Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Před 120 lety se narodil Josef Toufar. Kdyby se dnes v nějakém kostele stalo něco takového jako za Gottwalda v Číhošti, určitě by kněze nikdo neumučil. Ale farníci by asi byli zesměšňováni. Pokroku jsme ale dosáhli.

2 2
možnosti
JK

Srovnáváte nesrovnatelné.

1 0
možnosti
LU

Úřad měl čističe nazvat "psychologickou pomocí zaměstnancům" a nikdo by se nad tím nepozastavoval. A ani by to nebyla lež.

3 0
možnosti
Foto

Trochu světla do příběhu a diskuse: O profesí ČISTIČ není zmínka. Ani o penězích. Ostatně například vyorávač brambor také neexistuje, farmář však ano:-)

0 0
možnosti
JK

V titulku stojí "Proč si (ne)najmout čističe". Takže on není čistič a přitom je čistič?

1 0
možnosti
Foto

Asi to chtělo spíš vymítače ďábla. A nebo samotného Satana, aby si pár kousků do kotle odnesl sám. :-)

0 0
možnosti
OD

Dovolím si malé zachechtání. Slyšet Flégra nebo Fryntu, to je pokora v každé hlásce.;-D

Teď vážně, sedněte dnes v tomhle počasí do auta a dejte si "romantickou" procházku večerním Terezínem. Schválně, co se Vám bude honit hlavou, až pojedete zpět.

Vitalita je také energie, chemická. Stejně tak zoufalství, to je pěkný výdej energie, stres, strach, co si budeme povídat. Terezín je to správné místo se o tom přesvědčit. Druhé takové místo je podsíň kaple na Staroměstské radnici, odkud oknem vodil Mydlářův pacholek těch 27 nešťastníků na poslední štaci. Stačí si tam vzpomenout na tu scénu z Lékaře umírajícího času (i když jí točili jinde) a tíseň je tu.

Ono to možná není o Bohu a ezoterice, ale o prostém pocitu tísně při představě historické reality. Lidem v tom kanclu se asi nesedí úplně hezky. Můžeme se tomu posmívat, ale nikdy nevíme, kdy se ocitneme sami na jiném takovém místě.

5 1
možnosti
JK

Autor o tom psal, co zmiňujete. Ovšem pocity tísně z představ neodstraní žádný čistič.

0 0
možnosti
RJ

Teď mně napadl další pohled k vašemu článku. Jaký pohled by byl, kdyby si daný úředník objednal služby exorcisty? To totiž vůbec není to samé.

Jak by to asi pisálek pojal?

0 1
možnosti
JV

Sice mám ryze materialistický světový názor, ale uznávám placebo-efekt činnosti takových "čističů". Je to podobné jako s vírou v Boha nebo bohy nebo Matku Přírodu, atd. dle libosti. Uklidnění atmosféry po traumatickém zážitku, vraždy na pracovišti, to mohlo být optimální, protože citlivé, řešení, dokonce s jedinečným a souhrnným výsledkem pro pracovníky i klienty úřadu. A kdo z nich je otrlý a něčím takovým není zasažen, jistě přítomnost a činnost "čističe" ani nezaznamenal.

3 1
možnosti
Foto

Dobrý den, zdroj který uvádíte, je článek pouze pro předplatitele. Tudíž ho nepovažuji za odkaz hodný na zdroj.

0 0
možnosti
EH

Jedna věc je existence negativní energie, jiná věc jsou lidé, kteří se na tom živí. Podvodníci tahají z lidí peníze odnepaměti a nadpřirozeno je k tomuto účelu zneužíváno často.

1 0
možnosti
RJ

To nepochybně. Jenže mi nevíme zda byl kontaktován "podvodník".

0 0
možnosti
Foto

Vaše slova o vědě bych raději upřesnil tak, že pokora sluší vědcům. A ti se ne vždy shodnou. Dokonce se jim stává to samé, co duchovním - když nemají odpověď, trousí bludy, které jsou někdy dokonce více než směšné a hloupé. U vědomí toho, že nevědí, bývají někdy i povýšení a arogantní.

V souvislosti s tématem Vašeho blogu bych nastolil několik otázek:

Už se vědci zamýšleli nad tím, jak sloni hledají vodu? Na co to mají citlivost? Na nějaké vlnění, kmitání? Bez energie?

Souvisejí emoce přímo s energiemi? Přelaďují se naše energie v přímé souvislosti s emocemi? Lze člověka umučit psychickým týráním právě proto, že se přelaďují a vznikají tak velmi rychle vážné psychosomatické újmy a následně selhání orgánů?

Je známo, že u dvojčat někdy dochází k vzájemné senzitivitě a že vnímají stav toho druhého i na velké vzdálenosti. Je možné takto získat jakoukoli informaci bez energie? Projevuje se energie vzniklá (přeladěná) prožitkem hrůzy či nenávisti i vně našeho těla? (V našem energetickém poli.)

Jsou andští "mistři živé energie" už od dob starých Inků hlupáci, že s těmito energiemi pracují (hucha mikhuy)? Je důsledek úspěšné psychoterapie i to přeladění energií vzniklých třeba dlouhodobým stresem?

Nevím nic o tom případu. Sám za sebe mohu jen vyjádřit názor, že pokud je oběť například zastřelena zezadu (neprožila strach) nájemným vrahem, který ji zabil bez nenávisti a lhostejný, o žádných "ulpělých" negativních energiích netřeba ani

uvažovat.

A když už jste se rozepsal o vědě, snad stojí za zmínku, že ti Inkové rozlišují energie na sami a hucha, při čemž ta hucha je pro ně nikoli zlá nebo špatná, ale pouze těžká, což je v podstatě ryze vědecký přístup vycházející z vlastnosti fyzikální. Pokud bychom se chtěli důsledně zabývat "ulpívajícími" energiemi, které "odpadávají" z našeho energetického pole, pak by bylo otázkou, kde by je bylo možné očekávat ve větší míře. V nemocnicích, kde lidé ve strachu bojují o život, ve věznicích na mnoha místech nebo v celách předběžného zadr

4 2
možnosti
Foto

žení nebo v místech, kde fanoušci fandí svým sportovním hrdinům ve fotbale, boxu... a projevují se, jako by si přáli smrt rozhodčího či soupeře. Armáda čističů by měla co uklízet:-)

3 0
možnosti