Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

L15e23o93š 76V71a84c50e19k

24. 8. 2022 7:27

Populista je obecně ten, skym nesouhlasím. A kvůli tomu psát tak dlouhý text je zbytečné :-).

1 0
možnosti
TB

Už léta marně žádám nálepkovače "populismu", aby mi odložili jediného politika nebo stranu, kteří "populisté" nejsou a měli zároveň někdy přes 2 procenta.

Nálepka "populismus" znamená obvykle "politik, se kterým nesouhlasím, ale některým lidem se zamlouvá a to mě štve".

5 0
možnosti
JL

Už jsem to tu kdysi psal, že Česká veřejnoprávní média dávají před některé strany adjektivum populistická - zejména u Okamurovy SPD. Zamyslel jsem se nad tím a doporučil, aby tedy před ostatní strany a hnutí - v rámci demokratické rovnoprávnosti - dávali novináři slovo - ideologická. Protože tak to je - ČSSD nebo ODS mají svoji ideologii a jsou to tedy strany ideologické stejně jako komunisti. Pokud novinář označí jednu stranu jako populistickou (proč? asi proto, že mu to nařídil šéfredaktor), pak je to zavádějící diskriminace.

6 0
možnosti
MK

Pane Turnere, tou správnou elitou byl podle vás patrně pan Havel. Po svém kázání o konzumu odjel mercedesem na letiště a odletěl si užívat do svojí vily v Portugalsku. Takový exemplární případ hodného elitáře-populisty.

Pan Trump je zlý populista, protože vybudoval obrovský podnik a zaměstnává hromady lidí. Poté věnoval veškerou energii pro dobro Ameriky.

Bude to pro vás šokující, ale v mojí bublině se hlásíme k Trumpovi, věříme na negativní energii, posloucháme nejrůznější ezo lidi, u kterých si ceníme držitelství Bludného balvanu.

Žijeme si v pohodě a rádi si počteme i názory ne-populistů a ne-dezinformátorů R^

9 6
možnosti
MB

Já mám populisty rád. Dikobraz již není, tedy satira života. Jednou sdělí, že "Ještě tato generace bude žít v komunismu". Následuje, že "Pracujícímu se lépe povede, když do práce bude chodit okolo hlavně tanku". Cikánská otázka se vyřeší tak, že se "Prostě nahážou do Vltavy". To všechno mělo úspěch ! ...

Marně si lámu hlavu. proč neexistují - Česko japonské trhy. S vajíčkem za 1.99 Kč, brambory za 4.90 Kč a levným masem. Proč mega koncern - tohož, jehož jméno se nesmí vyslovovat. Nedá na trh své potravinářské výrobky s 0 sazbou DPH? Podobně, proč již neprodává na své benzin pumpě levnější paliva - Jako to tradičně dělá např. česká společnost "Tank ONO" ... ?

Proč se tak neděje? Těžko říci tak z hlavy. Jak říkám, satira Dikobrazu zmizela. Tedy populisté, své místo stále mají jisté. Jejich starosti, na mé ostny. Kecy bludy směji se. Jso zábavní, vůbec nejsem zlostný ... :-)

6 2
možnosti
LH

On někdo ať je to kdo je to smi prodávat bez DPH...či jak jste to myslel? A proč neprodává nejlevnější PHM Čepro?... Já vím vám jde jako vždy o Babiše...;-D

3 5
možnosti
JK

Vzestup populismu je spjat s médii a masovým rozšířením používání internetu ke komunikaci a přijímání zpráv. Největším šiřitelem populismu je nepochybně reklama, cílená manipulace s davem, po které se očekává masový nákup konkrétních produktů. Reklama tento cíl nezakrývá a nám nepřijde divné, že k ovlivnění mínění využívá absolutně nerealistické obrazy. Pro výpočet dopadu reklamy a vyhodnocení nárůstu zisku existují sofistikované metody a vzorce s největším dopadem jsou pak preferovány.

Nevím ve které chvíli napadlo politika použít přesně ten samý model i na voliče, každopádně s rozvojem internetu tahle metoda nabrala na obrátkách a slaví úspěchy. Předchází přesný propočet, kolik je potřeba získat na trhu spotřebitelů, aby výsledek předčil konkurenci. Tedy kolik voličů je třeba k překročení 5% hranice, k většině v parlamentu, ke křeslu v senátu, a pod. Pak se vyhodnotí skupiny voličů a kolik času je třeba k indoktrinaci a vyrobení vlastních voličů. Čím míň času, tím menší skupina a tím razantnější reklama. Také je dobré znát ty, kteří se přesvědčit nenechají a nedopustit kontakt s vlastními přesvědčenými (veškeré náklady jsou tak k odpisu), vykopání hlubokých příkopů nesmiřitelnosti, je ochranou investice vložené do hlav voličů.

Politický populismus má mnoho společného s komerční reklamou, jeden aspekt ale má ale závažný dopad a tím je lež. U reklamy je lež zjevná nezakrytá a vnímáme ji jako jakousi nadsázku, víme že auta nelétají, bublina člověka neudrží a pod. Politický populismus je v tomto zákeřný, není snadné oddělit sprostou lež od vážně míněného plánu do budoucna. Pomluvu, nadávku a dezinformaci od konstruktivní kritiky. Nástrojem voliče je jeho vzdělání, schopnost kritického myšlení, umění ověřování faktů, zkušenost a "pamatovák".

Populisti totiž sází na krátkou voličovu paměť, a to se jim daří. Kdo z vás si dnes vzpomene na "Národní investiční plán" Babiše? https://www.vlada.cz/assets/media-centrum/aktualne/Narodni-investicni-plan-CR-2020_2050.pdf

5 3
možnosti
Foto

Vzdělání je v "boji" proti populismu klíčové. Jak ale vzdělat nevzdělatelné?

3 1
možnosti
PK

Když jsem si přečetl projev Fialy, tak jsem pochopil co znamená toto slovo v reálné politice...

4 6
možnosti