Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobře napsáno R^

Bez Gorbačova by nebyl žádný "samet". I když se dnes říká, že SSSR byl Západem "uzbrojen" a své udělaly i šílené náklady na likvidaci havárie Černobylské JE (což je koneckonců všechno pravda), měl SSSR pořád dost jaderného arsenálu na to, aby jím mohl vyhrožovat a vydírat, jak to dělá dnes Putin. Že se tak nestalo, je hlavně zásluha Gorbačova. I když si určitě nepřál takový průběh událostí, který měl za následek rozpad SSSR.

4 0
možnosti
Foto

Gorby si uvědomil a zvolil zodpovědnost. A ne sám. Tehdy naštěstí. Tím tehdy začal konec bipolár.světa s trvalým rizikem termonukleárního odpaření pro nemalou část světa, čili i lidstva.

0 0
možnosti
Foto

R^:-) Zažil jsem i rudé bratry, kteří zpití pod obraz vykřikovali ,,my sme ta rudá šlechta". A taky soudruha náčelníka, který nedlouho po sametu vykřikoval, že náčelníci sou u komančů, a on že je Pan major. Holt, tIpickej Těrazky, bo čo bolo, to bolo. A májovky? Olda Šetrnej byl přece až předvojem multikulty. Nakonec, i coby Kara ben Nemsi s věrným Hadži Halefem Omarem, etc., když šel ,,Po stopě zlého činu".;-)

0 0
možnosti

No situace se pro čtenáře Karla Maye v jeho rodné zemi příliš dobře nevyvíjí....tak nevím, mám dom ještě krabici fotek z jeho filmů, asi budou stoupat na ceně...;-D

0 0
možnosti

Dobře vyjádřeno a karma. Jak jste psal o tom, že nelze dnešní normy přenášet do minulosti, jsem si vzpomněl, že jsem se s něčím podobným setkal, když jsem se zabýval Benešovými dekrety. Na základě obsahu a formy jazyka těch 10 dekretů (ze 143) a jednoho zákona, o které šlo, není těžké pochopit, proč se staly hlavně po roce 1989 a pak v Evropském parlamentu předmětem kontroverzní diskuse. Na druhé straně je lidsky pochopitelné, proč byly tehdy takto formulovány.

2 0
možnosti
Foto

Jste příliš mlád, abyste věděl, že původně v Mayovkách trappeři tvrdili, že jsou soudruzi - aspoň v tom překladu "Old Firehanda", z roku 1942, co jsem četl. ;-)

0 0
možnosti

Nemyslím si, že to autor neví. Z těchto časů pochází i výraz pionýr, kterého se mayovkách rovněž občas užívá.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS