Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lepší než medvědi.

0 0
možnosti
Foto

:-) Visí visatec, pod visatcem chlupatec. Obdobně to visí i stojí, i ve volebním boji;-)

0 0
možnosti
Foto

J44a57n 24Š27i98k

23. 9. 2022 10:15

Problém to bezpochyby je. Měl jsem štěstí a viděl malý tank, pardon, ten kanec byl rychlejší než tank a tomuto by neutekl ani Zátopek. Co s tím? Moc jsem toho neprostduoval, až na knihy německého lesnika Petera Wohllebena. Na vině je dle mně civilizace jako taková. I myslivci, úřady vše ho druhu, atd. Lidi potřebuji více místa a zástavba rozbijí zvěří přirozené přírodní cesty. Nejen kančí, i srnčí. Odstřel není řešení. U nás v kraji odstřelovači byli a jakoby nebyli. Ani peníze myslivcům nepomohli. Zastřelit divočáka není jen tak. Nevím, co s tím. Vím však že než rozzuřeného divočáka bych raději potkal vlka. Hezký den

1 0
možnosti
Foto

Pozoroval jsem "zátah" na kance, pořádaný zdejší mysliveckou jednotou. Škoda, že u toho nebyla TV. Silvestr!

Ale ekonomický přínos byl - v místní hospodě.

Zvěř se stěhuje do obydlených částí kvůli odpadkům. Vyzkoušený způsob: kde byl divočák zastřelen a zůstane na zemi krev, tak se už ostatní bojí chodit. :-)

0 0
možnosti

S prasaty jsme s pejsanem v denním kontaktu a jak píšete....problém s nimi v přírodě bohužel není banální, bo myslivci, kteří se u nás množí geometrickou řadou jako divočáci, si s nimi ale vůbec neví rady. Vždy je velká příprava na hon, trénují na střelnici a pak cca 30 v zeleném mundůru uloví vše možné jen né divočáky.

Faktem je, že na nás zatím nezaútočili a to se jednou pejsan, který má výcvik na ovečky zapojil do jejích koučování, což mi málem srdce vyskočilo ze svého místa, ale pochopil včas.

Jinak když jdeme v místě ,kde jsou selata, tak zatím nás jen prasnice varuje svým bubláním, ovšem stačí ,aby nějaké malé zakviklo a máme jí na těle...no jejich počty a drzost rostou.....

0 0
možnosti