Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Je to hezky napsane a dobre se to cte. Hlavne je to popis Pappeho nazoru a nechapu, co tady nekteri kvuli tomu vyskakuji jako certik z krabicky. Ale je to bezne, jednomu Izraelci jsem jsem pred lety rekl, pro cloveka na zemi, ktery je tezce zranen a zemre mu rodina pri vybuchu, je terorista ten, ktery vybuch zpusobil a je mu ukradene, jestli to byla bomba polozena k domu nebo zasah raketou z F15. Izraelec vzteky malem proskocil stropem. Dost me to prekvapilo protoze netrpim zadnou laskou k palestincum, ale ani izraelcum. Jsem tedy dost neutralni. Vcelku ho ale chapu, ja na strednim vychode nebydlim a bydlet nebudu, takze to vidim vse z dalky a on v tom prostredi zije. Hezky den.

0 0
možnosti
EN

Já v téhle diskusi nevidím nikoho, kdo by vyskakoval jak čertík z krabičky.

0 0
možnosti
LJ

stát Izrael a Židé jako takoví vyvolávají po dobách zcela opačných emocí, křivd a zločinů emoce veskrze pozitivní, ve smyslu civilizovaného a demokratického ostrova v moři arabského, respektive muslimského marasmu.

Podle současných eurounijních mainstreamových nezákonných postupů je to vlastně rasistické xenofobní antináboženské vyjádření.

Kdybych vyměnil název státu, národa, náboženství, je to špatně.

Někdo může, někdo nesmí....

0 0
možnosti
FL

Článek o knize, kde se údajně zpochybňují údajné mýty. Takových knih bude jistě více. Škoda že autor sám neuvádí alespoň jako příklad, který mýtus byl jak zbořen. Mohli jsem se něco dozvědět, poučit se, nebo naopak v diskuzi poučit autora

1 0
možnosti
Foto

Mohlo by vás napadnout, že to je záměr. Prostě nabádám jen k tomu, aby lidé ve značně komplikovaných záležitostech, jakou jistě palestinsko-izraelská problematika je, vnímali erudovaná stanoviska různých stran. O Pappého erudici asi může být pochyb, takže zamyšlení se nad jeho názory nemůže být na škodu nikomu, kdo si chce vytvořit vlastní názor.

0 0
možnosti
EN

Pappe není historik, Pappe je demagog. A to, že většina odkazů v článku je na web ism (International Solidarity Movement), to jen potvrzuje.

0 0
možnosti
Foto

Víte, to je takové vyjádření "prd do vody". Bez nějakých argumentů se takto může vyjádřit kdokoli o komkoli, s jehož názory se neztotožňuje.

0 0
možnosti
IS

Ano, socialista se ve vztahu k Izraeli pozná na sto honů. Je jedno, zda je přespolní či domácí.

1 0
možnosti
Foto

Myslíte si, že levičáci lžou více než pravičáci? Ono by se to tak z našeho domácího pohledu mohlo jevit, ale obecně bych zkoumal spíše to, co kdo říká, než kdo to říká.

0 0
možnosti
Foto

To, že to napsal Pappe, který se ucházel o hlasy ve volbách do Knessetu jako sedmý na spojené kandidátce Izraelské komunistické strany píše podle vás zjevenou pravdu ???? Je kritizován všemi historiky za lži, kterých se dopouští.

2 0
možnosti
Foto

Ti, co si říkají Palestinci přišli do Palestiny po první světové válce, v době, kdy Palestina byla mandátním územím V. Británie. To území nebylo komu přidělit. Na tomto území neexistoval žádný stát. Židé měli v Jeruzalémě a křesťané většinu. Stát Palestina vznikl v roce 1988. Arabové, muslimové, kteří žijí v Izraeli mají stejná práva jako Židé. Učí se na jejich školách, mají zastoupení v parlamentu a dobrovolně slouží v izraelské armádě i na velitelských postech. Jediný problém je s těmi, co si říkají Palestinci. Pokud budou tvrdit, že žádné jednání s Izraelem a jejich jediný cíl je zahnat Židy do moře není domluva možná. Přitom Izrael jim poskytuje lékařskou pomoc, zaměstnání, dodává jim vodu proud za co neplatí a posílá jim humanitární pomoc, Výsledek jsou sebevražedné atentáty zaměřené proti Židům.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji za vyjádření stanoviska, které dává názorně mému článku smysl. To co píšete je právě jeden z mýtů, a to zrovna takový, který bude v rámci střízlivého náhledu složitě obhajovatelný, protože ač to co píšete je v dílčích otázka pravda, tak to není celá pravda, což se dá docela objektivně dokázat.

1 1
možnosti
SA

kdyby v izraeli vykopali pozustatky lidi z biblickych dob a udelali ADN testy,pak by se mozna videlo,kdo ma bliz k staremu zidovskemu narodu zda lide co si rikaji palestinci,ci tech 5milionu lidi z vychodni evropy co si rikaji zide

2 1
možnosti
Foto

Víte, já si myslím, že mluvit o nějakých územních nárocích, lze tak maximálně v horizontu 100 let, častěji méně obyčejně od doby nějakého kolektivního uspořádání ( většinou po velkých válkách). Odkazovat se v tomto smyslu na starověk, případně na údajnou vůli Hospodina je ve 21.století absurdní.

To bychom mohli třeba požadovat území z doby Přemysla Otakara II. Předpokládám, že bychom se s těmi státy špatně domlouvali.

Židé jsou specifičtí tím, že se u nich střetává, národ, rasa, náboženství a historické území, ale i to má, myslím, své meze.

2 1
možnosti
Foto

R^ Dobrej článek. I proto, že jeho jádro není toliko o některých z mýtu, či faktech i ,,faktech", a jejich výkladech.

0 0
možnosti
Foto

:-)Děkuji. Vůbec ani nebylo mým záměrem některý z mýtů (případně "mýtů") posuzovat, a to i proto, že to prostě neumím. Podstatou "odmytizování" jsou zdravé pochybnosti. Jinými slovy nemusím mít v každém izraelsko -palestinském problému jasno ani sám pro sebe, natož abych to v tomto směru prezentoval. Spíše apeluji na ty, kteří si myslí, že jasno mají, ale to jejich jasno jsou třeba právě ty mýty, zkreslené informace nebo jen vlastní emoce.

1 0
možnosti

J44a60k77u17b 34Š53o93l10c

8. 6. 2022 13:07

Ač se snažíte tvářit jako velký intelektuál hledící na problém ze všech možných úhlů, vaše články jsou vždy jednoznačně návodné. Nestyďte se za svoje přesvědčení, které evidentně máte.

1 0
možnosti
Foto

:-) Mnohé moje články jsou skutečně návodné. V tomto případě navádím k tomu, aby lidé v hodnocení této, stejně jako jiných problematických otázek kriticky mysleli, naslouchali různým stranám a přemýšleli o různých stanoviscích a názorech a nenechávali se strnout dezinformacemi, mýty a vlastními emocemi.

Odjakživa své názory, které evidentně mám:-), bez ostychu prezentuji, a proto si, milý pane Šolci, vyprošuji, abyste mi podsouval cokoli, co jsem nenapsal ani jinak nevyjádřil. Vyjádřil jsem se dostatečně jasně?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS