byl v neděli. Na výlet dobrý, ale žít bych tam nechtěl ani zadarmo.

0 0
možnosti
Foto

Upřímně řečeno já mám z Maďary z dob dávných i méně dávných vesměs dobré zkušenosti. Nemyslím si ani, že by byli obecně horší lidé, než jakými jsme my nebo jakýkoli jiní Evropané. Spíše si myslím, že špatný režim může celý národ hodně poznamenat.

0 0
možnosti

R^Nedělám si žádné iluze, že kdyby byly parlamentní volby v tomto čase u nás, zvítězil by ten, kdo by sliboval, že nás nezatáhne do konfliktu s Ruskem a zajistí pravidelné dodávky plynu a ropy za slušnou cenu (hádejte, který populista by to asi byl?).

2 0
možnosti
OF

Diplomacie EU a USA má na válce svůj podíl, proto takovému postoji se nelze moc divit.

8 6
možnosti
OF

Jaké že to evropské normy Polsko nesdílí ? PIS a Kaczyński není Polsko.

Jejich doba je sečtená. Polsko nepodporuje Green Deal ?Polská energetika je založená na uhlí. Zelené zdroje se podílí 12% na výrobě el.energie / u nás je to 8%/, Polsko nemá jádro ,ale jaderná elektrárna se má stavět. Polsko odmítá migranty stejně jako my, ale pracovalo tam 1 mln Ukrajinců a teď přibylo dalších 1,5 mln. Ano,Kaczyński se staví na zadní, a dopadne jako Beck, ještě že s ním Němci mají strpení, je to populista a hlupák. V žádné zemi nejde hromadně vláda modlit se do kostela. Potratový zákon, středověk. Poláci mají dobré vztahy s Maďarském až na pár jiskření./ t.č. Ukrajina/Zajímavost : v roce 1920 chtěli Maďaři poslat 30 000 jízdy na pomoc Polákům v polsko-bolševické válce. Česká vláda / žádní železničáři ,prosím/ to zamítla Nepovolila ani dodávku zbrání a munice, obojí šlo pak do Polska přes Rumunsko. Masaryka Beneš podporovali v té době bolševiky, stejně jako LLoyd George. Nelhejme si do kapsy.. V jednom článku jste urazil Maďarsko,Polsko a..... Honduras. Žádný strom neroste do nebe, ani to naše Česko.:-P

7 1
možnosti
OF

Závěr : když o sousedech nevíme zhola nic, a známe pouze Eres Pistu a

krówki, nebudeme přece zasvěceně kritizovat. ̈

6 0
možnosti
JR

J14a51n 97R42á74ž

6. 4. 2022 16:57

Polemiky jako je i tato, jsou naprosto zbytečné a nereflektují vůbec nic, než zcela okrajový názor autora.

Copak nelze jen pokorně respektovat fakt, že Maďarští občané odsouhlasili ve volbách Orbánovu politiku, kterou před volbami popsal : "Pro mne je důležitější Maďarsko a jeho lid, než Brusel a vše okolo" a to bylo hlavním důvodem proč vyhrál naprosto suverénně volby?

Orbán není rozhodně ve všem co dělá , jak se říká "My cup of coffee", ale byl bych rád, kdyby u nás byl také věrohodný politik(!), kterému by se dalo věřit, že bude prosazovat politiku "Pro mne jsou nejdůležitější Češi a budu dělat politiku výhradně v jejich zájmu bez ohledu na Brusel a vše okolo"

Bohužel , toto o dnešní vládě říci nemohu , a neznám ministra, kterému bych věřil, že jediným smyslem jeho politiky je prospěch českého občana.

22 9
možnosti
PK

Asi to tak bude jak píšete minimálně v jedné věci, mít politika, který by dělal zejména pro .....R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS