Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Živočichové na této planetě mají geneticky zakódován strach. Emoce z negativních podnětů jsou silnější než ty z pozitivních. Přesně podle toho vypadá i komunikace na síti, děsivé věci se šíří nejrychleji, protože od pradávna nám znalost nebezpečí zachraňovala krk.

Od doby co člověk začal filozofovat o svém životě, snaží se najít rovnováhu mezi dobrem a zlem. To je i podstata prakticky všech náboženství. Kupodivu se to v reálném životě docela daří, náš rozum vítězí nad strachem a pozitivní převažuje nad negativním hlavně v prostředí, kde je pravda nejsilnější a to zase lze nejlépe ve svobodné společnosti.

V kyberprostoru jsme bohužel pořád někde ve středověku. Těžko lze chápat, že v realitě rozumný člověk se chová na síti jako prase, pověstný Jekyll a Hyde je asi v každém z nás. Obávám se, že tak jako v realitě nám nezbývá, než pomocí rozumu, svobody a pravdy bojovat o civilizační posun i na internetu.

Jde čistě o můj názor.

0 0
možnosti
MJ

Šíření desinformací je bohužel vzhledem k technologiím častý nešvar, každý nespokojený si najde něco co radostí bude šířit dát,aby ukázal, jak je svět je hrozný místo. Ať to byl Covid, či válka na ukrajině, tak je bohužel velké procento lidí, kteří cíleně nebo automaticky sdílí všechny "hrozné" zprávy dál, aby i ti ostatní věděli. Je to hrozná doba internetu a jednoduchému šíření, že dnes s prominitím, každý debil, může napsat blábol a vyslat do světa, což v době papírových novin, nebylo téměř možné. Automatičtí přeposílači, jsou líní si ověřit, jestli je zpráva na reálném podkladu. Jakmelile tam je "Pozor, pozor, sdílejte než to smażou", tak to jede kosmickou rychlostí..Je to hrozná doba a měli by se lidé učit odmala, jak zpracovávat a třídit informace.

0 0
možnosti
RS

Budoucnost vidíte podle mne opravdu realisticky. Mýlíte se jen v jedné věci .EU nebude znovu nefunkční, ona je nefunkční pořád a nefunkční zůstane, nebo se rozpadne.

1 1
možnosti
Foto

Bohužel jsme svědky toho jak mocní tohoto světa zneužívají lidi k prosazování svých zájmů. Putin je hlavním viníkem ale ne možný . Tu krizi ve vstazích mezi Ukrajinou a Ruskem nemuseli diplomaté EU a USA nechat přerůst ve válku. Politici jak na straně Ruska tak USA a zemí EU dali přednost boji za své zájmy. Vždyť jich se to utrpení netýká a mnoho z nich na válce vydělá.

2 2
možnosti
LT

Modlitba za Putina: "Bože, Otče všemohoucí, prosím vezmi si už Putina k sobě. Amen"

7 0
možnosti
TV

a: Svaty Petre, prosim poscitej mu to vsechno poradne a desetkrat at se mu vrati co pro Ukrajinu udelal, amen.

3 0
možnosti
LF

L73u18k89a71s 49F46i45k14r

26. 4. 2022 21:40

Dalsi Tovarysc pop jako v 50. letech Plojhar.

0 0
možnosti
VB

Já se tedy za Puťku modlím, aby umřel.

10 1
možnosti
FT

Pokud možno tak už zítra !!!

0 0
možnosti

Paní Peková je nemocná žena....evidentně na léčbu mozku je příliš pozdě a je třeba zajistit, aby udělala co nejmenší maras......hospitalizace by byla fajn.

16 3
možnosti
LS

Hloupý příspěvek.

4 10
možnosti
JL

Dnes jsem narazil na Youtubu na video, rozhovor jednoho faráře s jedním pánem, který se tváří , že v duchovní oblasti je mu všechno jasno. Řeč byla o Ukrajině a ruském vpádu a tendence byla podobná jako u Pekové: Ne, že by to bylo řečeno přímo, ale zaobaleně naznačeno, že Rusko vlastně zničilo velmi nebezpečné laboratoře vyrábějící něco nebezpečného. --Tak a máme tady další konspiračku, kterou šíří nejen Putinofilky a ilovní Rudé armády, ale i křesťanské duchovenstvo... Každopádně je to slizké obvinění, protože důkazy nejsou a nebudou a jako záminka k válce , při níž silnější soused likviduje masivně města a civilisty, poněkud nepřesvědčivé.

5 0
možnosti
PS

P20e58t24r 51S17k14á92c14e80l

27. 4. 2022 22:48

Víte jak daleko je od konspirace ke skutečnosti? Tak jeden a půl roku. Takže si počkejme, pravda bude někde uprostřed, asi. Pokud se mýlím, uveďte určité argumenty, nikoliv jednostranné tvrzení sdělovacích prostředků.

0 0
možnosti